Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pomoč- krema (nadev ) za torto

Pomoč- krema (nadev ) za torto

Pozdravček!!

Jutri ima naša Tinkara rojstni dan in bi s taveliko hčero spekli torto za sestrico. Mi napišete kakšno dobro kremo za torto. po možnosti takšno, da bo vsebovalo sadje. Že vnaprej hvala za ideje. Zdaj pa še hitro mal na sončka dokler je!!

Lep pozdrav,nani

JOj, Nani, tega je toliko, toliko različnih možnosti… Si že poskusila malo poiskati z iskalnikom?
Varianta, ki jo jaz velikokrat uporabim za polnjenje torte… podušim sadje s sladkorjem in v to zakuham puding (namesto v mleku).
Če vzamem kompot namesto svežega sadja, sadje zložim po biskvitu in puding skuham le v soku od kompota in prelijem čez sadje… pokrijem z drugo plastjo biskvita.
Lahko tudi tak “sadni” puding popolnoma ohladiš in notri vmešaš stepeno sladko smetano (po enem receptu tu dodajo tudi malo želatine).
Lahko skuhaš vanilijevo kremo in notri vmešaš sadje.
In še bi lahko naštevala…
Poglej malo z iskalnikom in vprašaj, če boš potrebovala še pomoč.
Lep dan in seveda vse lepo slavljenki, tudi moja mami praznuje jutri :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej, Nani!

Sama ne delam nikolli s pudingom, niti z zelatino. Vi mladi ste pa mojstri za take reci. Nekaj ti je ze Vladka povedala in z iskalnikom si tudi ze verjetno nasla pomoc. Jaz delam tako, da s sladkorjem usocim sadje, polijem z nastalim sokom in nadevam trdo stepeno sladko smetano. Tudi po vrhu namazem s smetano in okrasim s sadjem.To je najveckrat jagodni nadev.

Z zelatino se tudi da narediti, le da jaz nimam prakse. Ker mi povezava strasno nagaja, vceraj ti nisem mogla odgovoriti.Zdaj je torta verjetno ze v hladilniku.

Mali Tinkari vse naj naj in imejte se skarjno lepo Babi

Hej Nani,

sama ti priporočam da narediš kremo z jagodami, kot sem jo opisala v receptu za torto čebelico – recept je v bazi. Meni je zeloooo všeč! Poskusi in boš videla, samo svetujem ti , da kremo pripraviš en dan prej. Je pa res odlična!

LP, zala

Ola !

Tudi jaz delam tako. Najraje pa vzamem manj sladek ananasov kompot, s sokom, ki mu dodam malo ruma ali kaj podobnega navlažim biskvit potem pa obložim s stepeno smetano v katero sem vmešala koščke ananasa.
Meni je to najboljše, ker pride zelo osvežujoče.

P.S. Tudi jaz včeraj nisem mogla nič delata na internetu, ker je bilo vse ful počasno in sem rabila po 15 minut, da sem odprla eno temo.
To se mi zadnje časa večkrat dogaja.

lp, Majuška

Živjo,
pošiljam ti en recept (verjetno je že prepozno, bo pa mogoče za naslednjič).

KREMA:
– 2 sladki smetani
– 4 jogurti (jagodni npr. Sonček)
– 1/4 kg jagod
– 2 žlici želatine
– sladkor po okusu
Stepeš sladko smetano, da je čvrsta in ji dodaš jogurte. Previdno pomešaš in sladkaš po okusu. Nato v kremo vliješ želatino in dodaš še na koščke narezane jagode.
Daš na biskvit in pokriješ z drugo polovico biskvita. Daj vsaj za 3 ure v hladilnik (še bolje čez noč).
Jagode lahko zamenjaš s kakšnim drugim sadjem, npr. borovnice… Sadje je lahko tudi zmrznjeno.

Pozdravček

P.S. Mi smo včeraj spet delali ledeno torto, danes jo bomo pa pojedli. Njami.
Lahko ti napišem še en recept za breskvino torto.

lpD

Deja, tudi mene bi zanimal recept za breskvino torto, pa tudi ledeno. Prosim za recepta!

