Pomoč- krema (nadev ) za torto
Tako, torto sem ravnokar naredila. No, torto še ne, ravnokar sem obe posodi postavila v hladilnik do jutri.
Kreme za “telo” je bilo res ogromno, zato je tudi posledično celo telo pikapolonice zelo veliko. Tudi za glavo sem potem uporabila večjo posodo, kot sem sprva mislila.
Zdaj me samo še skrbi, če se bosta kremi dovolj strdili, da ne bom jutri torto izsipala, pa bo vse naokrog steklo…
Če uspe, jo bom jutri tudi poslikala, pa potem lahko pošljem slike.
Zdajle se boml otila še oblikovanja pik iz marcipana, obarvala jih bom pa res kar s kakavom, kot mije svetovala ena gospa tukaj. Tudi oči in tipalke bodo iz marcipana, upam, da se bodo tipalke dovolj posušile, da jiih bom lahko potem kar zapičila na vrh.
Tako…to je to za sedaj 🙂
lp
Kresnica,
tipalke iz marcipana se bodo zagotovo dovolj posušile, če jih boš že oblikovane pustila na zraku na kakšnem krožniku – garanitram 🙂 Lahko bi jih oblila tudi s temno čokoaldo, samo potem bi jih morala sušiti s pomočjo zobotrebcev (ali kako drugače), dokler se čokolada ne bi strdila , zato da bi okoli in okoli tipalk čokolada lepo enakomerno posušila in en bi puščala kakšnih “vdolbinic”…..Naj ti čimbolj uspe, za sliek se seveda priporočam 🙂
A si delala kremo po mojem receptu in iz enakih količin?? Je dobra kaj? 🙂 No, vsaj meni je zelooo všeč že kar tako za jest, v kombionaciji z dobrih biskvitom je pa … “oh in sploh” !! :o)
LP, zala
Pravkar sem naredila pike, tipalke in oči. Trenutno se trudim še z ustnicami. Ena zelo prijazna gospa s kulinarike mi je namreč odstopila delček svoje rdeče barve za živila in je res enkratna. Zelo intenzivna barva je, pa sem res samo malo pomočila eno kroglico marcipana vanjo.
Tipakle so kar precej debele. Bolj na tanko jih ne morem razvaljati…a misliš, Zala, da se bodo vseeno posušile do jutri zjutraj?
Kremo sem pa delala natanko po tvojem receptu, le da sem dala namesto jagodnega, vanilijev puding (v receptu sicer ne piše, samo jaz sem ga kar vmešala med kremo, saj je ok to, ane?). Krema je res hudo hudo dobra. Vsi okusi se takol epo ujemajo; skuta, smetana, jogurti….najm. Upam, da se bo res dovolj strdila, bojim se le zato, ker je torta OGROMNA.
Tako, zdaj grem do konca oblikovat še usteca 🙂
… zdajle sem šla pogledat, kako napreduje strjevanje kreme – slabo. Imam občutek, da se ni še čisto nič strdila. Kako je to potekalo pri tebi?
Če jaz malo potresem posodo, se vse premika, kot, da bi bilo spodaj vse vodeno.
Kako velika oz. visoka je bila tvoja torta?
Imam občutek, da bom še cel večer hodila k hladilniku in preverjala 🙂
Kresnica, ne upam si trditi sicer, da se bo zagotovo strdila, a vedeti moraš, da želatina kar potrebuje nekaj časa, da pokaže vso svojo moč :o)
Take kreme sicer še nisem delala, delam pa z želatino Panna Cotto in vem, da je vse skupaj še kar nekaj časa precej tekoče.
Vso srečo, držim pesti.
Vladka
Hojla Kresnica!
Tako kot pravi Vladka – res boš morala počakati. Splošno navodilo je sicer počakati vsaj 4 ure, vendra ta krema rabi več – šele anslednji dan se mi je tista krema, ki je je bilo preveč, v skodelici v hladilniku primerno stardila in z njo en bi bilo problema nadevati torte, tako da sem za naslednjič 100% da bom torte s to kremo polnila le še tako, da jo bom 1. dan pripravila, nato pa drugi dan, ko bo že strjena, z njo nadevala torto ali pa biskvit namazala že kar isti dan ko jo bom pripravila in šele naslednji dan odtranila tortni model (zdaj za čebelico sem kar v “enem šusu” naredila vse – isti dan in se mi ni najbolje strdilo). Jutri bo že vse strjeno, ne skrbi in ne prebedeti cele noči zraven hladilnika :), čeprav tudi mene v takšnih situacijah to precej mika :o)
LP, zala
No tako! Krema se je strdila, sicer je cela torta še zelo zelo majava in jo je treba nositi izredno previdno. Je pa ratala tako ogromna, da sem šla k bratrancu, da mi je narezal primerno desko (50×70), da sem pikapolonico sploh lahko spravila gor 🙂
Trenutno čakam, da se strdi čokolada na glavi, da bom potem lahko naredila še obrazek.
Poslikala jo bom popoldne, upam, da bo zdržala do takrat in da se ne bo “razlezla”. Bom potem poslala dokazni material 🙂
Hvala Zala in Vladka za nasvet. Zdaj pa samo še pesti držat in to bo to 🙂
Tortica je narejena! Moram priznat, da mi je bila zelo zelo všeč, samo malo pomanjkljivosti je bilo na njej – po kakšni uri, ko je bila torta na mizi, je začela pokati. In potem skorajda razpadla. Ampak nič ne de, smo jo potem tako ali tako prestavili na drug krožnik in nobenega ni motilo 🙂
Zala, Vladka, poslala sem vama slike na mail.
lp
Zala, ti bom se 1x poslala na zala.tovsak@email.si
Ali raje na kak drug naslov?
ja, lahko: zala_tovsak@hotmail.com, Upam da bo zdaj uspelo!
LP, zala
Tipalk iz marcipana nikakor nisem mogla naredit, zato ker ga nisem mogla tako na tenko razvaljat. Sem potem naslednji dan uporabila kar dve palčki za ražnjiče, nanju pa potem na koncih pritrdila dve kroglici iz marcipana, pa je v redu izpadlo. So pa iz marcipana oči, usta, pike in nogice; na tenko razvaljano in potem izrezano; noge pa malce bolj debelo.
V enem dnevu se je marcipan malo strdil, vendar ni bil čisto trd, kar mi je bilo še bolje.
Imam občutek, da bom še velikokrat delala takšno toro (s to kremo), ker je bila vsem res odlična. Sestra pravi, da boljše torte še ni jedla 🙂
Pri glavi sem uporabila res ogromno čokolade, ker je moj fant na vsak način hotel čokoladno torto 🙂
Še nekaj torte je v hladilniku, ampak jo bo po mojem kmalu zmanjkalo 🙂
Hej,Kresnica! Prosim za sliko in hvala!!
Forum je zaprt za komentiranje.