Pomagajte, obupujem nad sabo
Čez 3 tedne imam izpit, ta je zame zelo, zelo, zelo, zelo, zelo težak, seveda zato, ker me snov niti najmanj ne zanima. Nekateri bi si to naučili le v nekaj dneh. Jaz se učim že sedaj, ampak nimam pojma kaj sploh berem, ponoči ne morem spat, se zbujam, ker sem vsa živčna, kar sanjam, da sem padla izpit in take fore. Vam povem, da sem shujšala od kar se učim že kr ene 5 kg (v 14 dneh).
Imam kar nekaj zapiskov tudi od kolegic, zdaj si delam še svoje, da si bom ja zapomnila pa je tolko stvari, da preprosto obupam.
Imate kakšne nasvete kako naj se naučim predmet kateri ima večinoma samo teorijo? Delam si zapiske, ponavljam, berem, jokam zraven, se tepem pa mi ne ostane v glavi nič. (v gimnaziji sem si sicer hitro zapomnila stvari, bla skozi leta odlična in prav dobra, matura je šla super ampak zdaj se matram in matram)
Naj povem, da študiram na fakulteti katera me niti najmanj ne zanima (ja vem, budala leta), kar je dobro je to, da zaposlitev praktično že imam samo do diplome morem pridt (če pridem), drugače bi sla na FVV ampak tam niti ni zaposlitev, ce nimas vez. Tako, da sem šla na željo staršev na fakulteto, kamor sta hodila ona dva. Ah ja. Če bo šlo tako naprej bom zapadla v depresijo.
ko sem bila mlada in trapasta sem tudi mislila, da je najhuje v življenju kar se ti lahko zgodi, da se moraš v šoli oz. za izpit naučiti snov, ki te niti najmanj ne zanima oz. ne veseli. Pa mi verjemi, da ni tako. Danes se lahko poglobim v čisto vsako stvar na svetu, četudi gre za razmnoževanje lignjev.
Sama se boš morala odločiti, kaj boš v življenju. Ti pa predlagam, da se skuliraš in se nehaš smiliti sama sebi (ogromno mladih nima nobenih možnosti, da bi sploh lahko študirali, poglej te migrante, ko se tihotapijo v neznan svet iz svoje bede pretiranega razmnoževanja) in narediš ta študij, ki ti zagotavlja kruh.
Če boš še naprej nesrečna, pa greš potem za hobi študirat tisto, kar te tako srčno veseli in potem boš na konju, saj se boš sama odločila ali rabiš denar ali pa ti bo dovolj murnovo veselje.
mijav mijav, 26.05.2021 ob 12:27
ko sem bila mlada in trapasta sem tudi mislila, da je najhuje v življenju kar se ti lahko zgodi, da se moraš v šoli oz. za izpit naučiti snov, ki te niti najmanj ne zanima oz. ne veseli. Pa mi verjemi, da ni tako. Danes se lahko poglobim v čisto vsako stvar na svetu, četudi gre za razmnoževanje lignjev.
Sama se boš morala odločiti, kaj boš v življenju. Ti pa predlagam, da se skuliraš in se nehaš smiliti sama sebi (ogromno mladih nima nobenih možnosti, da bi sploh lahko študirali, poglej te migrante, ko se tihotapijo v neznan svet iz svoje bede pretiranega razmnoževanja) in narediš ta študij, ki ti zagotavlja kruh.
Če boš še naprej nesrečna, pa greš potem za hobi študirat tisto, kar te tako srčno veseli in potem boš na konju, saj se boš sama odločila ali rabiš denar ali pa ti bo dovolj murnovo veselje.
Se absolutno strinjam z vami. Samo še dojeti moram to, pa bom na “konju”. ?
ja saj, domišljija dela čudeže. Najprej si v glavi ustvari predstavo, kako snov obvladaš. Naslikaj si, kako upedenana v nulo samozavestno odgovarjaš oz . če pišeš, kako ti stavki lepo tečejo. Snov poveži s čim znanim. Predstavljaj si, da greš po končanem izpitu na dopust na neko top lokacijo….. ne dajaj se v nič, ampak si predstavljaj, kako obvladaš snov kot Einstein.