Jaz imam pa še eno vprašanje. Naslednji teden bom namreč delala torto. Videla sem zelo zanimive ideje tukaj – pikapolonica, čebelica.
Za čebelico vem, da je ne bom delala, ker nimam ustreznega pekača, pa tudi tako intenzivne barve ne.
Ali ima morda še kdo kakšno zanimivo obliko “na zalogi”. Po možnosti, če je preizkušena, ker bom potrebovala še kar nekaj nasvetov. Kakšna zanimiva oblika bi bila fina, da ne bo vsako leto okrogla torta 🙂
Tako, upam, da se bo komu dalo odgovarjat, čeprav vem, da smo na temo tort že kar precej podebatirali.
En lep pozdravček in lep večer še naprej!

Kresnica, predlagaj obliko, mi pa bomo z zamislimi pomagali to sestaviti…
Jaz sem za silvestrovo naredila snežaka, a to v poletni čas ne paše :o)
In tudi za čebelico ne potrebuješ posebnega pekača… to se vse sestavi (odreže) iz navadnega biskvita. Uf, sem izpadla pametna… Zala in Staša sta mojstrici :o)

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, hvala 🙂 Sem se pravkar odločila, da bom malo plonkala od Staše in naredila pikapolonico 🙂
To bo moja prva torta posebne oblike, tako, da imam kar malo treme.
Staša, zanimajo me dimenzije tvoje posode – tiste, v katerih si delala trup in glavo pikapolonice.
Na malce drugačen način bom delala le oči in pikice; imam namreč še pol kg marcipana, pa ga bom za oči samo razvaljala in izrezala kroge; za pikice mi pa še ni jasno kako naj ga pobarvam v rjavo. Morda s stopljeno čokolado?
Tako…pikapolonica je tudi idealna glede nadevov; eni si za čokoladno kremo, drugi pa za sadno…tako, da se bo tukaj to ravno izšlo 🙂
Tako…upam, da bo moja pikapolonica vsaj dober približek Stašini 🙂

Zelo enostavno je narediti tudi metuljčka.Okroglo torto narediš,prerežeš na polovico in “polkroge” obrneš skupaj-nastane oblika metulja. Jaz imam zadnje čase prakso,da dam na spodnjo stran vafelj-oblato (tiste iz katerih lahko narediš napolitanke ali salamo).Torto potem lažje prestavljam in še tisti okrasni papir se ne razmoči-prime na biskvit.

no tkole pa jaz delam ledeno čokoladno vanilijevo torto:

LEDENA TORTA
Biskvit:
4 jajca (rumenjake in beljake loči, beljake stepi v trd sneg)
25 dag moke
1 pecilni
25 dag sladkorja
1 dcl vode
1 dcl olja
Rumenjake in vse ostalo zmešaš (testo pride zelo trdo na začetku vendar ga sneg zelo razrahlja), nato pa primešaš še sneg od beljakov in testo razdeliš na dva dela in enemu primešaš še kakav in speci oba biskvita posebej v tortnem modelu!
Krema:
2 dag želatine
20 dag čokolade
4 jajca
10 dag sladkorja
2 vanilij sladkorja
12 dag margarine
1 l sladke rastlinske smetane
Na sopari zmešaj jajca, sladkor, vanilij in margarino. Mešaj toliko časa, da se malce strdi. Dodaj raztopljeno želatino, ki jo pripraviš po navodilu na vrečki in maso razdeli na 2 dela. V en del dodaj na sopari stopljeno čokolado. V vsak del dodaj še STEPENO smetano (po ½ l v vsak del). Nato v tortni model( z obročem) položiš ohlajen biskvit(temen) in ga malo namočiš da bo sočen. Na biskvit polij najprej en del kreme, počakaj da se malce strdi, zatem pa dodaj še drug del kreme. Na koncu položi še preostali biskvit. Če je krema že ohlajena potem torto postavi v hladilnik, drugače pa počakaj da se ohladi na sobno temperaturo in nato torto postavi v hladilnik za toliko časa da se krema dobro strdi! Ko je krema trda odstraniš obroč od torte, dobro je da še prej z nožem greš čisto ob obroču ker se lahko kje prime! Torto okrasi po želji s stepeno sladko smetano ali pa kupiš od Gorenjke obliv za torto (je čokolada 300g)kateremu dodaš še nekaj žlic olja da se bolje reže ali pa kupiš 2x100g jedilne čokolade in stopiš nad soparo skupaj z 200g masla(Ta obliv se počasi strjuje in dolgo, odvisno kje ga nato hladiš (jaz ga zunaj na oknu) po dostikrat ga je treba pomešat! Pa še nekaj če delaš čokoladni obliv potem je dobro zgornji biskvit namazati čisto natanko s sladko smetano ki jo trdo stepeš in dodaš šlagfiks, ker lahko biskvit vpije čokolado ki jo poliješ čez! Biskvit pa namočim z 3 dcl vode in 5 ali več žlicami sladkorja! Vodo prej zavrem nato dodam sladkor počakam da se stopi in nato, ko se ohladi, dodam še malo ruma ali rumove arome!

