pomoč pekač
Imam težavo pri pečenu cdjev. sem opazila da mi določenih cdjev noče speči. pečem v nerotu, speče mi do 6% potem se samo nekaj pekač zaganja in noče iti dalje. in da preneha moram resetirati računalnik.
en cd (kopiran je bil v mojem pekaču pred dvema mesecema) sem hotela skopirati pa se mi je na 6% ustavilo. poskusila sem 5x in vedno isto. potem sem šla na opcijo dosnemavanje, ( sem pekla na cd po dva fajla na enkrat )pa je cd speklo.
opazila sem, da če pečem na cd fajle, ki niso prav veliki mi speče brez problema, pri pečenju celotega cdja naenkat pa imam pri nekaterih težave.
poskusila sem peči tudi v enem drugem programu in ravno tako mi je uničilo cd in mi ga ni speklo do konca.
je mogoče kriv kakšen virus ali je s pekačem kaj narobe? ali so morda krivi cdji? imam norton 2004 pa mi nobenega virusa ni zaznalo. imam pa računalnik Amd 2600, 512 kb, pa 120gb rama.
hvala za pomoč in lep pozdrav
Če škriplje in je slišati kot bi drsal CD noter, je kriv laser, ki CD-ja ne zazna.
In to je ful močno slišat, ne? Pa ta čas požmiguje zelena lučka in tudi ob večkratnem pritisku na tipko za odpiranje CD-ROMa, se ne odpre?
Ta problem boš malo težko sama rešila, ker čistilnega CD-ja na pekaču NE SMEŠ uporabiti, drugače pa do laserja ne moreš prit iz zunanje strani.
Zato priporočam, da najdeš kakšenga znanca, ki se koliko-toliko razume v razstavljanje in ponovno sestavljanje tehnične opreme, pa naj vzame CD-ROM ven, ga odpre, s palčko za ušesa naj očisti laser, sestavi nazaj in delalo bo.
To tudi meni dela na enem starem snemalcu in vsake toliko časa potrebuje tako nego. :))
jaz sem pekač vzela ven in ga tudi razdrla. uspela sem podret samo spodnji del pokrova. a mi prosim poveste kako zgleda ta laser, ki ga moram sšistit in kje natančneje se nahaja v pekaču.. en valjček na sredi sem obrisala, pa je tak hrapav po vrhu kot da bi mal oksidiral.
ko sem ga zložila nazaj skupaj sem provala speči cd-sedaj se mi ustavi pi 53% in ravno tako se mi full neki zaganja not pa noče ne naprej ne nazaj.
hvala
Morda snemaš cd-je pri največji možni hitrosti? Nero je pogosto muhast, poskusi še pri nižjih hitrostih, izgubila boš morda kakšno minutko, a verjetno ohranila kakšen cd, ki bi sicer letel v koš.
Najbrž imaš 2 enoti in cd-je kopiraš neposredno z ene enote na drugo.
Izogibaj se tudi tega, najprej napravi image cd-ja na disk, nato pa ga zapeci.
Poskusi ugotoviti s katero znamko cd-jev imaš najmanj težav.
Če kljub vsemu ne bo bolje, si boš morala omisliti nov pekač, na srečo so vsak dan cenejši.
Forum je zaprt za komentiranje.