pomivalni Bosch
MOj je imel možnost nastavitve intenzivno sušenje in je bilo popolnoma suho. Poglejte v navodila, če imate to funkcijo in jo nastavite.
Meni se pa zdi čisto normalno, da so vrata mokra, če je stroj zaprt. Kam pa naj bi šla para?
Tudi jaz imam Bosch in sploh nisem zadovoljna z njim. Poleg tega, da zelo dolgo pere posodo, tudi slabo opere. Ne glede na to, da dam v stroj sprane krožnike, moram še vedno marsikaj “popravljati” preden pospravim v omare. Kot da voda ne doseže zgornjega dela stroja. Mislim, da se to dogaja zaradi tega, ker ti stroji porabijo manj vode in so “kao” EKO.
Prej sem imela Gorenjev pomivalni stroj več kot 10 let. Brez problemov, oprano je bilo v 40 ih minutah – in to tako kot je treba. Škoda, ker se je pokvarilo stikalo in škoda ker nisem vztrajala pri popravilu, ampak sem šla prehitro v nakup novega.
Naslednji stroj sigurno ne bo Bosch!
Imama Boscha strega 2 leti in sem z njim super zadovoljna. Prej sem imela 13 let Gorenje in je bila katastrofa.
Perem na programu 55-65°C in na displeju pokaže, da pere okrog 160 minut (vendar dejansko pere manj okrog 120 minut). Perem skoraj vedno ponoči (zamik vklopa). Prati začne tam okrog 23. ure in ko ga zjutraj okrog 6. ure odprem je posoda suha – brez kaplice na posodi. Posoda je čista – pa prej nikoli ne izpiram ne posode ne krožnikov. Pa še to posoda je naložena “v več štukov”. Perem s Calgonitom ter dodajam Calgonitov detergent za sijaj in Mercatorjevo sol.
Malo poglej nastavitve v navodilih.
imela 20 let starega. Je pral odlično in do konca posušil – posoda je bila vroča in suha, če sem ga odprla 15 min po pranju, suha in hladna, če sem ga odprla več ur pozneje. Bil pa je glasen in pričel se je kvariti…
Sedaj imam novega, perem na eko program, kjer si sam nastavi čas pranja in prečekira umazanost posode , v začetku sicer pokaže recimo 120 min, po menjavi vode, pa se čas na hitro skrajša in pere kako uro vse skupaj.
Pišem pa zato, ker tudi meni ne posuši do konca, posoda ni vroča in suha, ko gaodprem. Tudi po daljšem času je v stroju kar precej vlage. Tudi mene zanima zakaj, sem že pazila na šobe ob strani, da niso pokrite s posodo, pa ne pomaga. Tudi kak drug program ne…tako, da je verjetno to kar tako običajno.
Tanč, kje bi naj iskala ta gumb pa nevem, jaz ga nimam?
Moj Bosch, ki je že pokojen, je imel nastavitve z gumbi za programiranje. Nisem si zapomnila, ampak pritisniti si moral dva gumba naenkrat (intenzivno pranje + kozarci) ali nekaj podobnega. Je bilo v navodilih, tako da ne vem več na pamet.
Imam čisto novega in mi super posuši. Važno je doziranje sredstva za lesk, da voda odteče. Nimam nikakršnega kondenza po vratih ali posodi.
Tudi tepla bi se zanj! Ga ne dam več od hiše.
Pa še pripomba: Posodo POMIVAMO, perilo pa peremo. Saj ni tako hudo, no, se da zapomniti, tudi, če si samo gospodinja. Pa brez zamere …
Ne, ne, pri nas luč upihnemo :=))))
Se opravičujem, sam pri nas na Primorskem tudi posodo peremo in luč odpiramo in zapiramo. :)[/quote]
Ne, se jaz opravičujem, nisem hotela biti žaljiva. Samo napisala sem, ker mi je hecno, da pomivalni stroj pere posodo … Nimam pa nič proti področnim jezikovnim posebnostim. važno, da je posoda čista, naj bo oprana ali pa pomita 🙂
Se opravičujem, sam pri nas na Primorskem tudi posodo peremo in luč odpiramo in zapiramo. :)[/quote]
Ne, se jaz opravičujem, nisem hotela biti žaljiva. Samo napisala sem, ker mi je hecno, da pomivalni stroj pere posodo … Nimam pa nič proti področnim jezikovnim posebnostim. važno, da je posoda čista, naj bo oprana ali pa pomita :-)[/quote]
Samo da si razumela, kaj sem spraševala 🙂
Hvala vsem za odgovore, čeprav še vedno ne vem, kje točno je problem!
Ne, se jaz opravičujem, nisem hotela biti žaljiva. Samo napisala sem, ker mi je hecno, da pomivalni stroj pere posodo … Nimam pa nič proti področnim jezikovnim posebnostim. važno, da je posoda čista, naj bo oprana ali pa pomita :-)[/quote]
Samo da si razumela, kaj sem spraševala 🙂
Hvala vsem za odgovore, čeprav še vedno ne vem, kje točno je problem![/quote]
Potem ti pa ni pomoči, punce in tudi jaz smo ti napisale, kaj vse bi lahko bilo. Preglej nastavitve za sol in za sredstvo za lesk. Izlušči iz sporočil tisto, kar smo ti napisale pa bo!