pomagajmo
Tole sem dobila po mailu. Dajmo pomagat!
V januarju kot sem napovedal bomo zbirali vso materialno pomoč ki bi jim prišla prav, ki bi se konec meseca poslala na Sri Lanko.
———————————————————————————————
Rabijo obleke vseh velikosti, spodnje perilo, rjuhe, blazine, prevleke, vzmetnice, posodo, pribor za osebno higieno, sveče, svetilke, šotore, orodje vseh vrst, stekleničke za hranjenje dojenčkov, igrače, …Pravzaprav vse. Upoštevajte, da ima Sri Lanka tropsko podnebje, da z marcem prihaja deževje.
Prosimo če lahko opremo zapakirate v kartonske škatlje in napišete kaj je notri.
Ker bo verjetno pomanjkanje kartonske embalaže se priporočamo , če jo kdo ima.
Opremo ki jo želite darovati lahko prinesete v dopoldanskem času na naslov :
Uniport
Forsterjeva 40
1000 Ljubljana
——————————————————————————————————————-
Ker to delamo med svojim delovnim času vas prosimo za sodelovanje do 13:00 ure ali pa nas pokličite na 01 43 6 43 10, 041 792 914.
Če se kdo javi, da bi lahko sodeloval, sprejemal opremo še v popoldanskem času, je več kot dobrodošel.
E-mail naslovi namenoma niso vidni.
LP Štefan
Še zadnje Irmino pismo Antoniju:
Good morning Tony,
First I want to tell that our friends Gnane and Chambly (Sergant) from Unawatuna are dead. I spoke yesterday with Shirly- we go also to Unawatuna with that convooi to meet my friends.
Here are the things we need here, – when you send medicines please send with descriptions in English.
needles: 2cc, 5cc, 10cc., plasterds, bandage, cloves, operation equipments, dezinfection stuff, painkillers, antibiotics, I stop…..
You know Tony there is nothing anymore from all of this, its better you ask a hospital for the medicine you need for those things. I can give you a list, but i think its better to contact a medical person in your country. We haven nothing ……..Important is things to clear the water!!!! and to protect agains cholera, antimalaria tablets, etc
I give you a list with other things:
Clothes all sizes, underwear, bedsheets, pillows + covers, sleepingmats, pots, pans, toothbrushes+paste, candles, tents, sail, different tools, feeding-bottles, milk powder, sucker, soap, toys (kids need it!) for know it is this but when we come back I e mail you more oke.
I must go know b’cze we must make packets for tommorow for the people.
I hope you its ok for now??
greetings Irma
Irma Romijn
‘Gifts 4 a Smile’ Humanitarian Foundation,
Kandy
Sri Lanka
Oprostite, ker vas motim s tole pošto. Ni ravno poslovna , ampak vas bo mogoče zanimala. Začelo se je v začetku tedna, ko so začela prihajati obvsetila o dogajanju v Aziji. S prijatelji smo se odločili, da jim poskusimo priskočiti na pomoč, ker Unicef, RK, in Karitas ne zbirajo materialne pomoči. Znanci iz Sri Lanke pa nam sporočajo, da v tem trenutku tudi, če bi imeli denar, nebi imeli kje kaj kupiti. Če vas ta pošta moti sporočite in je ne boste več dobili. Še enkrat se opravičujem, ker res ni v moji navadi, da bi vesoljno javnost iritiral z vsem mogočim vendar se mi je tokrat zdelo primerno.
Pa še pismo od Irme prijatelju Antoniu za uvod. Torek 28 dec:
Hai Tony,
Im oke, im in Kandy. But its so bad!!! Its like a nightmere, the hole coast of Sri Lanka is lost. So many death more than 4000 on this moment only in Sri Lanka. Unawatuna is almost gone and also are ther people death, the diving school is gone. I had yesterday 5min a tel call with Unawatuna. Know its imposseble to call.
We Dutch friends in Kandy are going helping with my foundation, places to sleep, food, clothes and we need al lot off money. Also people in Holland can cantact us when the miss some people. My hous is the coordination centre. We need a lot off help iff you can pleace let me know. What you can do, or do you comming for helping??
Oh Tony ist so bad!!
Greetings Irma
Poleg sončnega dneva še ena lepa novica.