Veš, da pri vsakem študiju je določena snov, ki ti ne leži, ti ni všeč in se jo je težje naučit. Sama sem študirala kar mi je bilo všeč, pa sem imela en predmet, ojjoj. Sem zvozila edini s 6 ampak je bilo zadoščenje, da je opravljen. Meni se zdi sistem z delanjem lastnih zapiskov dober, tudi jaz sem delala tako in vem, da boš uspela.
Se strinjam glede delanja zapiskov – na ‘mojem’ faksu smo namreč morali preštudirati dobesedno tisoč strani in še več. Glede na napisano menim, da si tesnoba – zato ti svetujem, da za začetek poskusiš z jemanjem Persena Forte (narejen je iz baldrijana in ne povzroča odvisnosti). Meni precej pomaga pri boljši zbranosti in sproščenosti med delom. Jemala pa sem ga tudi med študijem. Svetujem ti tudi dolge sprehode – poskusi se učit po sprehodu.
Kejsmona, 26.05.2021 ob 12:04
Čez 3 tedne imam izpit, ta je zame zelo, zelo, zelo, zelo, zelo težak, seveda zato, ker me snov niti najmanj ne zanima. Nekateri bi si to naučili le v nekaj dneh. Jaz se učim že sedaj, ampak nimam pojma kaj sploh berem, ponoči ne morem spat, se zbujam, ker sem vsa živčna, kar sanjam, da sem padla izpit in take fore. Vam povem, da sem shujšala od kar se učim že kr ene 5 kg (v 14 dneh).
Imam kar nekaj zapiskov tudi od kolegic, zdaj si delam še svoje, da si bom ja zapomnila pa je tolko stvari, da preprosto obupam.
Imate kakšne nasvete kako naj se naučim predmet kateri ima večinoma samo teorijo? Delam si zapiske, ponavljam, berem, jokam zraven, se tepem pa mi ne ostane v glavi nič. (v gimnaziji sem si sicer hitro zapomnila stvari, bla skozi leta odlična in prav dobra, matura je šla super ampak zdaj se matram in matram)
Naj povem, da študiram na fakulteti katera me niti najmanj ne zanima (ja vem, budala leta), kar je dobro je to, da zaposlitev praktično že imam samo do diplome morem pridt (če pridem), drugače bi sla na FVV ampak tam niti ni zaposlitev, ce nimas vez. Tako, da sem šla na željo staršev na fakulteto, kamor sta hodila ona dva. Ah ja. Če bo šlo tako naprej bom zapadla v depresijo.
Teorija gor teorija dol.
Znaš ne samo sebe ampak tudi druge napsihirati,kot da se gre za nepremostljivo zadevo.
Začela si se že sedaj učiti. Pravilno.
Zdaj pa pozor:
Zadeva, snov te ne interesira niti ti ni zanimiva. Nič novega. Z vsakim je tako, saj nikogar vse ne zanima AMPAK TO LE DOKLER MU NE POSTANE ZANIMIVA.
Viri, ki jih imaš sedaj za učenje o tem so mrtvilo trenutno zate.
Ker imaš še kar nekaj časa in ker si ženska ter človek se vsedi za računalnik in poišči videe o tem ampak ne mrtvo dolgočasno predavanje temveč nekoga, ki v svojih videih, predavanjih ali delovanju iz te snovi zanimivo uporablja ali razpravlja o teh podatkih,ki se jih imaš ti za naučiti. Ali pa če slučajno koga poznaš, ki že striktno deluje na teh področjih in uživa v tem, da ga obiščeš. Informacije, snovi, teorija seveda ne bo kot je v zapiskih in po vrstnem redu ampak tudi za izpit verjetno točno ne veš kaj na svoj “pladenj” dobiš.
Bistvo je, da če boš našla koga, ki z vnemo inspiracijo govori, deluje, razlaga, omenja itd. o teh rečeh, se bo zgodilo, da še najbolj DOSADAN-dolgočasen podatek iz tvoje snovi TO VEČ NE BO in takrat bo postalo učenje te teorije zate obratno od trenutnega dojemanja.
Sicer ne dvomim, da ti ne bi uspelo tako ali drugače ampak tudi če ti ne JA PA KAJ POL, vse to je le ZBLOJENA IGRA ŠOLSTVA, ki se mnogokrat izkaže, da z življenjem, ki ga boš še naprej odživela nima prav nobene veze in bodo pomembni koraki vzponi in padci, ki bodo resnično šteli popolnoma iz drugih področij.
Forum je zaprt za komentiranje.