Ola !

Pa tudi ježka je zelo lahko narediti.

Lep sončen pozdrav.

Majuška

Vladka, že eno uro iščem po forumu pa ne najdem linka do tvoje torte sneženi mož. A mi prosim malo pomagaš s kakšnimi ključnimi besedami naj iščem, ali pa če mi nalepiš kar link.
Hvala!

Kresnica, tega sneženega moža pa ni na netu. Kaj te zanima recept ali slikica?
Delala sem z biskvitom od Bounty-ja, krema pa je bila vanilijeva. Premazano z navadno smetano.
Če te zanima slikica, ti jo lahko pošljem na mail.

Pozdravček!

Vladka

Slikica vsekakor 🙂
Mene zanima tole z rezanjem biskvita. Ni mi čisto jasno, na kakšne trikotnike naj zrežem biskvit, da lahko z njim obložim posodo. Nekaj si že predstavljam, samo raje vprašam, kot pa da mi krema zbeži ven.
Aja pa še tole. Staša je torto premazala s smetano, va kateri so bile še jagode in želatina. Ali mogoče kdo ve, kako bi naredila rdeč preliv, vendar brez želatine?

Hvala, Vladka za slikico se pa res priporočam 🙂

Za katero kremo si se pa odločila, ker mora biti krema res kompaktna. Jaz sem to delala enkrat s kokosovim nadevom in enkrat z vanilijevo kremo. S smetano in podobnim tega še nisem preizkušala, bi se pa zagotovo dalo tudi s smetano, če dodaš želatino.
Vzameš okroglo skledo (jaz imam v obliki skoraj polkrogle, je precej ožje dno) in izrežeš iz biskvita dva kroga v velikosti zgornjega roba sklede. Jaz sem posodo obložila še z živilsko folijo, da se slučajno ne bi biskvit prijel (folijo lažje naravnaš v mokro posodo), potem pa en krog biskvita razrežeš recimo na 6 ali 8 delov (seveda niso trikotniki, so krožni izseki :o) , ker tako lažje obložiš notranjost posode. Nadevaš kremo, pokriješ z drugim (celim) krogom in pustiš, najbolje čez noč, da se vse skupaj dobro ohladi.
Upam, da sem bila razumljiva, slikico pa sem ti poslala.
Če te še kaj zanima, vprašaj.
Pozdravček!

Vladka

Vladka, mnajlepša hvala. se pravi, da če izrežem krog v velikosti zgornjega oboda, bo sigurno dovolj veliko?
Kremo sem nameravala naredit tako, kot je opisala Staša pri svoji tortici. Ta krema vsebuje želatino pa tudi Staša je napisala, da se ji je lepo strdila.

Zdaj me zanima še za preliv. Da je rdeče barve, pa da ni notri želtine 🙂 Vem, kompliciram 🙂

Hm, nekaj mi je padlo na pamet glede prliva; kaj pa če bi skuhala puding v soku od jagodovega kompota in potem dodala še zmiskane jagode? A mislite, da bi bila stvar preveč tekoča? Kaj pa če bi v pol litra skuhala 2 pudinga?

