Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poln k…. imam cepilcev in anticepilcev

poln k…. imam cepilcev in anticepilcev

Nisem pristaš ne enih in ne drugih. Nekako se vedno želim izvleči iz te debate, prevsem ko je vsaka stran goreč zagovornik svojega prav.Če me kdo vpraša, povem, da nisem cepljena in se trenutno ne nameravam zaradi preteklih zdravstvenih komplikacij in potem sledi pametovanje enih in drugih.

Cepilci mi hočejo nabiti slabo vest kako sem neodgovorna, da ogrožam druge, če si sploh predstavljam, da nekoga okužim in ta umre zaradi mene, da kaj pa bom,ko bo firma to zahtevala, pa kako bom živela, če ne bom imela vstopa nikamor, pa da me ne bodo sprejeli v bolnišnico, če ne bom cepljena in ne bo ventilatorja zame, če bom zbolela za covidom ter me posiljujejo s pametovanjem, da če imam kakršnekoli zdravstvene težave, je prav zaradi tega dobro, da se cepim, ker to cepivo je kao zdravilo za vse zdravstvene tegobe in bo mi samo pomagalo pri lajšanju zdravstvenih težav. Vsi ti pa na koncu povedo, da so se dali cepit zato, ker so odgovorni do drugih in se trkajo po prsih ali zaradi dopusta ali ker jim je dosadilo testiranje, ker imajo doma bolane svojce ali da lahko obiščejo svojce v drugi državi, ker je firma zahtevala,… Nihče pa še ni izjavil, da se je dal cepit zato, ker se boji umret zaradi covida.

Anticepilci mi pametujejo, da je to svetovni nateg in mi skoraj ploskajo, da sem ena izmed njih in da ne nasedam plandemiji, pa da bom že videla kako bo cepilce pobralo v roku dveh let, pa kaj vse slišijo in vidijo o stranskih učinkih cepiva. Pa da naj se pazim cepilcev, ker prav oni trosijo virus. Pa me vabijo v skupine anticepilcev in pametujejo kako bom tako lažje prišla do covid potrdila.

Poln k….imam enih in drugih. Mi je čist vseeno kdo se cepi in kdo ne. Vsak se naj sam odloči po lastni presoji in naj ne gnjavi nas redkih, ki nočemo biti del tega cirkusa.

Jaz za sebe vem, da sem se  in se vedno bom obnašala odgovorno do vseh v času bolezni. Vedno je bilo najprej slabo počutje in šele potem je sledila bolezen-viroza in naj mi nihče ne pametuje, da trosim virus okrog, ko sem v fazi dobrega počutja. Vedno, ko nastopijo prvi znaki viroze, se sama pravočasno izoliram in prebolim. Do zdaj sem prebolela veliko viroz, tudi virusno pljučnico, pa nisem nikoli nikogar niti od svojih domačih okužila, kaj šele koga drugega.

Nekateri so res cepljeni v možgane, nekatere pa bi bilo potrebno cepit v možgane. Prenehajte posiljevat s svojimi prepričanji eni in drugi. Spoštujem mnenje vsakega posameznika, saj imam tudi jaz svoje  in imam pravico zdrava uživat in dihat to življenje brez da bi koga ogrožala cepljena ali necepljena.

Na bruhanje mi greste eni in drugi,posebej tisti ki prepričujete svoje zdrave otroke v svoj prav. Na bruhanje mi greste stari egoisti, ki v strahu, da ne boste kakšno leto prej umrli, posiljujete svoje mlajše generacije z občutkom odgovornosti za vaše zdravje. Klinc vas gleda vse skup. Pametujete o nečem o čemer niti svetovna vrhunska zdravstvena elita ni enotna.

Evo zdaj sem se spihala, pa lahko noč.

Lahko noč.

Živjo.

Mene ves ta covid, cepljenje ja, cepljenje ne, pocasi že spravljajo malo v tesnobo ? Nisem se cepila in zaenkrat se ne bom, pač me je strah in se bojim in se ne bom izpostavljala če ni treba. Lahko se kdaj bom ampak zdaj ne. Ampak samo še to obstaja!! Cepljenje cepljenje cepljenje. Cepite se, naraščajo okužbe, bla bla bla… Ne cepite se, škodi, teorija zarote, bla bla bla. Sploh se nimamo kaj več za pogovarjat. Sploh nimamo več življenja. Sama se hodim tedensko testirat zato da lahko kam grem med vikendom. Ker med tednom je kuča poso ? Mene je strah, daje me tesnoba in si želim svoje življenje, svobodo, užitek in normalno delo nazaj! Vem da so lahko samo pobožne želje AMPAK jaz si to želim.

In hvala bogu za naše športnike ker vračajo malo optimizma! Drugače se mi zdi pa da je vse v klin*u.

K sreči imam okoli sebe dosti ljudi, ki so se cepili in dosti takih, ki se niso in se ne bodo dokler ne bo treba ali se “ne bodo” (to pišem v navednicah zato, ker vsi to pravimo samo, ko nas bodo dali na tnalo..?)..pa spostujemo en drugega in se ne posiljujemo. Ampak ne vem pa kako dolgo? ?

Lep dan in cim manj stresa ?

Odgovor na objavo uporabnika
Prestrasenanebi, 28.07.2021 ob 07:52

Živjo.

