Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Pomoč glede slik-vstavljanje v word dok.

Pomoč glede slik-vstavljanje v word dok.

Nekaj me muči, ker tega res ne delam pogosto. Kako se v word dok. vstavi pravilno slika iz interneta oz. neka internetna stran (opisujem postopke in bi dodala ekrane po korakih)? Jaz delam PrtScr in prilepim – ali se dela to tudi drugače (npr. da odstraniš vse orodne vrstice IE in ostane res le stran)??
Kako pa naredite s slikami iz neke knjige, ki jih vstavite zopet v word.dok. – običajno skeniranje?
Hvala za nasvete, namige!
LP

Zelo dober je IrfanView, je zastonj, nalepiš vanj print screen označiš z miško del
slike, kopiraš in prilepiš v Word, je tudi v slovenščini.

Nepotrebne stvari na ekranski sliki seveda odstraniš, da je bistveni del bolj viden in razločen. To komot narediš tudi v Wordu (orodna vrstica Slika, orodje Obreži).

Irfan je tudi zelo koristen za marsikaj.

Slike iz knjig lahko seveda le skeniraš – ali pas eveda fotografiraš, ampak to bi bilo težje narediti kvalitetno.

Hvala obema, grem testirat 🙂

Delam z Microsoft office Word 2007 in mi obrezovanje slike ni ratalo…ne najdem. Johan, lahko še kak dodaten nasvet, prosim?

Ko prilepiš sliko v word, klikneš na sliko in v menijski vrstici se ti prikaže
OBLIKA klikneš nanjo, na desni strani imaš ikono OBREŽI.

izi01, res je “izi” – točno tako in deluje :)) Hvala vsem!!!
Sem instalirala tudi IrfanView pa..nekako zdaj nimam časa se ukvarjat z njim. Važno, da sedaj urejam slikce!

Hmmm, še nekaj rabim – kako se izdela kazalo vsebine v wordu, da strani kazala niso oštevilčene?? Torej, da se začne 1. stran dejansko tam, kjer je vsebina naloge in ne prej??

http://www.zmaga.com/program_spisek.php?id=14

Izi01, odlično, vse imam urejeno in še več – super stran je tam!!! Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close