Zala zdajle sem prebrala še enkrat recept za kremo, kakršno si ti uporabila pri torti. Ker so notri jagode, narezane, bom pomoje uporabila to 🙂 Čisto sem že zmešana od te torte.
Samo nekaj me zanima zaradi želatine – 8 listov je v receptu. Ali se jih lahko zmanjša recimo na 5 ali 6, ali bi bilo to že igranje z ognjem? 🙂
Pa še tole mi ni jasno; kje raztopiš želatino? V čem? Vodi…mleku…?
Hvala :o)

Kresnica, moje torte so dolgo časa imele za nadev vedno v sadju skuhan puding. Vendar pa res pazi, da bo dovolj gosto. Vendar pa si vseeno ne predstavljam, da bo to ostalo ob straneh na biskvitu… morda če malo ohladiš, da se že začne strjevati, ampak potem morda ne boš mogla gladko razmazati… Ne vem…
V kolikor se boš odločila za to, pa jaz ne bi tako zakomplicirala, ampak bi jagode kar podušila s sladkorjem in morda malo limone za okus, zmiksala s paličnim mešalnikom in v to zakuhala puding.

Naj ti uspe, bom držala pesti.

Vladka

Kresnica,
količine kreme v receptu raje res ne zanjšuj – ja, bi bilo igranje z ognjem! 🙂
Uporabljam želatuino v lističih, ki jih namočim za najmanj 5 minut v hladno vodo, nato jih nič kaj preveč ne ožemam, ampak samo lističe dvignem (voda še malo curlja vstran od njih) in jih dam v manjšo kozico, ploščo pa vklopim na ne preveliko vročino (recimo stopnja 5 od 9) in tako se počasi raztopi. Malo pomešam z žlico in potem direktno v želatino vmešam kakšne 2-3 žlice smetnovo-skutine mešanice in gladko razmešam – potem to med stalnim miksanjem počasi zlivaš k ostali smetnovo.skutini kremi.

Še tole: te količine želatine so za pripravo kreme, ki je narejena iz tistih količin, ki sem jih napisala pri receptu – kreme pride še kar veliko, pa tudi če je malo ostane, se jo lahko lepo nadeva v skodelice in poje, ker ni preveč mastna in sladka, pa še ravno prav se strdi.
Upam da se nisva narobe razumeli – to je mišjeno kot nadev za torto, ne kot premaz za zunaj.
Želim ti, da bi ti torta čim lepše uspela, in saj veš – ne pozabi poročat! 🙂

LP, zala

Ja ja…krema za torto 🙂
S premazom se še ukvarjam. Res nimam pojma, kako mi bo uspelo naredit rdečo pikapolonico.
Zaenkrat sem sigurna, da bom delala tako, da bom biskvit razrezala na trikotnike in z njim obložila dve skledi (eno manjši in eno veliko): večjo bom nadevala tako kot si opisala ti, Zala pri tvoji čebelici, za manjšo bom pa naredila čokoladno smetano, jo ohladila in stepla, potem pa posodo napolnila s smetano, na vrh pa postavila bebi piškote,
Pike, oči, tipalke in nogice bom najbrž naredila iz marcipana, ker ga imam še kar nekaj v hladilniku, samo moram še pogruntat, kako naj ga obarvam na rjavo.
Tako…to je to zaenkrat.
Bomo pa torto na vsak način poslikali, ne glede na to, kako bo izpadlo 🙂

Ola !

Kresnica, marcipanu dodaj kakav v prahu, in sicer na 100 g približno 5 g kakava ter dobro pregneti.
Veliko uspeha pri izdelavi torte.

lp, Majuška

No tako, večino sestavin imam nakupljenih, manjka mi samo še barva za pikapolonico. V soboto bom naredila še skutine ledene kocke, pa mogoče še kakšno drobno pecivo, ker bo očitno še malo več ljudi 🙂
A kdo dela kakšno res mini mini pecivo (v velikosti npr. 1 skutine ledene kockice), pa da ni rumova kroglica.
sem razlišljala o tistem listnatem testu, premazanim z masleno kremo in čokolado, samo, ko sem to nazadnje delala, se mi je ponesrečilo, tako da malo “cvikam” 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close