Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polnozrnato testo za študel

polnozrnato testo za študel

Je to sploh možno narest? Zanima me točen racept, pa kako ga potem razvaljate,ker se mi zdi veliko bolj kompakten kot iz bele moke. Hvala za ideje:))

Takšnega testa še nisem videla, še manj delala. Me pa zanima če ima kdo takšno izkušnjo.

Ideja ni slaba, vprašanje če je izvedljiva ;-)).

Sem probala, ker hčerka bele moke ne mara- “Montinjak”. Pa se ni ravno obneslo. Naredila sem majhne plahtice, še te so se trgale, tako, da ni to-to.
Delala sem po običajnem receptu za vlečeno testo (moka-voda-sol-malo kisa-malo olja). Enako, le z dodatkom jajčka, sem ji naredila mlince. Mlinci so bili pa kar dobri.

Ali je že katera delala vlečeno testo iz pirine moke? Na bio tržnici, ki je vsak petek v Mariboru, prodajajo jabolčni zavitek iz pirine moke, ki mi je zelo všeč in bi ga rada tudi sama spekla, vendar ne vem kako.

Kaj pa če bi vprašala na tej bio tržnici če delajo iz samo pirine moke ali je mešanica navadne in pirine? Mogoče bi ti pa povedali. Glede na to, da se kruh iz same pire zelo drobi, če daš malo bele zraven pa je boljše bi po moje bilo dobro vedeti če gre za razmerje ali ne….

po moje se vleceno testo da narediti iz polnozrnate brez kaksnih vecjih tezav. Vec previdnosti pa je potrebno pri vlecenju, saj lahko otrobi hitro preluknjajo testo. Kaj pa ce ga naredis iz crne moke (tip 850)? Tu tega problema ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close