Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pomagajte mi pri kuhi

pomagajte mi pri kuhi

Prosim pomagajte in mi zaupajte recept za en bolj star narastek iz kruha in jabolk!
Vem samo da vse to narežeš, dodaš še cimet, rozine.
Kaj več ne vem!
Hvala!!

Tole je enkrat Babi napisala v enem starem postu in le kopiram….

Vladka

——————————————————————————————
Moja mama je rada delala grmado.To je jed,ki spominja na zimske vecere.

Grmada (recept je preracunan za 10 oseb)

10 en dan starih zemelj,1/2 l mleka,sol,4 jajca,6 dag rozin,6 dag orehov ali lesnikov,12 dag surovega masla,3/4 kg jabolk,15 dag sladkorja+van.sladkor

(Jaz imam rada tudi cimet in malo lim.lupinice,ki ju v receptu ni. Ker ne morem brez ingverja,potresem malo se s tem. To je moja sprememba osnovnega recepta.)

Zemlje zrezemo na tanke listke.Mleko,jajca in sol razzrkljamo in vlijemo cez zemlje.Namocene vlagamo v namascen in z drobtinami potreseno ognjevarno posodo ali pekac v lasteh.Vsako plast potresemo z rozinami in orehi ali lesniki,narezanimi jabolki in sladkorjem.Tako nadaljujemo.
Torej: zemlje,jabolka…,zemlje,jabolka..Koncas z jabolki.Po vrhu vse skupaj
pokapljamo z raztopljenim maslom in pecemo grmado v neprevroci pecici,recimo 180-190 stopinj.Koliko casa? Jaz poskusim z leseno palcko in na vrhu mora biti lepo zlatorumeno.

Zelo dobro,nic se nima kaj pokvariti.Lahko tudi brez orehov.Lahko tudi malo skute.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala še enkrat, to je to!

Ker imam zelo rada kombinacijo vanilje in jabolk (s cimetom), zamešam v jajčni preliv še en ali dva vaniljeva sladkorja, pa malo ga sladkam. Stvar okusa pač.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close