V podjetju Maersk, ki se ukvarja s prevozi so obljubili, da bodo storili, kar je v njihovi moči, da se dostavi materialna pomoč do Sri Lanke v najcenejši obliki.
Trenutena ideja je, da se obvesti čim več ljudi, ki so pripravljeni sodelovati. Zbrana oprema in denar naj bi jim zalegla v naslednjih dneh, mesecih, ker smo za trenutno pomoč prepozni. Irma , ki živi na Sri Lanki v Kandy-ju bo čim prej povedala kakšne stvari jim pridejo prav (zdravila, orodje, gradbeni materiali, hrana, obleke, šotori, nahrbtniki, torbe…). Tovrstna oprema bi se zbirala nekje do konca januarja nakar bi se poslala na Sri Lanko. Tukaj je še g. Milan Kovač ki se po svojih močeh trudi postaviti montažno šolo/zavetišče v Nagombu Sri Lanka. Če mu kdo želi pomagati je njegov GSM 051 322 485.
Oprema naj bo zaenkrat zbrana pri vas doma. Robo bo potrebno prepeljati v Koper. Tudi v tem delu je zaželjena pomoč. Zbiranje finančne pomoči še ni določeno kako in kaj tako, da ko bo to jasno obvestim.
E-naslovi namenoma niso vidni. Prosim pošlite naprej.
Lep praznik , ki ima sedaj možnost , da bo res lep.
1 dan kasneje:
Sedaj pa naprej o naši akciji. V enem večjem podjetju nam bodo mogoče omogočili prostor za skaldiščenje, mogoče bodo zrihtali tudi kakšen prevoz do Kopra, Antonio se je zanimal pri AIR ČSA menda tudi oni zastonj omogočajo prevoz dobrin z njihovimi letali. Nekaj vas je ponudilo prevoze do Kopra drugi pa obveščate še znance. Enkratno. Jaz bom zaekrat poskusil obvestiti čim več ljudi. Ali kdo pozna kakšne direktorje Merkurja, Bauhausa in podobno, ali koga ki bi lahko dali kakšna orodja materiale, ali pa vsaj po znižanih cenah.
Če ste to pošto dobili večkrat, se opravičujem
LP Štefan
Res je, da Unicef, Karitas in RK zbirajo denar, a v prizadeta obmocja ne posiljajo denarja. Oni sami nakupijo zadeve, ker baje oni najbolje vedo, kaj je najbolj potrebno. To je po izjavah predstavnikov teh oprganizcaij tudi razlog, da ne sprejemajo drugacnih donacij kot le denar. Pa se ta prednost je, da lahko stvari nakupijo v okoliskih drzavah in s tem zmanjsajo stroske (in cas) transporta.
Se pa dogajajo tudi hude napake in tako so na Sri Lanko poslali 4 tone debelih odej. Zelo uporabno, mar ne?
LP
PS: Jaz sem se odlocil za pomoc preko Unicefa.
A se ti sploh zavedaš koliko denarja unicef po nepotrebnem zapravi (pojdi si pogledat njihovo hiško na pavšičevi v šiški, kako luštno so jo obnovili s prispevki za lačne otroke)?
Se sploh zavedaš da oni ne bodo šli na tržnico pa nabavili cunje za te reveže ampak gre to prek številnih posrednikov, od katerih si vsak vzame še nekaj zase in tako omogočaš zaslužek vsem v tej nesmiselni verigi, reveži, ki pa so potrebni pomoči, pa dobijo le drobtine?
>Pa da vas ni sram, samo prazno moraliziranje vas je, da bi pa dejansko kdo malo zmigal rit in misel in pomagal? Ne v snobovski zaplankanosti taksna dejanja pac ne obstajajo! Nakazite denar, pojdite na ogrozeno obmocje in ponudite roko, naredite karkoli, ce vam je namen pomagat! Ni pa treba nudit svojih ozkih razmisljanj vsenaokrog………
Zamislite se!
Lep pozdrav od tam……..,
Shanti
Jaz sem se vedno preprican, da ce na cilj pride samo 30% donacij, je to vecji ucinek kot ga bo imelo tvoje posiljanje materialnih dobrin.
