polnozrnati kaneloni
Sama delam marsikaj iz ponozrnate moke, ampak mislim, da se testenin za lazanjo ne bi lotila. Že itak se pri kuhanju rade te testenine sprimejo med sabo, kako pa bi izgledalo kuhanje velikih plaht za lazanjo pa nimam pojma.
Sama pač nekoliko improviziram. Kupujem polnozrnate pirine široke rezance – mislim da so mlinotestovi ali pa ajdove testenine na eko tržnici. Skuham jih, polovico položim na pekač, vmes dam omako (paradižnik + meso ali zelenjava – najraje bučke) preko druga polovica makaronov, polijem z bešamlom, na vrh pa mocarela in zapečem.
Včasih pa v bešamel zmešam tuno in koruzo in dam to sredino med makarone, po vrhu pa spet sir in zapečem.
Upam, da ti bo še kdo dal kakšno idejo, ker tudi mene zanima, če kdo dela kaj takega.
LP
Lena
Forum je zaprt za komentiranje.