Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pomagajte

pomagajte

Imam pogodbo za nedoločen čoas s poskusno dobo 3 mesecev,ki se izteče v soboto 21.2.09.
To kar počne delodajalec z mano ( pa tudi z ostalimi) je nevzdržno,in danes sem slučajno na njegovi mizi videla papir, na katerem piše izredna odpoved delovnega razmerja zaradi neuspešno opravljene poskusne dobe.
In to zame.
Pred 3 meseci sem prišla v to službo, prejšnja delavka je odšla par dni prej, nikogar ni bilo ki bi mi karkoli pokazal, on je pa od prvega dne zahteval, zahteval….
Ničesar se mu ne da dopovedati, norca se dela iz človeka, tako da sem čisto obupana.
In sedaj ima zame pripravljeno izredno odpoved, utemeljeno, kot da mi je bil on mentor ter da dela ne obvladam ( poslovna sekretarka).
Kako naj obvladam stvari, ki so ne samo administrativne temveč tudi strokovne ( želi da urejam spletno stran itd..)
KAj mi sedaj preostane, a naj grem pred iztekom poskusne dobe na bolniško?
Kaj mi pripada na zavodu v tem primeru?
A ima kdo izkušnje na tem področju?
Najraje bi se kar ubila. A si predstavljate, da sem pustila prejšnjo službo za nedoločen čas z dobro plačo ( isto kot tukaj), le da se je bilo tja potrebno kar daleč voziti. Ko sem bila tukaj na razgovoru, mi je vse tako lepo predstavil, povedal ni polovice stvari, ki jih moram sedaj delat… a to ga sedaj ne zanima več. Kaj naj naredim?
Sodelavci so šokirani, ko sem jim danes povedala, kaj namerava. Tudi oni imajo velike težave z njim, vendar so vsi tu že dlje časa in baje pred leti ni bil takšen.
Razmišljam celo, da bi prejšnjega delodajalca prosila, če me vzame nazaj, ker vem kako mu je bilo hudo, ko sem odšla.
Pomagajte mi z nasvetom…

Zelo težko ti bo kdo v tej situaciji pomagal, razen odvetnik, če si ga lahko privoščiš. Najboljše kar lahko storiš sedaj je, da čim prej najdeš novo službo.

Pojdi do prejšnjega delodajalca in ga prosi, če je še delovno mesto prosto. Ej to je pa res šit kaj se dogaja.

Živjo,
žal mi je zate, se bojim, da ne moreš nič narediti. Povej mi katero podjetje je to, da se slučajno ne prijavim na razpis, ker iščem pa se ne bi rada tako napela, ker človek očitno res nikol ne ve kaj ga čaka. Svinjarija res…

LP

ne morem ti tukaj preko spleta napisat katero je to podjetje. Imajo pa trenutno razpisano prosto delovno mesto. Kot sem sedaj izvedela, imajo kar naprej neke objave, saj itak da noben ne zdrži več kot mesec ali dva.

Na razgovoru je pa ves sluzast…obljublja vse… nateg maksimalen.
Nikomur tega res ne privoščim.

A lahko poveš po emailu? Ne se bat, ne bodo našli novega!

živjo,
a mi lahko na mail petrakandare@gmail.com napišeš za katero podjetje gre, ker pošiljam prijave na razpise poslovnih sekretark. Hvala!

Ja, čist podoben primer sem imela, vem kako se počutiš, potrebovala boš nekaj mesecev da se postaviš na noge in da boš lahko o tem govorila, ne da bi zraven pritekle solze.
Pojdi se ponižat in prosit starega delodajalca, ki konec koncev ni bil slab ampak si navedla veliko razdaljo.
Velik problem je po vsej Sloveniji s takšnimi delodajalci, ki so na razgovoru čist slinasti in obljubljajo nebesa in bele rokavičke nato pa pokažejo pravo plat, ki pa je nevzdržna in nepodnosna za prenašat 8 ur na dan in vsak dan in nakoncu pa itak doma trpi družina in otroki.

Mi pa ne moremo nič samo to da iščemo pravega delodajalca, ki bo brez mobinga in vsega ostalega tretiranja bil normalen, a kot ugotavljam je takšnih vse manj in manj v tej naši deželici.

LP,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close