Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Polžek – društvo za otroke s posebnimi potrebami

Polžek – društvo za otroke s posebnimi potrebami

Jaz bi rekla da se mi zdi ta akcija prav dobra stvar

Vedno te pričakajo nasmejani in prijazni na stojnicah

Sem potnica in grem veliko po terenu in jih srečam včasih

Ko prideš v trgovino je pri njih vedno živo in polno energije

Res so pridni in delavni, prav popestrijo celotno sliko trgovine

Želim vam čimveč uspeha, bravo punce!

Za Polžka oz. Top Team sem kot študent delal kar nekaj časa. Prodaja mi je vedno šla dobro in prodal sem veliko, a ko sem nekega dne videl “šefa” v povsem novem Audiju A4, od glave do pete oblečenega v firmirana oblačila, mi je nekaj začelo smrdeti. Po mojih izračunih gre za “namen”, s katerim se oglašujejo, komaj okoli 5–8 % zneska, kar je naravnost porazno.

Kdor ima vsaj kanček morale, pri takšni “dobrodelnosti” ne more dolgo ostati. Obstajajo promocije, kjer delaš za resnično dober namen — recimo zbiranje podpisov za donacije iz dohodnine — tam denar ne gre v žep kakšnemu “šefu”, ampak res tistim, ki pomoč potrebujejo.

Ne kupujte teh pobarvank. In študentom iskreno svetujem — ne delajte za Polžka. Obstajajo boljše možnosti. Dobiš enako ali celo boljše plačilo, pokrite potne stroške in svobodno izbiro, kdaj in koliko delaš. Ne pa kot pri Polžku: od 8. do 21. ure, cel dan pod pritiskom.

Ne hodim več v tuša v našem kraju glih iz tega razloga ne, vsak dan imajo štante in prosjačijo na vsiljiv način

Samo zanima me kje je pri nas inšpekcija da bi take nategune stisnili za vrat.

Že nekaj časa spremljam tale forum in bom povedal par stvari.

Kot študent sem delal 7 mesecev za Top Team in nisem imel niti ene slabe izkušnje.

Veliko sem delal – veliko sem prodal – veliko sem zaslužil.

Ekipa je izjemno dobra, zelo korektna in poštena.

Vedno so mi izplačali delo in stroške prevoza.

Najboljše študentsko delo kar sem jih delal za časa študija.

Vem pa da obstaja še ena firma ki kopira isto stvar s pobarvankami.

Mislim da sovraštvo izvira iz njihove strani in verjetno pišejo razne negativne komentarje.

Notri ali zadaj na pobarvanki nekje piše koliko gre v resnici za društvo Sonček. Berite drobni tisk.

Raje dam študentu 20€ v njegov žep in ciao.

Mene so samo 1x dobili. videla sem, da gre za privat firmo.. denar pa je porabljen netranspatentno. Fehtanje v imenu otrok, ki od tega nimajo nič. Morda je en otrok s posebnimi potrebami- od lastnika firme. Ne vem, sem že pozabila, bi bilo pa dobro raziskati.. Take “prostovoljce” vedno vprašam, koliko je njihova tarifa. In ko mi študent pove, da več kot 5 evrov, mu povem, da mojih “dobrodelnih” pet evrov še ene njegove ure ne pokrije, kaj šele najem prostora in da bi kakšen evro prišel do kakšnega otroka, ki res potrebuje pomoč.

Jaz dam tam kjer vem da gre prav. Za Polžek vedno kupim. Gre v prave roke, preverjeno!

Lp

Kupujem z ženo pri Polžku vedno pobarvanke za naše otroke, del kupnine gre za otroke s posebnimi potrebami, kar menim, da je v redu in osebno sem preveril, da je res tako.

Polžek društvo je že od leta 2005, delajo socialno dobro, tudi za dohodnino sva podpisala oba.

Firma je eden od njihovih glavnih sponzorjev, študenti delajo za plačilo – vse je v redu.

Država nameni nadomestilo za oskrbo za take otroke ampak terapije, ki pa največ stanejo, plačajo ponavadi skrbniki sami s pomočjo društev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close