Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pomagajte mi…

Pomagajte mi…

…skuhati dobro kosilo. Doma imam 3 divje postrvi in pa svinjsko ribico. Ne vem,za kaj bi se odločila!? Pa na kakšen način naj stvar pripravim (eno ali drugo) in kaj zraven? Pozdrav Maša

Maša, glede na pokvarljivost rib bi se odločila najprej za ribe, razen, če nimaš zamrznjene. Ribe oluskaš, posoliš zunaj in znotraj, nekatere dajo v trebuh še sesekljan česen in peteršij. Sama jih vedno povaljam v koruzni moki, kot večino rib. Spečeš v teflonski ponvi na malo maščobe. Obrneš samo enkrat. Zraven bi pasala blitva po dalmatinsko, krompirjeva ali francoska solata.

Dolgo časa sem rabila, da sem pogruntala, zakaj se ribe pomokajo s koruzno in ne z pšenično moko. Po mojem zato, ker se koruzna ne prismodi tako hitro kot bela moka. Sploh če pečeš npr. sardelice, več porcij zaporedoma.

Svinjsko ribico pa najraje uporabim za kitajsko jed v voku.

Tukaj je en dober recept zanjo:

LP

Pri ribah bi bilo verjetno fino, da bi jih spekla v pečici (očistiš, posoliš in na naoljen pekač). Zraven se peče še krompir in druga zelenjava (korenje, koleraba, paprika,…) Nekateri krompir prej malo pokuhajo, da je prej pečeno.

Iz svinjine pa lahko omako (paprikaš) in riž ali testenine zraven.

Lp, Ela S

masa, svinjsko ribico najraje naredim kot pecenko-solim,popram,namazem s sesekljanimi zelisci in pocasi pecem-dodam se nekaj majhnih salotk. zraven lahko naredis skoraj kakrsenkoli krompir, njoke…

najraje imam samo popecene postrvi…brez cesna itd.
lahko ti pa se napisem nekaj predlogov.

postrv nadevana s spinaco

3-4 postrvi /odvisno od stevila ljudi/…po pribl 250 g
20 g masla
3 stroki cesna
olje,
50 gpancete
sol,poper
60 g cebule
200 g spinace
20 g drobtin
postrvi ocistis,operes in obrises,posolis.spinaco operes in narezes na rezance -posolis in pustis 15 min.potem jo stisnemo z rokami.na drobno narezano cebulo in panceto poprazimo na olju in dodamo spinaco. ,dodamo se malo masla,drobtine,stisnjen cesen,premesamo in s tem nadevamo postrvi.
postrvi polozimo na naoljen pekac,premazemo z maslom in pecemo v pecici 180-200 st. pribl 20-30 min.

pijana postrv
3-4 postrvi
1 žlica nasekljanega petrsilja
1 cebula
2 zlice lim.soka
200 ml belega vina
100 g stebeljne zelene
olje,sol,poper

postrvi ocistimo,operemo,osusimo.posolimo,popramo, nadevamo s petrsiljem in zeleno.
na olju na hitro poprazimo cebulo, dodamo polovico narezane st.zelene,poprazimo in postavimo v ognjevarno posodo.na to polozimo postrvi,prelijemo z lim.sokom in vinom.
pečemo pri 180 st cca 30 min.

bo kaj v pomoc !?? lp petra

Hvala vsem za pomoč!! Izbrala sem postrvi-ne vem še,ali tiste s kor.moko,ali pijane!? Ostali recepti mi bodo pa še prišli prav. Maša

Da poročam.Včeraj sem naredila pijano postrv.Vsi so jo hvalili! Danes bom pa tisto kitajsko reč. Lep dan Maša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close