pomoč pomoči potrebnim
Živjo!
Ker vas je nekaj osamljenih … ali pa imate preveč prostega časa, znanja, sposobnosti ter prijaznosti …
me zanima, ali ste se kdaj odločili oz. bi se in pomagali pomoči potrebnim? V mislih imam hendikepirane ljudi ter pomoč posamezniku npr. pri nakupovanju, šolanju (branje) … ali pa zgolj za družbo.
Sama imam prijetno izkušnjo in sem vesela, če lahko pomagam, pa vi?
Lp
tudi jaz sem že razmišljala o tem, da bi komu pomagala (v kakšnem društvu ali kaj podobnega in to prostovoljno, seveda!), pa v našem koncu ni glih takih centrov- če bi se pa mogla nekam vozit, bi pa nastal problem (nimam svojga avta, pa tud prihodkov ne).
tko da se mormo mi, študentke in študenti, najprej odločat za dela, kjer dobiš kaj plačano… ko pa že nekaj imaš… zakaj pa ne?
lp
Hja, najlažje je dati 200 sit a ne? Komentar na finančno pomoč. fuj
Ja fino je pomagat, samo ne preko društev, potem delaš samo za društvo za konkretnega posameznika pa nič. Najbolje je, da pomagaš eni določeni osebi. Jaz pa pomoč niti ne jemljem tako kot da pomagam ampak bolj kot druženje. Od ljudi, ki so veliko prestali v življenju in so drugačni od drugih se lahko full naučiš, prijetno je z njimi, njihovi horizonti so običajno širši …
Sam vidim, da tukaj raje debatirajo o Nataliji, pa njenih … pa o Brini in Denisu … pa o tem kako so dame osamljene …
joj brrr nobenega feelinga do sočloveka. hm hm hm
Liza , me veseli da rada pomagaš ljudem ki so res potrebnim pomoči , takih je malo . Poznam nekaj prostovoljcev ali tisti ki delajo prek javnih del , pomagajo nebogljenim ljudem , recimo pri gluhih upokojenci ki so večinoma osamljeni kje bogu za hrbtom potrebni družbe , klepeta , kupovanju , kuhanju in še katerikoli pomoč..sam sem tudi gluh,ne sramujem tega in ponosen sem kar sem naredil v življenju..Tudi sam sodelujem pri tem in to me veseli . Obstajajo takšna društva ki radi sprejemajo prostovoljce , kajti država nima posluha pri tem .
Ok, če finančna pomoč ne šteje po tvojem…
Imam družino, dve hčerki, moža. Sama sva za vse.
ZDAJ mi pa ti povej kam naj stlačim še to, kar po tvojem šteje za pomoč? Tudi ti očitno nimaš nobenega feelinga do sočloveka, če lahko uporabim tvoj izraz.
Pomoči potrebni… smo vsi ljudje. Jaz pomagam tako, kot JAZ lahko. Ti pomagaj po svoje.
Forum je zaprt za komentiranje.