Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pomfri v pečici-kako

pomfri v pečici-kako

Živjo,
mi prosim poveste kako pripravljate pomfri v pečici. Jaz sem ga naredila enkrat, pa je bil neokusen (milo rečeno).
Lep pozdrav in hvala

lpD

tudi jaz sem ga enkrat naredila. kaj naj recem…..sploh ni bil dober. lp petra

Pri nas ga včasih ‘spečemo’ v pečici.

Na velik pladenj dam peki papir. V trgovini sem že videla, da imajo poseben papir za peko krompirja, vendar jaz uporabljam kar navadnega. Nato na ta papir stresem zamrznjen pomfri. Poizkusim čim bolj enakomerno razporediti. Bolje je, da imamo samo 750 g vrečko krompirja, da je krompir samo v eni plasti. Če je več krompirja se preveč skupaj drži in prekriva, kar ni dobro.

Pečico ogrejem na 200 stopinj in v ogreto pečico dam krompir. Pečem cca. 35 do 45 minut. To je odvisno od krompirja in od temperature. Ko vidim, da prične krompir že rumenet zmanjšam temperaturo pečice. Vsake toliko preverim. Ko so manjši koščki krompirja že hrustljavi (recimo da so tisti majhni koščli že skoraj trdi) stresem krompir v skledo in ga dobro posolim.

Pomfri v pečici ni tako hitro pečen kot v olju, vsebuje pa veliko manj maščobe. Če je pa krompir v pečici samo pogret je pa res bolj zanič.

LP Mateja

Zdravo !

Zadnjič sem nekje prebrala, da je potrebno narezan krompir za nekaj časa namočiti v vodo, da gre ven večina škroba. Potem je potrebno krompirček dobro posušiti in naložiti na pekač enega zraven drugega, ker se baje drugače ne speče vredu. Nato ga poškropimo z oljem in spečemo.
Če to drži, ne vem, ker še nisem probala.

lp Majuška

Pred časom sem postavila isto vprašanje . Sama ga delam tako, kot je napisala Tajč in moram reči, da je vedno dober. Res je pomembno, da je razprostrt v pečici v eni plasti in, da je čas pečenja vsaj pol ure. Drugače bolj spominja na pražen krompir.

Če delam pomfri, kupim zmrznjeni od BO frosta, ki se lahko peče v pečici in je super. Navodilo je na embalaži. LP Silvia

je mogoce krivo to,da nisem uporabila zmrznjenega pomfrija!? pekla sem ga tako,kot ste svetovali. lp petra

Sigurno je krivo to, saj je kupljeni (zamrznjeni) pomfri že predhodno “obdelan” v olju – sklepam po tem, ker je napeki papirju po pečenju ostalo kar nekaj maščobe ;-).
Ah, punce, preveč ste pridne, da doma “na roke” delate pomfri ;-)).
Lep dan želim.
d.

no,potem je to-to!!:) spekla sem namrec “dve rundi”- prvo brez vsega. ko je bil pecen,se ga ni dalo niti normalno posoliti!! naslednjo rundo sem pokapljala z oljem in malo posolila/pred peko/. bil je za spoznanje boljsi !!
zmrznjen pomfri zelo redko kupujem. sedaj bom “sprobala” se to varianto. hvala. lp petra

No, tudi jaz sem po forumskih nasvetih poskusila pomfri v pečici, vendar sem bila bolj previdna. Poleg “normalnega” kosila v pečici sem posebej za poskus dala samo en krompir, narezan na pomfri in poškropljen z oljem. Peklo se je dolgo oz. skoraj tako dolgo kot piščanec in običajen pečen krompir, priložila sem ga malo kasneje. Vendar nam ni bilo všeč, bil je mehek, nekako sluzast in nezapečen.
Tudi jaz mislim, da je tisti zmrznjen predpripravjen oz. predcvrt v olju.
Moram pa reči, da mi še nikoli ni prišlo na misel, da pomfrija ne bi delala “na roke”. Olupiti in zrezati pet krompirjev pa res ni ne časovni ne energijski problem. No, mogoče, če bi imela pet krepkih jedcev, da tudi 10 krompirjev ne bi zadostovalo in bi kuhala takoj iz službe… Seveda si potem pomagaš.

Skratka za nas sem zaključila, da če hočejo pomfri, nič ne nadomesti tistega hrustljavega v olju, tole v pečici pa je čisto vredu za čisto običajen pečen krompirček v pečici. Za zmrznjeno varianto pomfrija verjetno pride v poštev, vendar ne v naši družini.
Lp Mimi

Pri nas pomfri delamo v pečici in iz vrečke, ker je to zame ceneje. Ker skoraj nikoli ne cvrem (zadnjič pred dvema letoma) bi tako morala zavreči cca 2 litra olja. To je pa v primerjavi z kilogramom krompirja, ki ga spečem iz vrečke velika razlika v ceni. Pa še tako spečemo tak krompir mogoče dvakrat ali trikrat na leto.

Je pa krompir iz vrečke po mojem mnenju manj masten.

Lep pozdrav

Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close