polnjene paprike – hladne
Hej,Lucka!
Mi sicer jemo s skuto polnjene paprike kot glavno jed z rizevo ali krompirjevo prilogo.Mogoce bi bilo tudi za predjed.Ker si napisala hladne,kaj mislis s tem surove polnjene paprike?
Moje so dusene. Ce te zanima recept,ga posljem.
Zelo dobri za predjed so tudi polnjeni paradizniki z namazom iz tune,kuhanih rumenjakov,majoneze…in zelisc.Pladenj bi zgledal zelo lepo:
rdece, zeleno in belo (skuta). Ce te zanima,javi. Prav?Lp Babi
Ja, prosila bi vas za recept za skutni nadev.
Drugace pa poznam polnjene paradiznike in jajcevce in bucke in
avokado…ampak tokrat sem dobila “neskoncno” paprik in bi
poskusila kaj novega!
HVALA
Moj e-mail: luca_pul@yahoo.com
Hej,Lucka!
Nadev s skuto
100g crnih oliv,sopek bazilike,drobnjak, zeleni poper-vlozen,kapre,2 velika stroka cesna,600g skute,malo kisle smetane,smetanov hren -vlozen,olivno olje,sol,poper,rdeca paprika…
Najprej dobro seskljas vse in dodas skuti.
Meni je tudi vsec,ce pridam zmeckan avokado,malo lim.soka,velik rdec paradiznik.
Sicer ni s skuto,toda dobro:tunina iz skatle,malo filetov,nekaj pretlacenih kuhanih rumenjakov,malo majoneze,gorcice,kapre,olive.
Vse to pretlacis in naredis homogeno maso,ki jo nadevas v polovicke paprik.Okrasis z obrocki beljakov,petersilckom,cesnja paradiznikom…
V vse nadeve lahko narezes majhne koscke paprike,ki jo imas.
Si pomislila na dobro rizevo solato in z njo napolnes paprike?
Kaj pa liptavski sir?
Variant je veliko.Mogoce ti bodo moji nasveti kaj koristili.Itak bos se sama kaj pridala po lastni presoji.To so bolj namigi.
Zdaj pa se polnjene paprike s skuto – topla jed
Paprike pripravimo kot v navadi za polnjenje.
Nadev:
400g skute dobro zmesamo s 4 zdrobljenimi stoki cesna in 3 jajci.
10 crnim olivam odstranimo pecke,jih dobro narezemo,jih vmesamo v skuto in zacinimo s sveze mletim poprom in curryjem,dodamo se dve zlici sesekljanega petersilja.Tako pripravljeno zmes nadevamo v paprike in jih pokrijemo s pokrovi.
V siroko plitvo posodo damo priblizno 125 ml -ali 1/8 l juhe in 2 zlici olivnega olja,zavremo,nalozimo vanjo polnjene paprike,pokrijemo in dusimo pri slabi vrocini priblizno 25 minut do mehkega.
Paprike nalozimo na ogret pladenj in jih postavimo na toplo.Preostalo tekocino pokuhamo in na koncu vmesamo se 2 zlici kisle smetane,po okusu zacinimo s soljo,poprom in curryjem.Omako dopolnimo se s seskljanim petersiljem in donjakom.Ponudimo z rizem z maslom ali s kromirjem z maslom in petersiljem.
V skuto lahko damo se kaj,kar nam je vsec.To je osnova.
Pri tekocini,v kateri kuhamo,pa vidimo,ali je dovolj juhe.Pac v zivo je lazje presoditi.
Lep pozdrav Babi
Hej,Tinkara C.! Zdaj mi moras se razloziti,kaj to pomeni.Vseh izrazov,ki so
v prometu mladih, se ne poznam.
Ko sem se enkrat prebrala svoj zgornji post,sem ugotovila,da pred besedami z
“j”, ni vejic,pa jo redno pritisnem.Ze prej sem bila pozorna na to.
Verjetno mi prst prehitro zdrsne z vejice na j. To sem napisala zato,da ne bi mislili,da trsica ne zna postavljati vejic.
Lep soncen pozdrav Babi
Babi, da “razturaš” pomeni, da totalno obvladaš sceno, da si kul, da vse, kar poveš, je totalno na pravem mestu in da ob tem nisi čisto nič pozerski, pač pa iskreno totalka d best….
a sem ti razložila :-)) mimogrede, jaz imam najraje lepo slovenščino – zato ti povem, kot mislim:
Draga Babi, mislim, da si enkratna.
Lučka-1, mogoče si imela v mislih takle recept:
Surova nadeta paprika
4-6 paprik
1 korenček
1 korenina peteršilja
1/4 gomolja zelene
2 krompirja
1 pest graha
4-6 žlic majoneze
Paprike po dolgem razpoloviš, odstraniš pecelj in semena. Kuhano korenje, peteršilj, zeleno in krompir narežeš na majhne kocke, dodaš mlad kuhan grah ter vse premešaš z majonezo. S tem nadevaš pripravljene paprike, ki jih ponudiš k pečenki in zrezkom.
Korenje, peteršilj in zeleno lahko skuhaš v juhi.
Mešana solata z jogurtom
200 g piščančjega mesa (kuhanega ali pečenega)
70 g grojerja
3 jabolka
1 sveža paprika
50 g orehovih jedrc
1 jogurt
5 žlic olja
1 žlička gorčice
kis, sol, poper
Piščančje meso narežeš na koščke, grojer na paličice, jabolka na tanke lističe in papriko na drobne rezance. Daš v solatno skledo in zabeliš z jogurtovo omako. Okrasiš z orehovimi jedrci.
Jogurtova omaka: V skodelici dobro zmešaš jogurt, kis, gorčico, sol in poper ter sveže zmlete orehe. Nekaj orehovih jedrc pustiš za okras.
To sta dve enostavni možnosti, upam, da ti bosta kaj koristili.
Lep pozdrav!
Joj,Tinkara C,ti si pa res prava zverca.
Spominjas me na Polonco Kovac,s katero sva veliko lepega dozivlajli od bruck naprej.Tam,pod Roznikom “dalec od ponorelega sveta”,sva radi modrovali.Pa se totalno neumen boksar Cep(sicer najbolj srckan pes) nama je delal druzbo.Ce sva se peljali s kolesom,je tekel ob naju po strani in grizel gume.Revez,pa je hodil v pasjo solo!
Hvala,saj mi je zdaj kar nerodno!Ampak od tebe sprejmem.
Upam,da bo fantic kmalu OK. Lep pozdrav Babi
Draga Babi, hvala za lepe želje! Tudi jaz ti želim lep zadnji septemberski konec tedna! Pri nas listje letos zelo hitro rumeni in odpada, tudi macesen je že pričel odmetavati iglice – letos je to kar malo prezgodaj! Stari ljudje pravijo, da to pomeni dolgo, mrzlo zimo – upam, da se tokrat motijo!
Uživajte ob topli obali! Mitka
Forum je zaprt za komentiranje.