polnjene paprike
jaz jih ne kuham. krompir zrežem na kockice, dodam začimbe-vegeta, sol, paprika,m lahko tudi česen, dodam polovico lončka kisle smetane in dobro premešam. Paprike napolnim s tem, jih položim v pekač, kar ostane pa stresem vmes(ponavadi je to še slajše za jest) povrh pa položim piščančje meso(krilvca ali kaj drugega) in pečem, dokler se krompir in meso ne spečeta. Je zelo, zelo okusno. Saj so tudi kuhana, polnjene z rižom dobre, ampak s krompirjem so definitivni poljše.
Moja mama jih je vedno delala v ekonomu, pa jaz tudi, dokler sem bila doma. Pa ti povem, da sem že malo pozabila, kako dolgo se kuhajo tam:)
Ona ni nikoli delala “klasične” omake, ker ji je kronično primanjkovalo časa za kuhanje (je bilo pa vsak dan kosilo na mizi:) ) je vedno kakšne bližnjice “usekala”.
Paprike je naredila s filo – mleto meso + riž (nič prepraženo), dodane začimbe, prepražena čebula, jajce, … in nafilala. V ekonomu je naredila bolj gosto paradižnikovo juho iz vrečke – torej ena in pol do dve juhi na eno količino vode, dodala še kakšno vejico peteršila, zeleno in cel česen, dala paprike notri in kuhala – ma mislim, da ne več kot 15 minut v ekonomu.
Če je bila omaka preredka, jo je malo zagostila, a ponavadi je bila zelo dobra.
In mislim, da edino paprike še vedno dela v ekonomu, na enak način. Pa še vedno na morju pride cela ulica na njene paprike.
Jaz delam klasiko, le uporabljam neoluščen riž, pa ga zato prej malo pokuham.
Če delam “klasične” paprike, ne kuham nič. Riž je kuhan v 15 minutah, torej se v času, ko se paprike kuhajo (meso, pa vse je bolj “natlačeno”) skuha.
Eni ga prepražijo, skupaj z mesom.
Edino tistega, neoluščenega delno skuham, ker se drugače kuha skoraj 1 uro (malo manj). Tega pa tako vedno skuham celo škatlo, pa ga potem po porcijah za nas dam v skrinjo, posebno poleti, koje vroče za kuhat. Ga pa vedno porabim največ v 10 dneh.
Forum je zaprt za komentiranje.