Primer:
za 10000sit lahko na Sri Lanki kupis vec kot 20 dobrih srajc, pri nas najvec 2.
30% od 20 = 6
Poleg tega Unicef ne kupuje v trgovini na drobno, ampak zaradi velikosti narocil po precej nizjih cenah, tako da je izracun dejansko se precj bolj ugoden.
Ti pa imas za ta isti denar 2 srajci, pa se dodatne stroske s posiljanjem.
Kaksno hiso si je slovenski Unicef postavil, me pa niti ne zanima, ce le delujejo po pravilih krovne organizacije in ne kradejo kot je bil primer pri RK. Mislim, da je Unicef naredil ze veliko dobrega in ga ni treba pljuvati samo zato ker ne delajo pod mostom ampak v lepi hisi.
Kot kaze si se pa ze odlocila, na kaksen nacin bos pomagala (upam, da bos tudi dejansko storila nekaj dobrega – vsaka pomoc prav pride). Zelel sem le ostalim bralcem predstaviti drugo plat zgodbe. Naj se pa vsak sam odloci, kot se mu zdi najbolj prav.
LP
Matic
Pa še tukaj, ker v zgornjem forumu linki ne delujejo:
Looking for his family.
The boy about 2 years, from Khoa Lak is missing his parents. Nobody knows what country he comes from. If anyboy known him please contact us by phone 076-249400-4 ext. 1336, 1339 or e- mail : [email]info@phuket-inter-hospital.co.th[/email]
[img]http://travel.over.net/svet/drzave/tajska/slike_tips/1934.jpg[/img]
Zadnja sprememba (06-01-05 12:11)
če kdo želi pomagat bolj neposredno kot preko mednarodnih institucij lahko pogleda na http://www.arugam.info/help.htm .. klikni na bank connection in uporabi podatke.
5 dni sem preživel tam in garantiram, da ni fake stran.. stran je sicer od enega (bivšega) hotela.. prebeite si malo informacj o njem na strani.. za razliko od drugih hotelov so lastniki imeli in imajo poslanstvo, v čemer jih podpiram in tudi v teh časih pomagajo domačinom in niso pobegnili z območja. zato tudi objavljam link tukaj.
lp
Samo. Je res da danski lastniki hotela ( link za arugam bay) imajo poslanstvo in verjamem, da sedaj zelijo pomagat, zal pa poznam tudi poslanstvo, ki so ga imeli pred katastrofo. Ta pa je bil po mojem mnenju skregan s pametjo saj so se pocutili kot vesoljci v kraju, kjer so ziveli preko 20 let. Njihovo edino poslanstvo je bil mal denarja – velik trave, pa skregani z vsemi domacini. Ni to to. Pa morm povedat četudi tam ne stoji noben hotel več.
Kar se tiče pomoči. Nekaj sem daroval organizacijam, predvsem pa si zelim dostavit denar, ki smo ga s prijatelji zbrali direktno svojim šrilanškim prijateljem. Vendar ker v revni vasi, kjer prebivajo nimajo svojih bančnih računov, pošta je nezanesljiva, verjamem , da je najbolje ce bi nekdo nesel denar. Zato me zanima, ce kdo pozna koga, ki bo ne glede na razmere potoval na Šri Lanko? Morda poslovno; morda kot prostovoljec?
Naj se mi prosim javi. Hvala.
Tine
Tine.. mislim, da ti dovoriš o hotelu Stardust (http://arugambay.com/), ki je res v lasti danskega para in ki nista priljubljena med domačini..
Jaz pa sem govoril o Siam view hotelu (http://arugam.com/), ki je v lasti nemca, angleža, tajke etc in ki se zavzemajo za ekologijo in stik z domačini (so imeli edini čistilno napravo za vodo, etc. – preberi na linku, če te zanima).
Kakorkoli – tu se ne gre za hotel sam po sebi – hotel sem le nakazati, da so ti ljudje že prej skrbeli za okolico, kjer so se nastanili in to počnejo (imajo priložnost početi) tudi sedaj.
Ni važno.. poskusimo pomagat vsak po svojih močeh!
mogoče ste tudi že opazili to povezavo http://www.pomocsrilanki.si/ .
lp,
Samo
Forum je zaprt za komentiranje.