Najdi forum

Pomagajte mi!

Res ne vem kaj naj naredim s tem PC-jem. Blokira in blokira. Defragmentacija ne pomaga. Zakaj sploh blokirajo računalniki???
Ali je dosti narobe, če se ga večkrat resetira?
Imam We Me.

Čau čau

Najprej pometi z winME in si inštaliraj raje recimo win98SE. Windows ME so eni najslabših Microsoftovih sistemov.
Drugo kar narediš je da si priskrbiš program za iskanje čvov in drugih nesnag po sistemu. To so recimo programi: in . Oba programa sta v osnovni različici brezplačna. Malo pogrej pa starejših postih. Je ogromno napisanega na to temo.
Resetiranje računalniku načeloma ne škodi, lahko pa da v redkih primerih poškoduje datotečni sistem in izgubiš podatke. Meni se to v 15tih letih ni še zgodilo;)

lp

Daj, Tadej – ne duhoviči s takimi. Z zamenjavo OS si brcnil čisto v temo, tako da…

Vzrokov za počasno delovanje in “blokiranje” PC je precej. Če v tem poslu nisi kak maher se obrni na prijatelje, potrebnih bo par opravil in bo morda bolje. Ti pa zraven z škatlo keksov in pijačo ter pogledom kaj pa ta sedaj počne…

Oli, ne razumem zakaj misliš, da sem udaril čisto v temo. Pojasni mi malo, prosim.

lp

98SE so znano kiks, ME kot naprednejši ponujajo nekoliko več. Veliko bi se dalo napisat, nima veze.

Seveda bi bilo ok če ima uporabnik tako zmogljiv PC da nanj lahko instalira npr. XP-je, pa tudi na njih lahko pride do istih problemov. Tukaj ni samo intrenet, smeti, tukaj gre za instaliranje in brisanje demo programov, vprašanje tudi kako so poznane osnove instalacije, ne da pač instaliraš nekaj kar nekam kamor namestitveni program ponudi….

In potem napišeš to oguljeno vprašanje – mu je sploh mogoče relevantno odgovoriti ?

Sami win ME so tako slab sistem, da včasih blokirajo že če nanje ne inštaliraš niti enega samega programa. Dovolj je, da odpreš recimo mapo z malo večjimi slikami, ki so prikazane kot datoteke. To je dejstvo. Res pa je, da imajo Windows ME veliko “izboljšav”, ki jih win98 nimajo, vendar je žal to cena za njihovo čudno obnašanje. Zaradi tega sem predlagal žes51, da jih raje zamenja z win98 (xp so bolj potratni s sistemskimi sredstvi), ki se, preverjeno, odnesejo precej bolje. Številne funkcije in pripomočke, ki jih imajo, pa lahko v veliki večini nadomestiš z dodatnim shareware in freeware programjem.

žes51: vzrokov zakaj računalnik zmrzne je veliko oz. preveliko, da bi lahko vse možnosti preverili kar preko foruma, zato bi ti enako predlagal kot Oli, da pokličeš kakega autokleparja, da malo pošari po mašini in ugotovi kaj mu ne paše.

lp

Oli, 98 SE je dost stabilnejša od ME. To ve vsak (no, velika večina 🙂

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Tadej, imam oba, adaware in spybot, pa nič ne pomaga. Saj res bom kakega serviserja poklicala. Je možno, da imam preveč programov pa zato blokira?

Hvala vam za trud pa LP

Mouse, kaj nimaš ti nekih izpitov pred seboj ? O kakih pogajanjih kaj je boljše pa nebi – se odrekam dolgovezenju.

In če ni znano – določen OS nekomu odgovarja, nekomu pa ne. Odvisno kaj z njimi počne. Poznam kup osebkov z “mega” izkušnjami, v končni fazi je prevladala moja da sem jim PC ponovno instaliral.

Zdravo!

Ker nisi napisala vseh intimnih podatkov, si vnesla nemir na tablo:

– lepo bi bilo da točno napišeš katera napaka se ti javi – ampak kar prepiši

in verjamem, da bomo tudi Windows ME spravili skupaj, da ti bodo (kolikor windows me sploh) pravilno in zadovoljivo delovali!

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

> O kakih pogajanjih kaj je boljše pa nebi – se odrekam dolgovezenju.
Verjetno je to zadnji izhod v sili, neda?

> In če ni znano – določen OS nekomu odgovarja, nekomu pa ne. Odvisno kaj z njimi počne.
Mislim da trenutno teče debata o problemu stabilnosti OS-ja in ne o tem komu sistem bolj odgovarja in komu manj.

