Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Polovična zaposlitev

Polovična zaposlitev

Spoštovani,

na osnovni šoli sem zaposlena za polovičen delovni čas za eno leto ( že petič podaljšano). Urnik imam tak, da sem en dan v tednu prosta, ostale 4 pa imam raporejene tako,da opravim tisto polovičko delovnega časa. No, kar me moti, je to, da me šef ravnatelj kliče domov na prosti dan. Pokliče me zjutraj ali pa mi reče en dan prej, da moram priti nekoga nadomeščat ali kam spremljat otroke itd. Včasih gre tudi samo za eno šolsko uro. Potem pa na plačilni listi nikjer ne piše dodatnega dela, nadur, dela izven rednega delovnika, karkoli. Le tu pa tam se zgodi, da mi vendarle kaj plača. Zanima me, ali sem jaz dolžna prit na svoj prosti dan delat, oziroma, ali mi za delo na prosti dan pripada kakšen dodatek ali kaj podobnega. Sicer si prav kaj dosti ne upam ugovarjat, saj mi je bilo jasno nakazano, da jih veliko še išče zaposlitev, tako da moram biti hvaležna za to,kar imam.

Druga stvar so športni in taki ter drugačni dnevi. Na nek določen dan imam na urniku samo eno uro pouka, pa pride ravno takrat športni dan ali kaj podobnega in sem cel dan zraven. Kako se to šteje?

Za konec naj povem, da mi ni problem delat kako uro več, težava pa je v tem,da me boli odnos. Včasih imam občutek, da sem skoz “dežurna” za vsako stvar na šoli, ampak od tega nikoli (oziroma zelo redko) ič nimam. Če pa kdaj poskušam kaj reč, me pa na lep način pošljejo iz pisarne, če da nimam kaj spraševat. Stvari se vedno tako obrnejo, da izpade kot da je vse nekaj dobro zame, ali pa da doprinašam ure itd itd. Ne vem pa, kako to, da ure na šoli doprinašam samo jaz, pa še par drugih.

Hvala za kakršenkoli odgovor in lep dan želim!

Fani

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close