Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pomoc IZKUSENIH zensk, gospodinj

pomoc IZKUSENIH zensk, gospodinj

sem zacetnik, ni šala.
kljub mrezici imam po letu dni odtok banje napol zamasen zaradi izpadlih las, kocin ipd. obstaja kaksna tekocina, ki razgradi vse skupaj?

hvala

Poizkusi z Cevosanom.

Zadeve se lahko lotiš na dva načina:

– kemično – s tekočino (npr. cevosan, kot ti je svetovala 42na),
– fizično – zavihaš rokave, razstaviš odtok in popucaš.

Po mojih izkušnjah je druga varianta bolj trajna, ker res odstraniš ves problem, s cevosanom pa boš zadevo rešil za mesec ali dva, potem pa spet pol litra kemije v odtok!

Če si količkaj naravovarstvenika, se boš zadeve lotil na drug način.

Čeprav priznam, da ste novodobni moški bolj nerodni/leni za take zadeve. Sama moram mojega kakih 14 dni prepričevat, da se zadeve loti. Če se spomnim mojega očeta, temu ni bilo tako.

Kaya, jaz sem pa mislila, da ti to sama obvladaš, ko takole deliš nasvete:) Razstaviti odtok v banji. Hmmmm. To me pa res zanima, kako nardite. Ne rečem pod umivalnikom. A nimate vzidane banje?

Mr. Muscolo pena in pa dodatna mrežica na odtoku, da čim več las ostane na njej in je potrebno čim manj kemije.

Lep pozdrav

Jaz pa prisegam na stari, skozi desetletja preizkušeni način – s tisto gumijasto zadevo na štilu od metle ustvariš zračni mehurček, ki v nulo popuca cevi.
Nobene kemije. No, ja, pod umivalnikom pa včasih tudi razstavim…

hvala za nasvete. zivim kaksno leto sam ampak se moram pohvaliti, da imam stanovanje res cisto. vzor sestri, hehe. sem bolj storast za tovrstne zadeve ampak se hitro ucim. sele sedaj vidim koliko dela je imela moja mama samo z mano.

banja je vgradna, zato bom cevi res tezko narazen dobil. tista “gumijasta zadeva na stilu” (na koncu jezika imam ime..) stvar uredi za kaksen dan ali dva. ni ravno ucinkovita. odtok sraufati drugje je najmanjsi problem. v kuhinji ravno prejsnji teden, ko sem plinsko bombo nerodno spustil na svoje mesto, hehe.

se ta cevosan kupi v vsaki malo vecji stacuni? muscolo dvomim, da razzira lase in kocine. kaksne alge ze. kako se obnese tista tekocina, ki jo cez noc pustis v sekretu in se potem tako lepo sveti?
kaj pa nekaj bolj ofenzivnega; steklenica HCl-a (solne kisline)?

Odšraufaj ročko od tuša in skozi odtok poženi močan curek vroče vode…to počni ene pet minut…pri nas učinkuje…

dodatek k Žiži:

………. pa naj bo vroča voda.. po možnosti krop.. da malo razmasti. In to naredi vsaj 1X na dva meseca. skor sigurno ne boš mel problemov….

Kar se pa tiče HCl…. :)) jst sem šel z eno stvarjo, ki je vsebovala HCl, tuš kabino čistit. Naj samo povem, da je bla PLASTIČNA (tuš kabina namreč…..) Si lahko misliš, da od tistega trenutka naprej moja tuš kabina ni bila nikoli več takšna, kot je bila pred tem……. :)))) no, ja….. malo je bila “hrapava”, ampak kaj!! Mi saj ni več drselo , ko sem se tuširal :))))) – dobra stvar tega: nikoli več mi ni bilo treba čistit kabine :)))

…. bog pomagaj. mi tipi smo bol levi glede tega. nam je treba vse 5X povedat….. :)) …… ampak se nas da navadit :)) sam malo potrplenje je treba imet z nami……

LP,

Fajn zrihti!

Remedy

Muscolo je boljši kot cevosan, žal.

Muscolo PENA ti bo vse spucala. To ti jamči dolgolaska z dolgolasnimi izkušnjami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close