Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice pomoč okoli potovanja

pomoč okoli potovanja

Kam se naj odpravim z otrokoma 8 in 10 let med majskimi počitnicami Za poležavanje na kakšnem pesku nam ni, rada bi, da bi imela kaj od tega. Ali bi jima že kaj koristilo, če ju odpeljem v kakšna evropska mesta ali so za to še premali in bi bila boljša kakšna Djerba, kjer pa je spet bolj poležavanje in to lahko počnemo tudi na Hrvaškem. No, kakšne so vaše izkušnje in nasveti. Hvala.

To ne spada med izkušnje na potovanju!!!”!

@brezizkušenj:
To je prvi vrsti odvisno od otrok.
Če radi potujejo,je to kar pravšnja starost za kakšno potovanje, mogoče za začetek kaj bližnjega ali enostavnejšega (Dunaj, mogoče kakšen zabaviščni park..) .
Če malo manj radi potujejo, je še vseeno smiselno poizkusiti s potovanjem (pričakuješ seveda upor, odpor, jezikanje in kar je še teh metod, ampak ostaneš trdna..) .
Če pa potovanj kategorično ne marajo,je pa tako jasno…škoda (tvojih) živcev in časa.

@srakoper
: imaš prav

Ravnokar sem se (kot vodička) vrnila s turističnega potovanja po Mehiki, kjer smo v skupini imeli tudi 7-letno sopotnico. Podobna zgodba je bila lani s Kubo in 7-letnim fantkom. In za oba primera lahko rečem – tako krasnih, potrpežljivih, zvedavih otrok si želim poln avtobus (za razliko od marsikdaj zdolgočasenih odraslih, ki se gredo na destinacijo samo “poštempljat”). Ne samo, da nista sitnarila – v avtobusu sta poslušala razlago, si jo zapomnila in nekoliko po svoje potem znala vse skupaj celo povezati s tistim, kar smo gledali npr. na arheoloških nahajališčih. Pa daleč od tega, da bi šlo za “pomanjšane odrasle”, zatrte otroke, ki so rezultat starševskih ambicij. KO sem starše spraševala, kje je recept za take otroke, sta oba para odgovorila, da ga ni – da pa ne komplicirajo in da pri otrocih tudi doma vzpodbujajo zanimanje za svet okoli njih. Torej le korajžno na pot. Poskušajte pa ugotoviti, kaj otroke navdušuje – narava, umetnost, mestni vrvež, zgodovina…potem pa tja, kjer bodo z zanimanjem spremljali dogajanje.

Dunaj za otroke

http://www.vienna.info/article.asp?IDArticle=10597

Pariz za otroke

http://en.parisinfo.com/shows-exhibitions-paris/with-the-kids/

Uf, s tolk velikimi otroki se da pa že marsikaj pogledat:

1. Lago di Garda z okolico – tam je še Gardaland, pa ZOO Safari, čudovita mesteca (ala Sirmione)… Lahko greste pogledat še ostala jezera, pa potem še izlet na Boromejske otoke.

2. Bavarski gradovi – bolj pravljično. Sploh če sta punci. Pa z ladjico po Koenigsseju. Spotoma obisk rudnika soli pri Salzburgu, kjer se v rudnik spustiš po ogromnih toboganih in se pelješ še s čolnom prek jezera. Ogled ledene jame v Werfnu, ob poti imaš še goro Opic in šov ptic ujed pri Beljaku…

3. Če greste samo eno mesto je recimo super Barcelona, čudovit akvarij, lepi parki za letanje, nenavadna arhitektura…

4. Lep je tudi izlet do Plitvičkih jezer, čudovita igra vode, pa potem na Slapove Krke in Paklenico. Mal vode, mal hoje, čolnički…

5. Zelo lepa je Toscana. Lahko si najamete kakšno vilo. Si pogledate Piso, Firenze…

Nina, ali se mi lahko prosim javiš na moj mail, saj bi te glede ;ehike rada vprašala par stvari.. Hvala že v naprej,
Špela

svrko1@gmail.com

Jaz bi tolk stare otroke peljala v Paris. En cel dan bi si vzeli za Disneyland, ostalo za Paris. Komi čakam, da moji malčki malo zrastejo, pol pa gremo sigurno tja!!

Jaz bi z njima šla v Maroko. Je dovolj blizu če je to prvi let, Se mi zdi da je dovolj mističen da dela otroška domišljija in je dežela po kateri ni težko potovati (mi smo bili z leto in pol starim otrokom).

Mi smo bili lani s 7 in 9 letnico v Italiji – 3 nočitve v Toscani (ogled Pise, Verone, Lucce in San Giminiana) – to je bilo za starše :-))) ampak sta bili super, ful jih je vse zanimalo, najbolj sta si v vsakem mestu želeli na razgledni stolp, drugi del je bi za njiju – do Riminija in 2 dni v Mirabilandiji. In vseh 6 dni smo vsi uživali maksimalno.

Ja, če ste kolikor toliko športna družina – zna biti zanimivo tudi kolesarjenje po Avstriji ali Nemčiji po dunajski kolesarski cesti ali “Donauradweg”. Mi smo šli prvič, ko sta bila otroka 5 in 6 let, pa ni bilo težav. V eno smer smo na dan prekolesarili max. 50 km – nazaj pa smo šli z vlakom ali ladjo. Kolesarska pot je res čudovita in popolnoma varna (ločena od ceste) in skorajda ravna :). Več si oglej na http://www.donauradweg.at/
Žal, pa je takšen dopust močno odvisen od vremena. Mi smo sicer kolesarili poleti, tako, da smo spali kar v kempih, ki pa so res špica! Na splošno pa glede na lastne izkušnje lahko povem,da otroci sploh ne komplicirajo – vse tja do 13, 14 let, ko pa jih je zelo težko zmotivirati in jim je itak vse bedno. Tako, da izkoristi še teh nekaj let, ko ne komplicirajo!

En zanimiv link za tiste med 5 in 99 leti. Če ne dobite vsaj ene ideje, potem pa vam res ni pomoči…
http://www.infoparks.com/

Živjo!

še moje mnenje; lani poleti sem po potovanju v

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close