Najdi forum

pomoc – driverji

prav lep vecer vam zelim
Imam OS WinXP pro in ze kar nekaj casa se mi pojavlja blue screen z napisom : driver TRQL not less or equal. Beginning dump of physical memory.. Lep prosim za pomoc, saj je prav nadleztno, ko te sredi dela prekine..
Za vsak nasvet bom zelo hvalezna
lp
danip

Na žalost ti ne morem pomagati (razen če kdo drugi kaj več ve),

poizkusi naslednje:

– Moj računalnik – desna tipka – upravljaj – Pregledovalnik dogodkov

– pa poglej v Aplikacija in Sistemski

potem pa sem prepiši tisto kar je označeno z rdečo barvo.

Sicer te najbrž kakšen gonilnik heca (lahko je pa tudi RAM spomin npr..)..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

hvalaa za odgovor. Sem pogledala, kot ste navedli, pa ni nikjer ni
rdecega.
lp
dani

Živjo,

kot prvo – lahko se tikava, običajno se na forumih ljudje tikajo med sabo,
res je da sem bolj visok – se pa ne nosim visoko..

Pojdiva naprej pogledat tvoje napake:

Še 1x domača vaja:

Moj računalnik
– desna tipka na miški – lastnosti
– jeziček dodatno

spodaj boš videla napisano:
Zagon in obnovitev
Sistemski zagon, sistemske napake in podatki o iskanju napak

klikni na nastavitve

Povsod morajo biti kljukice, razen pri: Samodejno zaženi ponovno

Klikni v redu

in še spodaj imaš napisano:
Poročanje o napakah – klikni tja
Obkljukaj:
Omogoči poročanje o napakah
ter
Operacijski sistem Windows
Programi

Sedaj ko se ti bo zgodila napaka (moder ekran), bi bilo fino
če prosim lahko vse kar piše na ekranu (ker najbrž ne ločiš pravih/od nepravih informacij) – prepišeš semkaj, pa bomo videli kako se da pomagati.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala za odgovor. Bila sem na dopustu, in sem sele sedaj prepisala vse:
a problem has been detected and windows has been shut down to prevenzt damage to your computer:
driver TRQL _not _less _or _equal.
If this is the first time you’ve seen this stop error screen restart the computer. If this screen appears again follow these steps: check to make sure new hardware or software is properly installed. If the problem contimues disable or remove any newly installed hardwarfe or software. Disable BIOS memory options such as caching or shawowing.
technical information:
xxx stop; 0x000000D1
xxx ttp9.sys address
F7A6DFC= base at F7A63000 dated stamp 3e419CB1.
begining dump of physical memory..
Upam, da sem prepisala prav, ker sem se, kara semupokojena, kar odvadila pisanja. Uapam tudi, da bos nasel resitev za ta moj zelo nadlezni problem.
hvala in lep pozdrav

Kakor sem uspel najti na googlu je očitno pravilno IRQL in ne TRQL:

http://www.opentechsupport.net/forums/showthread.php?s=&threadid=7189

Gre pa lahko vsaj po odgovorih sodeč za okvaro kakšnega dela strojne opreme. Če je vse delovalo do nekega trenutka in ni bilo na računalniku nič bistvenega spremenjeno potem je povsem možno to.

Če pa gre za nov računalnik, ali pa je bil zamenjan kakšen del pa je morda kaj narobe z nastavitvami.

Samo se bojim, da je to problem za nekoga, ki se malce bolje spozna na te reči, ker predvidevam da tu napaka ni trivijalna.

Res je tukaj lahko strojna napaka (npr. več naprav uporablja enak IRQ), ali pa programska napaka z gonilniki naprav ki jih imaš inštalirane v računalu. Poglej pod Device Manager (desni gumb miške na My Computer –> Hardware in Device Manager) če najde kakšno napako. Si pred kratkim kaj na novo inštalirala (strojno kot programsko/gonilniki opremo)?

Lp, Max

mogoce se bo slisal mal hecn, ampak ce si kej po BIOSU sarla, pol odpri pc in dej vn pa po 1min nazaj baterijo na maticni. ce pa nisi, pa lahko sam probas pobrista use driverje pa jih na novo posnet.

______________________________ Zgubiš pri kartah, dobiš v ljubezni, eni so srečni, drugi pa trezni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close