pom stroj
Draga Hana,verjetno si jezna kot jaz .Ko sem pred 8 leti kupila p.stroj,sem vzela 2 garnituri kozarcev za vsakdanjo rabo iz kristalina.Nekaj casa so bili krasni,blesceci.Potem se je pojavila meglica na enem kozarcu in pocasi se je nadaljevalo.Res, da nekako po 6 letih uporabe.Zanimivo,da tega ni na kristalnih kozarcih.Vedno so sijajni.Uporabljam Finish tablete,sol in tekocino za lesk.2x na mesec operem stroj z namenskim cistilom,tudi Finish.Zdaj imam nove kozarce in se vsak dan bojim,da se bo vse ponovilo.V trgovini so mi spet svetovali kristalin,ces da je za v stroj najboljsi.
Zelela bi vedeti se vase izkusnje. Lp babi
No, da še jaz pristavim svoje, ker smo zadnjič ravno imeli serviserja pri hiši. Ta nam je svetoval, da ne uporabljamo tablet 3 v 1, ker stroju samo škodujejo oz. ne dajo željenega pralnega učinka. V bistvu ima kar prav: v sam stroj tako ali tako neprestano sipamo sol in tekočino za lesk, ki si jo stroj po potrebi dozira. Vsakršni taki dodatki pri samem prašku oz. tabletah so torej odveč. Navaden prašek je baje (tako je vsaj serviser rekel) najboljši (plus normalne doze soli in tekočine za lesk).
Za čiščenje pom. stroja pa se dobijo take stekleničke s čistilom (za firme ne bi vedela, menda jih ima tudi calgonit), ki jih postaviš v stroj in “zalaufaš” eno rundo pomivanja brez posode – navodila so tako napisana. Tako čiščenje stroja pa se priporoča menda vsaj enkrat na mesec.
Mishika in ostale,hej!
Zanimivo,da se mi je zacela dogajati ta neprijetnost s kozarci kasneje.Nekaj let sem uporabljala samo prasek Finish in prav tako sol in tekocino za lesk ter tekocino za ciscenje stroja,ki jo uporabljam 2x mesecno.Potem so zacele tablete pa tablete z belo pa z rdeco kroglico in poskusas.Seveda dodajas sol in tekocino za izpiranje,ker ne verjames,da je v tableti tudi to.Rezultat:moji zamegleni kozarci!Verjetno bom presla spet na prasek ,za obcutljivo posodo pa gel.Pozanimati se moram se,kaj je kvalitetnejse , FINISH ALI CALGONIT.
Se to,tekocina za pomivanje stroja je res imenitna,le ravnati se moras po navodilih.Ucinkovito odstrani mascobo in jaz jo vcasih dodam malo vodi,ko pomivam ploscice vkuhinji,ce so kaj bolj zapacane.Rezultat odlicen,le splakniti je treba s cisto vodo in delati z rokavicami.
Steklenicke za ciscenje stroja imajo ze vse firme
Lepo dobro jutro babi
Na začetku sem uporabljala navadne Calgonit tablete brez kroglic in stroj je vsake toliko zahteval tekočino za lesk, gorela je opozorilna lučka. Danes tako ali tako prodajajo v glavnem samo tablete s kroglicami (navadne iščem in ne dobim). Stroj od uporabe tablet s kroglicami tekočine za lesk sploh ne zahteva več. Zaključila sem, da je sam “pogruntal” kroglice, ali je tako? Imam Elektrolux stroj. Ali res dodajate tekočino za lesk poleg kroglic?
Enkrat sem kupila prašek, pa se nisem najbolje znašla z njim, tabletke so tako preproste.
Forum je zaprt za komentiranje.