Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pomanjaknje stanovanj – kar naenkrat?

pomanjaknje stanovanj – kar naenkrat?

Zdravo, forumaši!

Iskreno me zanima vaše mnenje okrog teh nepremičnin…Kako je možno, da je do pomanjkanja stanovanj prišlo kar naenkrat, ne samo v Lj, podobno berem tudi za druga mesta, Obala itak in cela Gorenjska, a tudi Ce, Mb, MS, NM.. Koliko vidim, se vsepovsod pospešeno gradi, prebivalcev je vedno enako, še 10 let nazaj ni bilo nobenih problemov najeti ali kupiti stanovanje, ne v Lj, ne v MB, zdaj pa kar naenkrat nikjer ničesar. S tem da so generacije, ki se sedaj osamosvajajo (rojeni po letu 90) zelo zelo šibke, praktično razpolovljene od desetletij prej. Priseljenci tudi ne pokupijo vsega, ne vem tudi kdo jim odda lastna stanovanja, vsi ki oddajajo se izogibajo tujcem s četo otrok. Torej kaj se je zgodilo? Je možno, da je tudi to umetno napihnjeno? Ok, tisti ki imajo denar kupijo in je prazno, je to edina razlaga?

To pomeni, da srednji sloj v Sloveniji propada in si v svoji revščini ne more privoščiti ničesar drugega razen nepremičnin in avtomobilov. Pomeni pa tudi, da podeželanov tisti ptički, zrak, mir i narava ne očarajo tako močno, da ne bi iz vasi bežali v mesta in še dodatno dvigali povpraševanja.

to se zgodi, ko gradnja stanovanj zaostaja, vedno več je enočlanskih gospodinjstev, vedno večje povpraševanje je po študentskih stanovanjih

https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/8160

št. izgrajenih stanovanj:

1971 – 1990 – 314.000

1991 – 2010 – 140.000

2011 – 2018 – 24.000

s tem, da investitorji vlagajo samo v nekakšna luksuzna stanovanja, gradnje normalnih stanovanj, recimo 3-sobnih, za normalno ceno pa praktično ni. vsi bi samo pobrali maržo na luksuz.

in potem ta stanovanja pokupijo bogati posamezniki…

to, kak se pospešeno gradi, je zgolj utvara.

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 19.10.2021 ob 12:09

To pomeni, da srednji sloj v Sloveniji propada in si v svoji revščini ne more privoščiti ničesar drugega razen nepremičnin in avtomobilov. Pomeni pa tudi, da podeželanov tisti ptički, zrak, mir i narava ne očarajo tako močno, da ne bi iz vasi bežali v mesta in še dodatno dvigali povpraševanja.

Ej…

Neki me zanima.

Pac ko pravis bistvo zivljenja je hedonizem… Ok.

Samo a ni hedonizem med drugim tudi to da drugi tebe zadovoljujejo? Ne pa da ti druge…

A se meni zdi al se ne mores it hedonizma ce si ti drugim v uzitek?

Se mi zdi da nimas ravno razcisceno…

Pojasni prosim.

Ne rabim lepopisa ki ga niti ti sam. ne razumes… Tako da ne rabis tam tuhtat pa oblikovat odgovora. Cisto lepo preprosto odgovori…

Ja kaj zaj pizdoo materno cuj?

Kdo se mora s kom igrat v hedonizmu?

Ko mora koga?

Kdo je cigava igracka?

Bo kaj al ne?

Vsak Cigo bi kar imel svoje stanovanje.  Ce pogledate Celovske dvore in stanovalce, le teh- te dobesedno srat prime.

Marlon265, 19.10.2021 ob 13:19

Vsak Cigo bi kar imel svoje stanovanje.  Ce pogledate Celovske dvore in stanovalce, le teh- te dobesedno srat prime.

???

Ej..

Zadnjic tko jst cakam na testiranje pred alejo… Pa gledam oac okoli… In vidim enega ko je prisel na balkon…

??

Prav videlo se je da je neprofitno… Od dol sem videl da je nek nas. Podkosulja fino tista nasa gradnja… Malo i stomaka..  Onog pivskog…

??

Sem samo zmajal z glavo.

Poznam enega kriptomilijonarja, ki ko ne ve kaj bi, kupi stanovanje. Svoje ljubice, ki ne vedo ena za drugo je naselil v nekaj teh stanovanj, to bo trenutno 5 punc v lepih novih stanovanjih v glavnem mestu.
Eni zdravniki so si letos nakupili nove avte, eni pa nepremičnine. Politiki itak skrivajo in kupujejo zanje njihovi žlahtniki in prijatelji. Na zalogo, za naložbo.

skodelica kave, 19.10.2021 ob 11:59

Zdravo, forumaši!

Iskreno me zanima vaše mnenje okrog teh nepremičnin…Kako je možno, da je do pomanjkanja stanovanj prišlo kar naenkrat, ne samo v Lj, podobno berem tudi za druga mesta, Obala itak in cela Gorenjska, a tudi Ce, Mb, MS, NM.. Koliko vidim, se vsepovsod pospešeno gradi, prebivalcev je vedno enako, še 10 let nazaj ni bilo nobenih problemov najeti ali kupiti stanovanje, ne v Lj, ne v MB, zdaj pa kar naenkrat nikjer ničesar. S tem da so generacije, ki se sedaj osamosvajajo (rojeni po letu 90) zelo zelo šibke, praktično razpolovljene od desetletij prej. Priseljenci tudi ne pokupijo vsega, ne vem tudi kdo jim odda lastna stanovanja, vsi ki oddajajo se izogibajo tujcem s četo otrok. Torej kaj se je zgodilo? Je možno, da je tudi to umetno napihnjeno? Ok, tisti ki imajo denar kupijo in je prazno, je to edina razlaga?

Oja, priseljnci pokupijo -šipci imajo keš.

Poteem pa tudi korona kriza zadnji dve leti, ko ljudje niso potovali toliko, zapravljali toliko, pa izplačila kritpo-zaslužkov, pa ko je “korona” pobrala od začetka leta 2020 veliko starostnikov in lastnikov nepremičnin..pa prodaja in menjava.. pa se hitro nabere 100-200,000 EUR+

Konkretno za naš konec (Gorenjska) vidim 2 razloga – folk je denar potegnil iz bank, ker so obresti za en k…, drugi razlog pa je ogromen prirast Šiptarjev. Dobesedno hodijo na oglede z gotovino v kuverti in kupijo na mestu. Kje sem potem jaz papak, ki bi si ogledal in šel potem potrdit kredit na banko, nimam šans.

Glavni razlog je presežek denarja, za katerega Slovenci nimamo pametne alternative kot so nepremičnine.

Bogatstvo se akumulira in tako eni in isti ljudje kupujejo … Tudi to je razlog.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close