Polnozrnati cookiji
Bacek,
najprej najlepša hvala za pohvalo, čeprav mislim, da se z Aveninimi ne morejo kosati 🙂 Res so iz ovsenih kosmičev, ampak kar se kalorij tiče niso najbolj nedolžni :))
Sestavine:
350 g ovsenih kosmičev
180 g masla
80 g sladkorja
80 g medu
200 g rozin, namočenih v rumu
200 g grobo mletih ali sesekljanih lešnikov
100 g moke
1 pecilni prašek
2 jajci
Na maslu popražimo s sladkorjem posute kosmiče (toliko, da postanejo hrustljavi) ter jih malo ohladimo. Dodamo jim lešnike, med, odcejene rozine ter jajca, na koncu pa še moko s pecilnim.
Maso dobro pregnetemo. Pekač obložimo s papirjem za peko, nato pa nanjo polagamo cookije; velikost je poljubna – lahko naredimo tiste “ta prave” s premerom 10-12 cm, ali pa manjše… Delamo jih tako, da v roki oblikujemo majhno kroglico, ki jo nato sploščimo.
Pečemo pri 180 stopinjah C 12-15 minut.
Avena, upam, da boš prilepila tvoj recept (oz. Mishikin!? :)), ker so bili res božanski.
Sicer pa gredo pohvale čisto vsem, ki so za domačo nalogo spekli pecivo in ga prinesli – veselim se čisto vsakega recepta, ker je bilo vse naravnost odlično!!!!
LP vsem,
Staša
Ni za kaj…
To bi še mogoče dodala – ko mine 10 minut, od kar si jih dala peči, spremljaj, kaj se gogaja z njimi – sem opazila, da je razlika od pečice do pečice (recimo, ko sem jih delala pri mami, so bili pečeni v 12 minutah, pri sebi pa nekje v 15-17 minutah). Ne zapeci jih preveč…
Dosti sreče.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.