Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polnjene paprike

polnjene paprike

lep pozdrav vsem, pri nas zelo redko jemo polnjene paprike, pa jih vedno naredim tako, da kupim začimbo fant za polnjene paprike, kakšne začimbe naj dam notri namesto začimbe fanta za paprike

pozdrav

v nadev das cebulo,cesen,sol,poper,malo petrsilja,malo narezane pancete…pa sevesa meso in riz..

za omako pa cebulo,poper,baziliko in malo origana…pa seveda cebulo,pelate….pretlacen paradiznik…pa se malo par.doka.. lp petra

hvala bom naredila
lep dan želim

Pozdravljene!
Še moj prispevek za polnjene paprike, tokrat malo drugače.

Sedaj, ko je na voljo dovolj rdeče, mesnate paprike, jo napolnim s krompirjem.

Krompir narežem na kockice, ga samo malo prevrem in odcedim. prepražim nekaj čebule – toliko da postekleni – in primešam krompirju, dodam sesekljan petršilj in strt česen, posolim, popram in dodam še lonček kisle smetane. S tem napolnim paprike in jih naložim na pekač. Če polnim cele paprike se peče kar 45 min, če pa se mi mudi, paprike prerežem na polovičke in napolnim ” čolničke”, pa je malo hitreje pečeno. V maso lahko dodaš tudi narazano panceto, tudi sir. Zraven pa še ena skleda solate.
Nam je to super in lahka hrana, če pa je komu premalo, pa še kakšen košček pečenega mesa.

Upam, da vam bo všeč.

Lep dan!

zdi se mi dobra varianta !! meni osebno z mesom in rizem niso prevec vsec. vcasih jih napolnim tudi zitnimi kosmici. to tvojo varianto bom ob priliki naredila.! lp petra

zanimiva ideja, sploh ker mož ne sme jesti govedine in svinjine, sigurno bom poskusila

hvala in lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close