pomagajte nevesti
Lep pozdrav!
Pred polo leta sem bila v istem položaju in po nasvetu prijateljice stvar (kar se tiče slanega dela zelo elegantno rešila. Pa še hitro in sorazmerno poceni.
Po slanih prigrizkih niti ni bilo toliko zanimanja za sladko.
Torej, naredila sem kanapeje (500 kom) s pomočjo kruha za toast. Na prvo rezino sem namazala namaz. Tega sem naredila dve vrsti, za malce več pestrosti. Prvi je bil iz paprike in skute. skuto in papriko(v prahu) sem zmešala v mikserju, za drugi namaz pa sem namesto paprike dala tunino. Efekt odličen. No potem sem to namazala na prvo rezino toasta, pokrila z drugo, na katero sem dala rezino šunke in rezino sira za toast (da ni preveč ostankov). Pokrila sem s tretjo rezino toasta. Na koncu sem vzela devet zobotrebcev, na vsakega nataknila rezino kumrice, gobice ali olive, napičila v toast tako, da sem potem razrezala na devet kosov, vsak je imel pa zobotrebec, ki je vse držal skupaj in omogočal lažjo postrežbo. Na pladnju potem ni težava prenest, lahko pa preneseš še nerazrezane in na pladnju režeš. Gostje so bili vidno navdušeni že nad izgledom, ki je veliko lepši kot klasični narezki, pa še bolj poceni je… Zraven paše čips ali pa gresini…
Pa srečno pri pripravah…
lp
Damjana ti je lepo svetovala.Jaz samo dodajam za mozne vege goste.Na polnozrnate toaste MLADI MESEC namazem razne skutine namaze,prerezem posevno na cetrtine in na vsako polozim pol orehovega jedrca ali poprazen mandelj.Dobro je tudi slano Pecjakovo pecivo,ki ga hitro speces po navodilih z embalaze. Tudi te obogatis s kumino in soljo po vrhu ali orehi ali popecenimi olupljenimi mandlji.Lepo se imejte babi
Forum je zaprt za komentiranje.