Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poln kufer imam deda

Poln kufer imam deda

Pride domov, po telefonu na kavcu skrola, jaz se z enim otrokom ucim pri mizi, drugemu delam vecerjo. In to je ogledalo najinega odnosa. Ko se razjezim je 14 dni malo boljse, potem spet po starem. Zivljenje deda v hotelu s 4 zvezdicami. Poln kufer imam tega nespostljivega odnosa. Bog ne daj, da bi mene kdaj cakalo kosilo, vecerja. In potem vsak drugi teden se njegov sin zraven, tako da se dodatna oseba v hotelu s polnim penzionom. Ok, saj nekaj malega oba premakneta riti, tu pa tam kosnja okoli hise, obcasno kaksna druga manjsa popravila, ampak v grobem vecinoma jaz.

Kako resujete? Ker jaz ze obupujem pocasi, razmisljam vedno bolj, da bi mi bilo bolje sami. To po moje ni lenoba, temvec popolno nespostovanje.

Dejansko se sprašujem, če bi bila ločena, bi imela vsak drug teden fraj….v ponedeljek bi si pospravila in spucala potem pa en teden ležala na kavču po šihtu in brala knjigo v miru.

Odgovor na objavo uporabnika
Keksi729, 04.11.2021 ob 11:40

Pride domov, po telefonu na kavcu skrola, jaz se z enim otrokom ucim pri mizi, drugemu delam vecerjo. In to je ogledalo najinega odnosa. Ko se razjezim je 14 dni malo boljse, potem spet po starem. Zivljenje deda v hotelu s 4 zvezdicami. Poln kufer imam tega nespostljivega odnosa. Bog ne daj, da bi mene kdaj cakalo kosilo, vecerja. In potem vsak drugi teden se njegov sin zraven, tako da se dodatna oseba v hotelu s polnim penzionom. Ok, saj nekaj malega oba premakneta riti, tu pa tam kosnja okoli hise, obcasno kaksna druga manjsa popravila, ampak v grobem vecinoma jaz.

Kako resujete? Ker jaz ze obupujem pocasi, razmisljam vedno bolj, da bi mi bilo bolje sami. To po moje ni lenoba, temvec popolno nespostovanje.

Pri meni je obratno… Tud ne vem kaj nej, pač trpim…

Enostavno. Razdeli se delo, kaj ima kdo za narediti in tega se drži.  Če kdo “pozabi” kaj narediti, pa še ti “pozabi” mu dati potem kosilo in večerjo. Ne štekam situacije, kjer bi morala odrasli osebi razlagati, da se stvari ne naredijo same.

Naj mu ne dam večerje? Potem gre ob 22:00 požre zadnji kos kruha in spije zadnji liter mleka, ki sem ju jaz šparala, da bom drugo jutro dala otroku za zajtrk pred šolo.

Ko mu rečem, naj gre v trgovino po fasungo pride domov z enim paketom slanine, 4 žemljami (3 sam požre), sixpackom piva, jogurti ki jih niče ne je, paketom kotletov (iz tega pričakuje od mene, da bom skuhala kosila za cel teden za 4 osebe s tem da on 2 kotleta sam poje v enem mahu pa še tretjega bi, če bi bil), pekočo domačo salamo pa z bor/akumašino  (kot da jih nima že 12, a vrta/šraufa pa tak nikol nič). Karton mleka je pozabi kupit (saj ne, da je od prejšnega sam spil 3/4).

Meni se ni uspelo nič zmeniti en teden je v redu potem pa spet ista jajca najboljše, da sam naredim vse in se zvečer stuširam in padem dol. Brez kregov…

brez veze, 04.11.2021 ob 11:53

Naj mu ne dam večerje? Potem gre ob 22:00 požre zadnji kos kruha in spije zadnji liter mleka, ki sem ju jaz šparala, da bom drugo jutro dala otroku za zajtrk pred šolo.