> Poznam kup osebkov z “mega” izkušnjami, v končni fazi je prevladala moja da sem jim PC ponovno instaliral.
To večina folka počne, ko ne vidi druge rešitve (to je najlažja pot in ne rabiš zares veliko izkušenj).

lp

Tudi to je lahko nek vzrok ja. Problem lahko nastane tudi zaradi same strojne opreme, driverjev, lahko zmrzne že zaradi enega samega programa, ki teče nekje v ozadju, itd..

Napiši točno kaj ti javi, mogoče pa bomo vseeno kaj sklapali skupaj.

lp

Kako ste plitki nekateri. En napiše problem, drugi svoje ugotovitve o winsih, tretji svoje izkušnje, pa spet driling…

Tale je zanimiva:

O kakih pogajanjih kaj je boljše pa nebi – se odrekam dolgovezenju.
Verjetno je to zadnji izhod v sili, neda?

PA SI GA OPLUVAL…

> In če ni znano – določen OS nekomu odgovarja, nekomu pa ne. Odvisno kaj z njimi počne.
Mislim da trenutno teče debata o problemu stabilnosti OS-ja in ne o tem komu sistem bolj odgovarja in komu manj.

MISLIM DA SI GA SAM SPROVOCIRAL…

> Poznam kup osebkov z “mega” izkušnjami, v končni fazi je prevladala moja da sem jim PC ponovno instaliral.
To večina folka počne, ko ne vidi druge rešitve (to je najlažja pot in ne rabiš zares veliko izkušenj).

TUKAJ PA ZABIL GLAVICO ŽEBLJIČKA

………

KLEMENX – BRAVO ! TREZNO IN KRATKO !

Hrpa, hvala ti za “neplitko” strokovno analizo.

Če bi prebrala vse bi videla kdo je začel najprej provocirati.
Hrpa: zdi se mi da se ti v življenju pustiš tepsti;)

Žes51 pa verjetno potrebuje še kakšen tvoj nasvet.

lp

žes51 – ali se ti scandisk po resetiranju sploh vklopi in popravi napake ? Tudi to je ena izmed možnosti in vzrok napak.

Kako opažaš te napake, težave – z uporabo PC nasploh, po brskanju po internetu, po igranju iger, po…

Malo napiši, pa tudi kak PC sploh imaš.

Ja, mislim, da popravi napake.
Težave pa se pojavijo po (med) igranjem iger in takrat se pojavi; Pritisnite enter če želite nadaljevati ali katerokoli poljubno tipko,…nekaj takega.
In blokira kmalu takoj, ko se prijavim v omrežje (z Voljo). Pritisnem ctrl-alt-del in se pojavi okence kjer so napisani programi, ki se izvajajo in ponavadi je pri kakem dodano, da se ta program ne odziva. Resetiram in mi ne blokira več.
PC pa je sestavljen (vsaj tako mislim) novo vse.
Kaj vas še zanima?
No, da sem imela prej tudi težave z blokiranjem, pojavljal se mi je; Napako je izvedel Kernell.dll. itd,….
Rešila sem jo tako, da sem si Outlook posodobila oz. izbrala novo verzijo.

Zakaj preprosto ne formatiraš in na novo naložiš sistem pa boš imela mir ?!

lp

Ja, če bi znala!
Ali sploh lahko naredim to sama? Mi poveš kako?

Teoretično gledano lahko narediš sama.
Praktično gledano gre lahko marsikaj narobe in če ne veš, kaj delaš, si v velikem dreku.

Najprej rabiš zagonsko disketo, pa CD z winsi, ki jih hočeš naložit, CD z VSEMI driverji (grafična, zvočna, modem, printer, skener, matična plata, …), ogromno časa in dve kili DOBRIH živcev, pa seveda kakšen čips in telefon, da pokličeš svojega računalniškega guruja ‘kaj pa zdaj?’.

A ti še naprej napišeš, al boš rajš guruja poiskala?

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Ja, ja, si bom omislila kakega (dobrega!) guruja……

P.S.: preden formatiraš celo kišto, naredi tole:

1. vtakni zagonsko disketo v disketar in resetiraj kompjuter
2. v BIOSih nastavi, da bere najprej z diskete in ODKLJUKAJ ‘hitro preverjanje RAMa’. Se pravi, tam mora bit DISABLE (to je pod advance settings) – z f10 shraniš
3. dobro glej, ko bo pisalo memory test ali nekaj takega, trikrat bo preštel RAMe in potem napisal OK; če pa ne bo napisal OK pa veš, da ni treba računalika formatirat, ker samo RAMe menjaš in bo vse ok. 🙂

Mišek, jaz pa se raje ne grem tega!

s kod si? če si kje z našega konca mi pritrogaj kišto, pa ti jaz to nardim za pavzo med učenjem. ampak po petku, ko bo kolokvi mem.

pa še formatiram ga, če bo treba.

Kateri pa je tvoj konec? Jaz sem iz Primorske!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close