Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Poln kufer mam tega SIOLa!!!

Poln kufer mam tega SIOLa!!!

Res mi je že totalno prekipelo!!!
Od l. 2005 smo pr SIOLu in na začetku je blo vse ok. Sicer je bilo najprej vprašanje razdalje in če bomo lahko sploh imeli pr njih, nakar so izmerili, da smo od centrale 7400m (se mi zdi) in je šlo narest.
Konec lanskega leta pa nas je začelo skoz dol z neta metat. Tko par min si bil na netu in te je vrglo dol, pa si mogu resetirat modem in je spet par min delovalo. Kličemo na SIOL, kjer tip tam preveri in ugotovi, da nas je v našem kraju že preveč na liniji, zato je preobremenjena in posledično nas meče dol. In kaj je storil? Prepolovil nam je hitrost! Od takrat nas res ne meče dol, a hitrost je za nikamor. Čakam in čakam, da se stran naloži… sploh ob vikendih… grrr… Plus poleg tega plačujemo še vedno polno ceno, ane.

Zanima me, kaj bi bilo za narest? Naj gremo h kakšnemu drugemu ponudniku? Kateremu?
Moram povedat, da nisem lih najbolj vešča na tem področju, kako in kaj. Ostali doma pa še manj 🙁 Samo tako naprej več ne gre. Edino to vem, da enkrat v prihodnosti dobimo optični kabel, ampak to baje čez eno leto. Do takrat pa ne mislim več čakat s takšnim netom.

Pozanimaj se pri drugih ponudnikih, saj jih je kar nekaj. Jaz imam trojčka (kaelska tv+stacionarni tel+internet) in plačujem 33.-euro mesečno, neomejen int., samo če več telefoniram pride kak euro dražje. Internet pa deluje brezhibno.

Pri katerem ponudniku pa?

Drgač pa za to sm že slišala, da dobiš lahko v paketu 3 stvari. Dvomim pa, da pri nas pride v upoštev glede TV, ker nimamo kabelske.

Jaz sem imel enake težave, vzrok zanje je bil banalen.

Sem sicer pri AMIS, net mi je neprestan izpadal, včasih po 2x na dan, sledilo resetiranje modema, včasih je bilo potrebno poklicat amis da smo zrihtali.

Potem enkrat pokličejo iz amisa, pravi da imam dosti reklamacij in da bi njihov terenski prišel pogledat mojo napeljavo, če bo napaka pri meni, bom moral to plačat. Sem rekel, da sem od električne stroke in bom prvo sam preveril zadevo. Žice za povezavo so bile nove, stara je bila samo vtičnica v zidu. Zamenjal sem jo in od takrat ni net niti enkrat več izpadel.

Meni bodo čez 10 dni zamenjali SIOL in mi priklopili UPC Telemach. Za zamenjavo sem se odločil iz dveh razlogov:
– SIOL je sam od sebe podražil storitve
– Od prehoda na nov sistem nam nekajkrat na dan pade signal.

Sedaj bom na mesec namesto 71 EUR za SIOL plačeval 50 EUR (trojček, 12MB internet). Bomo videli.

Če ti je tip prepolovil hitrost bi moral posledično tudi zmanjšati paket, se pravi znižati ceno seveda če imajo tak paket, ker iz tvojega dopisa sploh nis napisala kakšen paket(hitrost imaš)imaš v pogodbi.Poglej malo pri Amisu(malo jih telefonsko povprašaj če je možno v vašem koncu imet od njih internet) tam imajo malo bolj pošlihtano.

Iz prve roke ti lahko zatrdim, da so storitve AMISA 200% kvalitetnejše od SIOL-a.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Iz prve roke ti lahko zatrdim, da so storitve AMISA 200% kvalitetnejše od SIOL-a.

Kako smo si različni!!! Znanec je povedal, da je prijavil napako na AMIS-u in so ga kar na hitro odpravili z obrazložitvijo, naj si kar sam popravi????

Tak odgovor dobijo tisti, ki imajo problem na svoji mašini. Tudi odgovor s prve roke….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Na novem prenosniku sem imel težave z nekaterimi nastavitvami, operater pri amis se je 20 min ukvarjal z mojimi težavami, čeprav se mu ne bi bilo treba.

ehh na T2 so tudi taki mtki.. serviser prinese modem in reče, da je računalnik prestar za povezavo na internet. pusti modem na mizi in gre.. O_O potem mi je uspelo v 5min. no, to je bilo 2leti nazaj.

par mesecev nazaj pa prijavim napako. rezultat: serviser na terenu ni prišel na dom in niti poklical. poleg tega je še sporočil centrali, da je napaka odpravljena O_o. seveda sem ga jaz čakal v nedogled in v centrali so pa mislili, da je zadeva rešena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close