Ko mu rečem, naj gre v trgovino po fasungo pride domov z enim paketom slanine, 4 žemljami (3 sam požre), sixpackom piva, jogurti ki jih niče ne je, paketom kotletov (iz tega pričakuje od mene, da bom skuhala kosila za cel teden za 4 osebe s tem da on 2 kotleta sam poje v enem mahu pa še tretjega bi, če bi bil), pekočo domačo salamo pa z bor/akumašino  (kot da jih nima že 12, a vrta/šraufa pa tak nikol nič). Karton mleka je pozabi kupit (saj ne, da je od prejšnega sam spil 3/4).

To je pa ja simpl, ti hodi v štacuno, on naj pa kuha.

Prvo, poknes se na kavc zraven njega, telefon v roke in cackaj isto kot on.

Drugo, ko je lacen, reces naj naroci halo vecerjo za vse vas, ker nisi nic skuhala.

Tretje, za trgovino mu napises listek. Pa napisi vsaj pol prevec, ker dedci itak pol ne najdejo v trgovini, tako da bos dobila spodobno zalogo hrane.

poknes se zraven, 04.11.2021 ob 12:09

Prvo, poknes se na kavc zraven njega, telefon v roke in cackaj isto kot on.

Drugo, ko je lacen, reces naj naroci halo vecerjo za vse vas, ker nisi nic skuhala.

Tretje, za trgovino mu napises listek. Pa napisi vsaj pol prevec, ker dedci itak pol ne najdejo v trgovini, tako da bos dobila spodobno zalogo hrane.

Sem že probala.

Rezultat je bil, da je so otroci šli ob 00.00 lačni in usrani spat – zjutraj ob 6ih pa auf zarad šole.

Ded je pa pač počakal, da so otroci pokapali potem pa oplenil hladilnik.

Ta z listkom bi bila uporabna….

Si slišala ti kdaj tisto… Kako si boš postl/a… tako boš spal/a.

Non sedaj veš… deluje. ?

.https://www.youtube.com/watch?v=Se78x_Y5sZk

Smo šli tudi pri nas skozi to. Napisala seznam hišnih opravil in je lahko izbral kaj od tega  bo naredil. Ja 14 dni ali kak mesec je ravno držalo. Najprej sem poskusila na lep način, potem sem že kričala in na koncu sem še ga samo  opazovala “kavč zajedalca”. Tudi pri denarju škrtuh od škrtuha, plačal je samo položnice, če sem mu rekla, da je potrebno še kaj drugega kupit ali plačat, mi je flegma odgovoril, da nima.

Takšne “kavč zajedalce” je potrebno čimprej sterat iz lastnega življenja, če želiš živeti mirno in zadovoljno, ker pri njih se samo stopnjuje na slabše. Najprej poležavanje na kavču, potem ves keš za sebe, potem sledijo zmerljivke nad tvojim delom in žaljenje tvoje pojave, na koncu pa se še zanemari ko prasec. Pri nas je bilo na koncu tako, da me je smrduh leni, ki je v času najine zveze pridobil enih 40 kg zraven, žalil kako izgledam, ker sem od normalne teže zaradi bolezni izgubila 6kg.

brez veze, 04.11.2021 ob 12:25

Sem že probala.

Rezultat je bil, da je so otroci šli ob 00.00 lačni in usrani spat – zjutraj ob 6ih pa auf zarad šole.

Ded je pa pač počakal, da so otroci pokapali potem pa oplenil hladilnik.

Ta z listkom bi bila uporabna….

Torej zrihtaj otroke, drugega se pa ne pritakni. Še najbolje pa  –  spokaj na svoje, dela bo enako, oziroma manj, ker ti ne bo treba deca pedenat, živce pa obilno prišparaš.

Epic Fail, 04.11.2021 ob 12:32

Si slišala ti kdaj tisto… Kako si boš postl/a… tako boš spal/a.

Non sedaj veš… deluje. ?

.https://www.youtube.com/watch?v=Se78x_Y5sZk

Ja kaj pa za moške, ki imamo podoben primer?

