Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polnjeni lignji

polnjeni lignji

še nikoli nisem delala lignjev , a ima kakšna dober in preprost recept za polnjene lignje in kako se pečejo ali pa cvrejo

pozdrav

o lignjih-takih in drugacnih- je bilo tukaj ze dosti govora.
poglej pod lignji-2l.6., lignji-nujno-21.7., babi in ostali…-11.7., lignji 4.8…..sigurno bos kar dosti nasla. lp petra

ja sem našla in prebrala, samo jaz bi kupila očiščene kalamare pa ne vem s čim naj nadomestim “filo” ker očiščeni kalamari nimajo lovk, jaz bi jih napolnila , panirla in pocrla, ali pa mogoče spekla v pečici samo ne vem koliko časa in na koliko, ker ribji file je zelo hitro pečen, to pa mislim da je bolj gumirano

lp pia

ocisceni lignji imajo navadno zraven tudi lovke. kalamari pa ne. ce pa ne bos dobila lovk, pac uporabi kaj drugega. nekateri dajejo narezano sunko,slanino ali kaj podobnega. ostalo pa je isto. mozno jih je nadevati tudi samo z zelenjavo. lp petra

Polniš jih lahko s pršut-sir ali šunka -sir. Jaz sem jedla takšne in so mi bili dobri. Več ti bo pa svetovala še kakšna kuharica.

Lep pozdrav

hvala vsem za nasvete, ampak koliko časa se pa pečejo v pečici in na koliko, saj pravim nisem jih še nikoli delala, v soboto si bom pa vzela čas in jih naredila, upam

pozdrav

jaz jih pecem ali na zaru,ali na stedilniku. v pecici …sem jih ze delala,a ti res ne vem povedati. saj se bo se kdo oglasil. lp petra

vseeno hvala in lep dan želim, čeprav je kar hladen a ne?

Oj! Imam podobne težave, kot pia. Tudi jaz bi kupila očiščene lignje in jih potem polnila. Tudi mene zanima postopek v pečici (čas, temperatura). Dekleta, help! LP Daša

Hej,ravno danes sem spet kupila ociscene .Vedno so vmes tudi lovke.
Zdi se mi cudno,da so lahko samo vrecke.Sicer pa se te zivalce tudi hitro ocistijo.
Jaz kupim ne tiste prav velike in niti prav drobcene,ki so krasni za omako.
Polnim jih izkljucno z mesanico nasekljanih lovk,res malo drobtinic, petersilja,cesna,popra in soli(Stane bo spet kaj dodal);lahko tudi za spoznanje naribanega sira.Vse to navlazim s par kapljic lim.soka in olivnega olja.Tako tudi lazje polnim,ker se malo drzi skupaj in ne frci naokrog. Kot Petra,jih raje delam v zar posodi – tako ji jaz recem,ker ima debelo dno in po vsej sirini dolince in hribcke,da ne lezi hrana v mascobi.Ne znam drugace razloziti.Aha,kot toaster.Koncni efekt,kot peceno na zaru,no skoraj! Pustim,da se posoda dobro segreje.Zepke namazem z ol.oljem
in polozim na razgreto dno.Ko so vidne rdecerjavkaste crte,jih obrnem,da se zapecejo se na drugi strani.Dolijem malo belega suhega vina,ki izpari in pokrijem,da se se malo podusi.Kako dolgo?To je tezko reci.Ob takih vprasnjih sem vedno v zadregi.Mogoce 15 minut? Treba je poskusiti in imeti obcutek.Ce prebodes z vilico,ne sme biti prevec vodeno. Tudi presuhi ne smejo biti.Jaz naredim se mesanico olja,petersilja in cesna in pred serviranjem potresem po zepkih ze v posodi.Lahko pa tudi vsak sam na krozniku.Mislim,da je v prvem primeru vec arome.
V pecici ponavadi ne delam.Ce jih,jih najprej v posodi na plosci popecem ,da dobijo barvo,vse ostalo kot zgoraj in dam v pecico za recimo 20 minut.Ne me drzat za besedo. Lahko pa vse zlozis v pekacek,poskropis z oljem in v vroco pec,recimo 180 stopinj.Ko se malo popece pa se vino.
Za lepso barvo poskrbi limonin sok, ki ga pokapljamo in razmazemo po zepkih,ko jih pripravljamo(to velja tudi za piscanca,telecje zrezke).Lahko pa na koncu prizgemo se malo gril.Pa previdno,da se prevec ne izsusi.
Sestra rada pokrije z alufolijo,da se malo vse dusi,potem pa gril.

So pa tudi recepti,da polnimo z malo popecenimi gobicami- morje-gozd,
sunko(ze v drugih postih povedano),sirom,spargeljni,rukulo…
Kombinacij je veliko,kolikor je okusov.
Sama imam najraje tako,kot sem opisala.Uporabite lastno fantazijo in porocajte!

No,zdaj sem pa vse nametala.Upam,da je vsaj malo razumljivo.
Kako je vcasih tezko pisati navodila,veliko lazje je kar kuhati v zivo.
Jaz imam nekako uro v glavi in na to niti ne pazim,kako dolgo pecem.Vidim sproti.
Pri kruhu,potici,biskvitu,narastikh…pa zelo natancno po uri in temperaturi.

Upam,da sem kaj pomagala.Pa povprasajte prodajalca,kam dajo vse lovke.
Me prav zanima.
Lahko noc ali dobro jutro Babi

Babi, krasno si opisala ves postopek, hvala ti!
Kje pa si dobila tako fino žar posodo, kot ji rečeš. Sigurno je zelo uporabna, tudi za ribe na primer, a ne? LP Daša

Dasa,hej je res krasna in zelo tezka,da jo z dvema rokama komaj drzim.Ima tudi pokrovko s skalo temperature.Kupila sem jo pred nekako petimi leti v trgovini s posodo v Kopru.Stala je veliko,okrog 25000 sit.Se je pa splacalo.Je iz nerjavecega jekla in se krasno ocisti po prilozenih navodilih.Po pecenju vanjo vlijes malo vode z blagim pom.sredstvom,zavres in pustis in vse odstopi.Se danes je kot nova.
Jaz vidim prednosti: karkoli peces, samo namazes z oljem ali das v marinado; ko je lepo peceno,pokrijes za par minut,da se upari in vse je zelo socno.
V njej pecem rezine malancan,buck,cebule,razno mesano meso (zrezke,kotlete,nabodala) in okusi ,arome se prepojijo.Za ribe je super,nikoli se ne primejo in skorjica,da je kaj.
Ime:KOCCHIN TOP LINE INOX 18/10 premer 28 cm visina 6 cm samo dno
1 in 1/2 cm
Je izdatek,ki se obrestuje! Lp Babi

Super! Jo bom probala najti. LP Daša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close