Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev POMEMBNO OBVESTILO! NOV ZAKON O UREJANJU TRGA DELA

POMEMBNO OBVESTILO! NOV ZAKON O UREJANJU TRGA DELA

Pozdravljeni!

Tole vam nalepim iz druge teme, vse drzi !

Nehajte sedeti na zavodu za zaposlovanju, zgrabte bika za rige, pa gremo skup,

kaj se to pravi, da bi stari lahko delali na studentske napotnice, tudi mi lahko,

POTRUDIMO SE VSI, DA NE BOMO PREKLETE DENARNE SOCIALNE POMOCI MORALI VRACATI DRZAVI NA KONCU OZ. NASI DEDICI !!! (KDOR JIH IMA, KER MENE LAHKO TUD ZAGREBEJO NA SKUPNEM GROBISCU REVEZEV IN KLATEZEV!)

Pozor !

Po novem zakonu sta zdaj na zavodu za zaposlovanje 2 evidenci :
– evidenca brezposelnih (tu smo mi)
– evidenca skalcev zaposlitve (ce imas status dijaka ali studenta, najdi si na e-zavodu za zaposlovanje razlike)
(pravice in obveznosti in status je malo razlicen, preberes si na netu)

Ce se ti danes izpises iz evidence brezposelnih in se takoj vpises v evidenco iskalcev zaposlitve, se lahko takoj :
– vpises v katerikoli redni ali izredni solski program
– in s tem takoj pridobis status studenta oz. dijaka
– imas moznost opravljanja studentskega dela tudi po 26. letu kljub prijavljenosti na zavodu za zaposlovanje! (poizvedi na ŠOUM- davki, racunica je slabsa)
– in imas pravico ob rednen solanju prejemati tudi denarno socialno pomoc še naprej, ce ne najdes dela niti preko zavoda za zaposlovanje ne preko studenta
– ce dobis redno (delavsko) delo, se seveda DSP ukine

Ce ne najdes dela ob rednem solanju (je tezko izvedljivo razen za vikende, ker je bolonjec zahteven se dela sproti), rabis DSP. Pogoj za CSD za tvojo ohranitev denarne pomoci (ni isto kot denarno nadomestilo) je le to, da si ti prijavljena na zavodu za zaposlovanje – pa cisto vseeno, ali v evidenci brezposelnih ali iskalcev zaposlitve (saj tadva oba isceta delo ).

Vpis v redni ali izredni studij s starostjo pa ni vec omejen na 27 let, pac pa se lahko trenutno vkljuci v redni studij tudi :
– redno ali zacasno zaposlen
– tudi iskalec zaposlitve, prijavljen na zavodu (ne tisti iz evidence brezposenih, prijavljen na zavodu, na katerega sicer zavod bolj pazi in mu pomaga..).

Ce kdo nima srednje sole, tud tu ni vpis omejen z leti, pac pa za status dijaka moras po besedah gospe Bahovec imeti najmanj 16 let, navzgor pa isto leta niso omejena.

Vendar paziti, kdor delas preko studenta po 26. letu, placas drzavi nekih 25% zasluzka, kar ni problem, saj redni in izredni studentje delajo tudi po 26. letu, toda v tvoje dobro naj bi bil zasluzek max 550 eur mesecno ali manj, vsako izplacilo pa naj ima najvec ali tocno 88 eur, ker ce je vec, se zelooo pozna, odhodke imas. Pravni strokovnjaki tako pisejo in svetujejo.

Meni pa bi blo glavno to, da ne bi bila vec prejemnica denarne socialne pomoci, ki jo bodo morali dedici nekoc vracat!

Zakon o malem delu je bil na referendumu, pa je padel in je predvideval tudi to, da si lahko prijavljen na Zavodu in na napotnice delaš, ne rabiš pa glumit študija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close