Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika POLNJENI KALAMARI

POLNJENI KALAMARI

LEP POZDRAV!

Sem že brskala nazaj pa nisem nikjer zasledila recepta za polnjene kalamare,zelo bom hvaležna če mi katera pove.in se že v naprej zelo lepo zahvaljujem!

LP,Vanja

Nekaj pa se najde na to temo ;-)) za prvo pomoc poglej tukaj:

Jaz jih napolnim s sirom in pršutom ali pa s šunko.

Sir narežem na paličice, ovijem ga v pršut/šunko. V vsak kalamar dam žličko tržaške omake in zavit sir. Zaprem z zobotrebcem.

Spečem v žar ponvi ali na žaru. Na hitro.

Samo … ne vem zakaj mi ratajo vedno tako trdi:)))) Mogoče je premalo vroča plošča? Zato imam trenutno prepoved delanja polnjenih kalamarov doma:))))

Naslednjič jih bom najprej malo pokuhala , napolnila in še hitreje popekla – da vidim, če bo razlika:)

Kate, ze zdavnaj sem prisla do ugotovitve, da so kalamari najboljsi” na hladno”. To pomeni, da jih dam v posodo na malo hladnega olja in postopoma segrevam. Najprej oddajo svoj sok, nato se pa lepo svetlo zapecejo. Tudi omakca zraven je fina, ce dodamo se malo vina in drobtinic.
Res, da tako delam manjse kalamare. Kdor je prvic bil na srecanju, je degustiral in zelo pohvalil. Sicer niso bili polnjeni; enako naredimo lahko tudi te. Lp

Zdravo!
Jaz pa delam polnjene v omaki. Najprej sesekljam lovke, šunko, sir. Vse to na oljčnem olju podušim, dodam drobtine, peteršilj in s tem polnim. Lahko še malo porčka. Nato dam to na oljčno olje, dodam pelate, belo vino , peteršilj, česen. Dušim. Na koncu zagostim z drobtinami ter z ostankom file.

Lp

Babi, hvala za nasvet.

Bom poskusila. Ko bom sama doma, samo zase:)) Res ne vem, zakaj ne ratajo, včasih nisem imela problemov.
Nepolnjeni pa pridejo v redu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close