Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija pomoč pri excelovi tabeli ( excel 2007)

pomoč pri excelovi tabeli ( excel 2007)

Prosim vse računalniške genije, da mi pomagajo ker če ne če ne bo šlo bom kar nekam zabrisala tale računalnik…. namreč v enem zavihku excelovega delovnega lista imam narejeno tabelo – dolgo k sto hu…. to so osnovni podatki za promet,število poslov, število dobavnic…. zdaj pa moram oblikovati in dobiti podatke iz te tabele in sicer bi rada v drugem zavihku “pobrala “podatke iz prvega- samo določene stolpce npr. stolpec A, D F nato delala dalje na tej novi tabeli ( seštevala….) , v še naslednjem zavihku pa. npr podatke iz stolpca npr. B in C. Mora biti pa tako povezano, da če kaj popravim na osnovnem zavihku, da se mi popravijo podatki tudi na ostalih dveh – vem da je to blo včasih sklic al neki tazga, sam zdej pa tega ne najdem… Če se komu sanja, kaj rabim in kako naj to naredim, naj mi prosim priskoči na pomoč….hvalaaa

Na Listu1 imaš podatke.
Sedaj se postaviš na List2, določiš celico, kjer naj bo prvi podatek iz Lista1 in stolpca A npr.A1. Potetem daš enačaj =, greš na List1 in klikneš zaželjeno celico v stolpcu A, npr A1.
Greš spet na List2, se postaviš na A1 z miško na spodnji desni kot celice A1, da se ti pokaže neke vrste plus ali križ. Stisneš levi gumb miške in ga držiš, ter vlečeš navzdol, kolikor imaš vrstic na Listu1.
Postopek ponoviš za vsak stolpec posebej.

Formula na Listu2, celica A1 bo izgledala: =List1!A1

Seveda si lahko za začetek izbereš tudi drugo celico.

Upam, da ti bo kaj pomagalo.

na tvojem mestu bi raje uporabila funkcijo “subtotal”
Vse ohraniš na enem listu in odlično pregledno je z možnostjo skrivanja in odkrivanja željenih polj za nadaljnje pregledovanje. Program ti vse sam izračuna, ti samo določiš po kateri funkciji.
Lahko tudi vse skupaj pretvoriš v pivot tabelo, ki je še bolj pregledna.

Ja to drži, če imaš v izvornem listu formule – se prekopirajo na nov delovni list – jaz pa imam na osnovnem listu samo ročno vnešene podatke – te bi rada nato prestavila v nov delovni list in tu nadaljevala z formulami.Če bi kar koli spremenila na osnovnem delovnem listu, bi se moralo na teh ostalih zavihkih ravno tako popravljati podatki

To lahko narediš z vodeno tabelo, ki sem ti jo predlagala že zgoraj. Tudi s subtotali se da fino delati, vendar gre to tam, kjer ne bo novih vnosov, kjer gre za zaključeno bazo. Vodena (pivot) tabela je boljša rešitev, ker lahko bazo spreminjaš. Osnovna tabela ti ostane takšna kot jo imaš, z vodeno tabelo pa pregleduješ, seštevaš, odštevaš, deliš, množiš … delaš kar hočeš in kar določiš v posameznih stolpcih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close