Aja917, 04.11.2021 ob 12:40

Ja kaj pa za moške, ki imamo podoben primer?

Popolnoma enako.

Cetrto je, da zvecer zrihtas sebe in gres spat, zjutraj pa lepi vstanes, se upedenas in gres v sluzbo.

Peto, ko otroci jamrajo, da so lacni in usrani, jim reces, da jih bo danes ati zrihtal.

O marija, kakšne desce mate doma ene 🙂  zakaj jih gledate še potem? Samo seks ne more odtehtat tega.

@ Aja917

Še enkrat prebereš ljudsko modrost… ?

replika neprijavljena, 04.11.2021 ob 12:40

Torej zrihtaj otroke, drugega se pa ne pritakni. Še najbolje pa  –  spokaj na svoje, dela bo enako, oziroma manj, ker ti ne bo treba deca pedenat, živce pa obilno prišparaš.

Otroke mora pustit, zamizat na obe ocesi in jih prepustiti ocetu. Otroci so trpezni, bodo ze zdrzali ta kratek cas, itak moski hitro dojamejo, da je vrag odnesel sali, ce pa ne dojame, potem se zahvalis za sodelovanje in adijo.

Ce bo zrihtala otroke, potem mozu ni treba nic. Zal ne mores popedenati samo otrok, vedno zraven naredis se kaj za vse v familiji.

Mi vsekakor nismo pravi naslov za sprejemanje reklamacij. Se boš morala kar z “dedom” pogovorit 🙂

Kdo hudiča vam je te bisere izbral?

poknes se zraven, 04.11.2021 ob 12:46

Otroke mora pustit, zamizat na obe ocesi in jih prepustiti ocetu. Otroci so trpezni, bodo ze zdrzali ta kratek cas, itak moski hitro dojamejo, da je vrag odnesel sali, ce pa ne dojame, potem se zahvalis za sodelovanje in adijo.

Ce bo zrihtala otroke, potem mozu ni treba nic. Zal ne mores popedenati samo otrok, vedno zraven naredis se kaj za vse v familiji.

To je res. Otroke porinit k njemu na kavč in oditi na fitnes, po fitnesu pa tuš in spat. Mesec, dva meseca, tri če je treba, kar je več je pa katastrofa.

Samo že to, da je treba nekoga prisiljevati v najbolj osnovne stvari za funkcioniranje družine, je hudo slab znak.

Take vrste človek se uči in spremeni edino zaradi neudobja. Torej kot so ti že svetovali ustvari dovolj neudobno okolje, da bo začel migati. Stvari za otroke pa odloži nekam, kjer jih ne bo niti iskal. Pa to neudobje ni nekaj za en dan – boš morala že zdržati vsaj par tednov ali mesecev. Vmes, ko bo kakšno vprašanje, tudi direktno povej kaj se dogaja. Npr. da imaš dovolj tega, da je preveliko del na tebi in da ne bo šlo več tako.

Brez direktnega obtoževanja in zahtev kaj bi moral on. Bo že sam ugotovil, če ga seveda še zanima.

replika neprijavljena, 04.11.2021 ob 12:52

To je res. Otroke porinit k njemu na kavč in oditi na fitnes, po fitnesu pa tuš in spat. Mesec, dva meseca, tri če je treba, kar je več je pa katastrofa.

Samo že to, da je treba nekoga prisiljevati v najbolj osnovne stvari za funkcioniranje družine, je hudo slab znak.

Kaj naj bi ena žena in mama počela tam, če ni lastnica fitnesa, osebna trenerka ali vsaj snažilka?

Ne razumem, 04.11.2021 ob 13:10

Kaj naj bi ena žena in mama počela tam, če ni lastnica fitnesa, osebna trenerka ali vsaj snažilka?

Telovadila.

Kako naj gre na fitnes, če mene ni domov, da bi na otroke pazil?

Bom se pač privlekel po 21.00 uri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close