Polnozrnata moka – kje jo nabavljate
Jast jo dobim z eko kmetije in je res celo zmleto zrno , kar recimo pri Mihini moki na glavni tržnici ni .Kilogram moke je 250 sit. , naročam še ješpren , piro , polnozr. pšenični in koruzni zdrob,ajdo itd.Ko je čas še hokaido buče. Če želite vam lahko dam mobi od te gospe , samo jo moram še uprašat , če lahko posredujem njeno številko.Pripelje pa v lj.LP
Tudi sama sem razmišljala, da povprašam, kje nabavljate bio izdelke in predvsem me zanima polnozrnata moka.
Kje se to dobi v Ljubljani?
Ali je kakšen mlin odprt ob sobotah in nedeljah popoldne, tako da nakupovanje združimo z izletom?
Ne gre mi skupaj, zakaj je v trgovinah polnozrnata moka dražja od bele moke. Ali niso stroški za polnozrnato moko nižji, kot za belo moko? Ali trgovci navijejo ceno, ker je taka hrana bolj v modi?
Zanimivo je tudi to, da pri vseh akcijah pri različnih trgovinah ni nikoli v akciji polnozrnata moka.
Številni, predvsem tuji avtorji opozarjajo, da moka izgubi številne sestavine v nekaj urah po mletju, zato tudi že pri nas številni privatni peki meljejo pšenico tik pred uporabo.
Če torej želite kvalitetno moko, kupite zrnje in ga meljite pred uporabo. Ampak to ni tako enostavno, saj nimate mlina, pa še trdota zrn posameznega žita je zelo različna (pšenica trda, pira mehka ipd), zato mletje ni enostavno. Dokler se torej na tržišču ne pojavijo komercialno primerni mlini, lahko kupite to moko npr (nočem delati reklame!) na tržnici v BTC v Ljubljani pri potujoči trgovini RENGEO iz Prekmurja, ki prodaja precej takšnih izdelkov. Na tržnici je vsako drugo soboto v mesecu.
Mi pa pirino moko uporabljamo že nekaj časa kar domačo,kjer jo tudi pridelamo na EKOLOŠKI način.Mlinar nam jo zlušči in zmelje,imamo jo tudi NAPRODAJ.Če Vas zanima nam pišite na aselar27@gmail.com.Hvala! Lp!
Forum je zaprt za komentiranje.