Najdi forum

polnjenje prenosnika

Zanima me, kako je najboljše polniti prenosni računalnik?
Npr. cc.14 dni sem ga imel priklopljenega na el.omrežje, včeraj pa sem nekaj delal z njim samo preko baterije in se mi je v 5 minutah baterija izpraznila, kljub temu da je bila 100% napolnjena. Ali moraš vsake toliko časa baterijo obvzno izprazniti ali kaj ?

Hvala za odgovor !

Če polnjenje dela normalno, se samo prekine, ko je baterija polna, se pa občasno vklopi, da vzdržuje baterijo polno. Na prenosniku je običajnio lučka, ki kaže, če se baterija polni, če je bila stalno prižgana, je verjetno kaj narobe z avtomatiko polnjenje in je baterija res oslabela. Druga možnost je, da polnilec ne dopolnjuje baterije in ko je zaznal, da je polna, ni več vključil polnjenja, pa se je baterija sama izpraznila. V tem primeru pomaga, če polnilec občasno izklopiš in čez kako minuto spet vklopiš, verjetno bo lučka nekaj časa kazala polnjenje, dokler se baterija ne dopolni.
V bateriji se lahko kateri od členov prehitro sam prazni. V tem primeru bi marala baterija, ko jo spet napolniš, naslednjič dalj časa delati. to pomeni da jo boš moral vsakič pred uporabo napolniti kolikor se sama sprazni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close