Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pomoč – po porodniški odpoved

pomoč – po porodniški odpoved

Pozdravljeni!

11.9 se mi izteče porodniška. Izvedela sem, da zame ni več dela zaradi recesije. kaj mi pripada? Dopust, odpovedni rok, nekje sem slišala da po porodniški te še en mesec ne smejo odpusit. Kaj pa odpravnina. Delala nepretrgoma vsaj 7 let, ne spomnim se točno.

Lp

Odpustiti te ne smejo dokler dojiš. Predlagam, da delodajalcu sporočiš, da dojiš. Potem bi morala biti po zakonu varna.

Delodajalec ve da ne dojim.

LP

No,vsaj ena ,ki iskreno pove,da ne doji več…poznam same take,ki dojijo že 5 let:))))))))),ker je zakon poln lukenj.

jao, sama si si kriva, komot bi lahko rekla, da dojiš! kaj pa to koga briga…

Takole je..
vsaj en mesec po končani porodniški te še ne sme odpustiti. Potem začne teči odpovedni rok, ki je po zakonu vsaj 1 mesec – lahko tudi več, če imaš v pogodbi tako napisano. Nato moraš dobiti odpravnino. Lahko pa ti ponudi namesto odpovednega roka tudi odškodnino in že prej zaključiš z delom.

Najlepša hvala, samo to sem hotela slišati.
Lep pozdrav,

Je pač treba kako potrdilo prinesti,a ne.Moj ginekolog,npr,ga tudi pod razno ne bi napisal in se zlagal:))))))))

Kklara, glede na to, da si po zaposlitvi na strani delodajalcev, mi je prav hecno, da delavcem svetuješ, kako naj bodo pošteni. Itak je to najbolje za delodajalca, delavec naj se pa znajde. Jaz bi v danem primeru prinesel zdravniško potrdilo o dojenju. Kdo pa pravi, da ne more spet začeti dojit.

Andrej,ne gre za to na kateri strani je kdo…vsaj sama se ne predalčkam.Gre le za moralna načela in jaz,npr. nimam obraza prinest potrdilo o dojenju,če ne dojim.Človek ima hrbtenico ali pa je nima.
Samo za to gre.
Enaka sem do nadrejenih in podrejenih,mimogrede.

TISTI S HRBTENICO VEDNO OSTANEJO PRAZNIK ROK, MEDTEM KO SI TISTI BREZ HRBTENICE DELIJO CEKINE IN UGODNOSTI.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close