Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pomfrit iz pečice – priprava

Pomfrit iz pečice – priprava

Menda je veliko manj masten. Kako se ga napravi – postopek? A je vseeno, kateri krompirček je, ali je za peko v pečici kak poseben.

Hvala.

Misliš zamrznjen pomfrit? Nam je najboljši Šparov. Pečico ogrejem (na vrečki piše koliko) in na peki papir stresem zamrznjen pomfrit ter ga dam pečt. Vmes ga 1x malo premešam.

Jaz ga stresem na namaščen pekač in dam v pečico na 200 stopinj. Večkrat ga malo pretresem, da je vse hrustljav.

Jaz ga kupujem v Hoferju, je pa na vrečki tudi pečica narisana in piše, da je primeren za pečenje v pečici. Najbrž bi šlo tudi z “navadnim”.

Hvala za pdgpvpre! Ja, mislila sem zamrznjenega iz trgovine.

Se opravičujem za to zatipkano packarijo. Prehitro sem odposlala.

LP!

Jaz v pečici spečem tudi navaden pomfri, se pravi iz svežega krompirja. Dam v teflonski pekač, prelijem z žlico ol. olja, posolim, premešam. Pečem pri 200 stopinj v vent. pečici s prižganim zgornjim grilom. Vmes seveda nekajkrat premešam.

Metulka, priblizno koliko casa pa peces?

Hja, toliko, da se zapeče, malo odvisno tudi od krompirja. Ni pa tako hitro kot v olju…. mogoče 20 minut? Nisem res nikoli pozorna. Aja, pa ne narežem ga na palčke, ampak bolj na večje kocke.

Nisem cakala na odgovor, sem ga kar naredila vceraj, ja in nisem gledala na uro, kolko casa je trajalo. Sem imela pa svez krompir, narezala sem ga pa precej na palicice. Na zacetku sem dodala zlico olja, potem proti koncu se malcek. Super je ratalo.

Fajn! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close