polna porodniska,da? Ne?
Živjo. Zaposlena sem od novembra 2009, neprekinjeno, s podaljsevanji pogodb. Pogodbo o del.razmerju imam do 31.1.2011. Sem noseca in imam datum poroda 22.3.2011. S porodnisko nastopim 28dni pred predvidenim porodom. Zanima me-ker mi delodajalec verjetno vec ne bo dal pogodbe v feb.za tistih 22dni, ki mejijo do porodniske ali sem upravicena do porodniske, ce ne bom imela pogodbe na dan pred nastopom porodniske in bom na Zavodu? Za porodnisko pa bi dala na centru za soc.delo obracunati od jan.10, do dec.10. In ali se mi porodniska iznici, ce slucajno ne bom zaposlena na dan pred nastopom? Na centru za soc.delo mi je namignila, da je dobro,da sem zaposlena se do 21.2.11, jaz pa seveda delodajalcu ne morem dati ukaza-podaljsaj se mi od 31.1.11 pa do 22.2.11 al kako je s tem? V glavnem teh 22dni mi je v napoto. Hvala.
Imaš tri možnosti:
1. po prenehanju del. razmerja se prijaviš na Zavod, kjer do porodniške prejemaš denarno nadomestilo
2. na dan prenehanja delovnega razmerja moraš biti na bolniški, pa si potem še upravičena do 30 dni “administrativne” bolniške – to pomeni, da se ne prijaviš na ZRSZ in greš direkt iz bolniške na porodniško
3. nekdo te zaposli kot gosp. pomočnico – za 22 dni bi zneslo okoli 220 €
Sedaj si moraš sama izračunat oz. na CSD, katera varianta je najbolj ugodna. Če ti vzamejo povprečje izplačil lansko leto, je po mojem najugodnejša 2. varianta
Forum je zaprt za komentiranje.