Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pomoc pri izbiri “backpacka”!

Pomoc pri izbiri “backpacka”!

Lep pozdrav vsem!

Mi lahko zaupate, koliko litrov imajo vasi popotniski nahrbtniki? Kupujem novega, saj je moj stari postal malce pretesen. V bistvu rabim le nasvet, kje naj gledam in kupim ugodno (iscem srednji rang), koliko litrov?

Najlepsa hvala

Petty

Cca 65 l bo kar pravšnji.
Če kupuješ enkrat za vedno potem vzemi Berghaus, Karimor.
Salewa so že občuteje dražji.
Je pa tudi Mckinley, ali pa High Peak čisto ok.
Mogoče malo manj kompaktno izšiti, pa se zna ob zelo težki obremenitvi strgati kakšna naramnica.
Kje? Vse športna ali pa pohodniške trgovine.

Pa glej, da se da z vseh koncev ven pa noter dajat, pa da ima dost zepov za razne malenkosti in nastavkov, da kaj privezes, pripnes,… pa mogoce, da se da zadrgo “skriti”, da ima trd hrbet in nastavljive naramnice,… tudi nevpadlijva barva je lahko prednost
Sam imam 65L mckinley, pa sem kar zadovoljen, edin enkrat sem moral sivat, ko sem eno zadrgo hotel prevec na silo zapret,..

LP L

Osebno se mi zdijo zelo dobri slovaski TrekSport, ki tudi delajo nahrbtnike za veliko vrhunskih sportnikov, predvsem za alpinizem.
Nahrbtnikov je vec vrst, narejeni so iz zelo kvalitetnega materiala, zadrge zelo mocne, zraven lahko dokupis tudi veliko dodatne opreme (kaksne pasove in podobno, nikoli ne ves, ce rabis kaj za pritrdit). Jaz imam takega, ki se odpre cel (ne samo na vrhu, ampak gre zadrga okoli, ce si lahko predstavljas, po dolzini nahrbtnika gor in dol) in je lazje stvari not zlagat, ven vzemat in so manj zmeckane. Tudi to je kar veliko vredno, da ne rabis za vsako malenkost do dna vse premetat!
Cene so od 20.000 sit naprej, jaz sem ga kupila na Slovaskem, kjer je malo bolj ugodno kot tu.
Priporocam 65 ali 70 literskega. Ce gres na krajse potovanje (npr. nekaj dni), spravis not stvari za 2 osebi. Ce gres na daljse, pa imas dovolj zase!

predlagam ti kakšen bolj trpezen avionski kovcek. je veliko bolj prakticen pa se kolescke ima

Ampak avionski kovcki niso primerni za backpackerje. Kako bos pa hodil po mestu do zeleznice ali do avtobusne, in kako bos lazil do plaze, kjer mislis na divje prespat, in kako bos sel od najboljsega kraja za stopanje in kje bos vlacil za sabo kovcek, ko dezuje, pod deznikom pa je samo tvoja glava (nahrbtnik pa ima za to posebno prevleko?)

Nahrbtniki so zakon:))

Karrimor nahrbtniki spadajo med najboljse, sam ga uporabljam že sedem let zelo intenzivno po hribih in je še vedno praktično kot nov , imajo pa nekoliko premalo žepov. Na potovanjih se je vedno izkazal, sploh pri daljših nošnjah. Uporabljam 65 + 15 litrov. Zelo primeren za ta prava popotovanja s spanjem po grmovju vred :))

lp oz

Odloci se za nahrbtnik, ki ti bo prav.

Saj morda ze ves, vseeno pa bom za vsak slucaj spomnil. Namrec niso vsi nahrbtniki vsem prav. Svetujem, da se v trgovini preveris, da se nahrbtnik lahko nastaviti tako, da ti bo pravilno stal na hrbtu. Pri tem gre za razporeditev teze na boke, velikost nahrbtnika (L, M, S), ki naj bo primerna tvojemu hrbtu, kot pod katerim se ti naramnice “naslanjajo” ramen, ipd. Se posebno bodi pozorna na to, kako narazen so “naramnice”. Kot zenska, utegnes imeti s tem precej tezav. Namrec zenska ramena so obicajno ozja in “naramnice” marsikaterega nahrbtnika so prevec narazen. Pri daljsem nosenju te to utegne resno ovirati. Prav zaradi nekoliko drugacne anatomije zenskega telesa nekateri prozivajalci ze nekaj casa izdelujejo tudi posebne zenske verzije nahrbtnikov. Zal nimam aktualnih konkretnik podatkov.

Vsekakor, v vsaki malo boljsi sportni trgovini ti bo, I hope so, prodajalec znal pomagati pri pomirjanju. Najbolje je, da se v trgovini nahrbtnik nalozis s kaksnimi 15 kilogrami in potem cim dlje z nahrbtnikov postopas okoli. Namrec, vsi smo si razlicni, zato je pomembno da poskusis, kako se nahrbtnik “zlije” s tvojim telesom.

Nenazadnje, ce najdes se tako ugoden nahrbtnik in kasneje ugotovis, da te povsod zuli, bos nakup obzalovala. Res pa, da vse to postane nekoliko manj pomembno, ce na popotovanjih le redko postopas naokoli z vso bojno opremo na hrbtu:-)

Zivjo!

Res hvala za izkusnje in ideje! Ocitno bi bilo dobro gledat od 65 L dalje…. namrec, ogledanega imam Millet 50 + 10 L, sam ne vem, ce je 60 L dovolj. (??) Priznam, da se na blagovne znamke nahrbtnikov tudi ne spoznam najbolj, moj stari je res ze star, tudi mislim, da jih ne delajo vec – je od Rock/a- . Zal nikjer na njem ne pise kok litrov ima, a izkusnje so potrdile, da je mal majhen, ceprav sem sicer zelo zadovoljna z njim. Bojim pa se, da bi bil tale Millet tud premajhen.

Ali morda kdo pozna tocno tega Millet-a?

Kaj pa Ferrino? Je okej?

Lep dan!

Petty

Ferrino med gorniki velja za best buy, najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Milletovi nahrbtniki so zelo dobri, spadajo pa v zgornji kvalitetni razred. Vseakor so Jožetovi nasveti upoštevanja vredni. Izbrati pravi nahrbtnik, ki se ujema s tvojo konstitucijo je sicer mukotrpno zato pa boš imela toliko manj težav kasneje, ko boš z njim vandrala naokoli.

lp oz

65 L – še ni bil premajhen….
A

Jaz uporabljam 80 l nahrbtnik, kupljen pri izdelovalcu na obrobju Domžal. Zaenkrat mi dobro služi.

uporabljam Ferrino 65+15 in mi zelo dobro služi. je dovolj robusten za backpackanje, obenem pa tudi dobro “leži” na hrbtu. všeč mi je, da ima dovolj majhnih prostorov in ne samo enega velikega, tako da ne rabim vedno zlagat vsega ven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close