Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Pomoč-Nujno!!!

Pomoč-Nujno!!!

Zaradi različnih razlag oz. različnih informacij, se obračam na vas.
Naj razložim situacijo:
1.12.2006 sem odprla s. p. Nisem davčna zavezanka za DDV in vodim enostavno knjigovodstvo. V decembru sem z zavodom za zaposlovanje podpisala pogodbo in v mesecu janurju 2007 sem prejela subvencijo za samozaposlitev. Nsakazana mi je bila na TRR. Pogodba velja od 1. 12. 06 naprej, v pogodbi sem se zavezala, da bom ostala zaposlane najmanj 24 mesecev. Subvencijo moram porabiti za plačilo prispevkov Sedaj pa vprašanje:
Kako razdeliti denar: ali na 24 mesecev, ali lahko na manj?
Ali moram ta denar koristiti že v mesecu decembru?
Predvsem pa kako, kam knjižiti in pa,in pa kako narediti bilanco 06, če moram subencijo upoštevati že v decembru?
Kje to vpišem v knjigi prihodkov in odhodkov, če se tja not sploh vpiše?

Se opravičujem za veliko vprašanj, ampak enostavno ne vem kaj je prav in kaj ne?

Lp

denar je denar – porabiš ga takoj, razen če ni v pogodbi izrecno drugače zapisano;

glede knjiženja bi knjižil prek rezervacij in vsak mesecec kril 1/24 zneska v prispevke

Lahko malo bolj natančno opišeš glede knjiženja. Preko katerih rezervacij bi knjižil? Pa naj to upoštevam že v bilanci 06(glede na to da sem s.p. odprla 1.12.06) ali 07.

Hvala in lp

Če so subvencije za obdobje, ki je daljše od enega leta, jih ob prejemu knjižimo na dolg. pasivne časovne razmejitve (1100/9680), nato izračunamo za vsako leto (delimo z 24 mesecev in pomnožimo z meseci leta v katerem prinemo koristiti sredstva). Iz dolgoročnih pasivnih časovnih razmejitev nato prenesemo del sredstev na aktivne časovne razmejitve – za leto 2007 polovico vseh sredstev – torej iz 9680/2910- aktivne časovne razmejitve.
Ko naredite obračun prispevkov pa potem s temeljnico poknjižite na 2910/7850 – znesek prispevkov.

Usoda pozna poti po katerih se ji izogibaš. Blog >>> Glina zdravi http://trgovina.over.net/home.php?cat=382

sicer ni bistven popravek pa vendar so 2910 pčr in ne ačr

To je pa to, če nimaš kontov pred sabo:-))) hvala Ejga – torej filozofija je še vedno enaka – samo konte je potrebno prilagoditi – torej najprej na trr in na dolgoročne pasivne razmejitve …potem del prenesemo iz dolgoročnih časovnih razmejitev na kratkoročne…iz kratkoročnih pa vsak mesec prenašamo na prihodke znesek obraćunanih prispevkov:-))))

Usoda pozna poti po katerih se ji izogibaš. Blog >>> Glina zdravi http://trgovina.over.net/home.php?cat=382

Kako gre pa to pri enostavnem knjigovodstvu? Kako pa je, če sredstva porabim npr. v enem letu? Pa še: ali so pomoči pri samozaposlitvi obdavčljive?

hvala in lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close