Najdi forum

polpete

Na pomoč.Kaj naredit k pečenim polpetam, razen pire krompirja.Prosim.Hvala in LP.

Krompirjevo solato.
Riž.

Mehiško solato (koruza, paprika, paradižnik, dve vrsti fižola)

Ajdova kaša, prosena kaša, mlinci, v kosih krompir, pomfri, riž, pečeni makaroni, testeninske ali riževe solate,….

lp, ela s

Pri nas pa najprej juho, k polpetom pa zeljno ali radič s krompirjem.

Pri nas jemo krompir z majonezo (kuhan cel krompir, olupljen, narezan na koščke in dodana majoneza).
Mene pa še nekaj zanima v zvezi s polpeti, če se lahko pripopam kar na to temo. Pozimi gremo na smučanje, pa bi vzela s sabo zamrznjeno hrano. Ali bi bilo v redu, da doma naredim polpete, jih ne specem, ampak se surove zamrznem, potem pa tam odmrznem in specem. Bo vse ok, glede na to, da so notri jajca in namočen kruh?

Helena

Glede zmrzovanja polpetov. JA, sem jih že naredila in surove zamrznila, vendar sem jih potem kuhala v paradižnikovi omaki in ne pekla. Pravzaprav sem naredila kroglice, jih posamezno zamrznila na pladnju in jih potem zmetala v vrečke po porcijah. Kar zmrznjene sem dala kuhat v vrelo paradižnikovo omako. Super je bilo.

Lp, Ela s

Surovo meso ne sme biti dvakrat zamrznjeno.

Kuhane mesne kroglice v paradižnikovi omaki so brez okusa,

Saj ne bi naredila polpet iz zamrznjenega mesa, ampak iz svezega, tako da ne bi bilo dvojnega zamrzovanja.

Helena

Tudi kruhovi cmoki imajo jajca in jasno kruh pa jih lahko zamrznemo ali kupimo zamrznjene torej brez problema zamrzneš polpete.Paziti je le potrbno,da se ti ne sprimejo torej jih zamrzni kot ElaS-posamično.Super bo sigurno.L.P

Ja, pa res, sploh nisem pomislila na to! Hvala, bom poizkusila.

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close