Mene ves ta covid, cepljenje ja, cepljenje ne, pocasi že spravljajo malo v tesnobo ? Nisem se cepila in zaenkrat se ne bom, pač me je strah in se bojim in se ne bom izpostavljala če ni treba. Lahko se kdaj bom ampak zdaj ne. Ampak samo še to obstaja!! Cepljenje cepljenje cepljenje. Cepite se, naraščajo okužbe, bla bla bla… Ne cepite se, škodi, teorija zarote, bla bla bla. Sploh se nimamo kaj več za pogovarjat. Sploh nimamo več življenja. Sama se hodim tedensko testirat zato da lahko kam grem med vikendom. Ker med tednom je kuča poso ? Mene je strah, daje me tesnoba in si želim svoje življenje, svobodo, užitek in normalno delo nazaj! Vem da so lahko samo pobožne želje AMPAK jaz si to želim.

In hvala bogu za naše športnike ker vračajo malo optimizma! Drugače se mi zdi pa da je vse v klin*u.

K sreči imam okoli sebe dosti ljudi, ki so se cepili in dosti takih, ki se niso in se ne bodo dokler ne bo treba ali se “ne bodo” (to pišem v navednicah zato, ker vsi to pravimo samo, ko nas bodo dali na tnalo..?)..pa spostujemo en drugega in se ne posiljujemo. Ampak ne vem pa kako dolgo? ?

Lep dan in cim manj stresa ?

Razumljivo, da si prestrašena, ko pa nonstop nabijajo samo še tem. Jaz sledim medijem samo toliko, da sem približno na tekočem glede ukrepov, da me kje ne udari po žepu. Drugače pa tudi grem občasno na kakšno testiranje s slino, da ga lahko svobodno maham po naši lepi deželi. Včasih pa se tudi kam prešvercam brez testa.

Meni je najhuje, ko nekoga srečam po dolgem času in si ga želim objeti, pa ne vem ali ga naj ali ne, ker ne vem kako bo odreagiral. Ljudje so se spremenili, bojijo se en drugega. Sem prav srečna bila, ko je prišla nekaj časa nazaj na obisk meni ljuba sorodnica in jo tako vprašujoče pogledam ali se bova objeli ali ne. Seveda sva se. Pa srečam bivšo sodelavko po dolgem času in klepetava, pa ji rečem, kako si jo želim objeti, pa mi v smehu odvrne, kaj še čakam. Hb, da še nekateri čutimo željo po objemanju in se tudi objemamo brez strahu, da bo kdo koga s tem ubil.

Že celoten covid živimo dokaj navadno. Poročila se gleda tako na hitro – en prst na prevrtavanju naprej, vreme in to je to. Cepljen, necepljen – ne zanima me. So plusi in minusi tako pri enem kot drugem.

Z ljudmi se v te debate ne spuščam – enkrat me je nekdo s čikom v ustih in pirom pred sabo prepričeval kakšen strup daje vase. Daj no..  Upam, da je šel potem še v Mcdonalds. Zastrupljamo se vsak dan tako ali drugače.

Tudi otroci ne občutijo nobenih stisk zaradi vsega skupaj – vedemo se odgovorno in to je to. Priznam, da me je stisnilo le ko so bile okužbe blizu, a je šlo gladko skozi.  Verjamem, da bolezen ni lari fari ampak las si pa ne bom pulila zaradi naše vlade, omejitev in zahtev. K sreči smo v takem okolju, da nam nobeno zapiranje ni pretiroma zaprlo svobode zato nihče nima stisk in težav.

Dokler boste ljudje s testiranji, in cepljenjem podpirali in financirali nenormalno življenje, je neumno in naivno pričakovati, da boste imeli normalno življenje.

Da kam greš, se ne rabiš testirat. Če se pa testiraš zato, da podpiraš to česar nočeš, da lahko potem jamraš nad nenormalnim življenjem, potem pa samo ostanem brez besed.

Citiral sem “Prestrasenanebi”

Tudi jaz sem pri cepljenju nekje vmes. Najdem argumente za, še veš proti. Kljub temu sem se cepila. Zato, da otrok ne bo v strahu, da bi koga okužil. Zato, da se bo on svobodno gibal. Ker pri cepljenju otrok se pa vse neha in ne najdem niti enega argumenta za.

Do sedaj sem se testirala 1x, ko sem zbolela.

Masko nosim v trgovino.

Cepljena nisem.

Imam prvi in drugi razred in zaradi šolanja otrok nisem bila ure odsotna iz dela.

Delamo ves čas na sedežu delodajalca.

Za šolo smo delali popoldan+vikend.

ztokšjhe, 28.07.2021 ob 10:37

Tudi jaz sem pri cepljenju nekje vmes. Najdem argumente za, še veš proti. Kljub temu sem se cepila. Zato, da otrok ne bo v strahu, da bi koga okužil. Zato, da se bo on svobodno gibal. Ker pri cepljenju otrok se pa vse neha in ne najdem niti enega argumenta za.

Nisem se cepila , vem zakaj; ne mislim se, vem zakaj, Najbrž tako rečejo tisti,ki so se. Vsak ima pravico odločat sam o svojem zdravju in posegu v telo. To je to. Najbolj mi gredo na živce, kisti,ki nasprotnika prepričuje v svoj prav.

Ne čudim se, da cepljeni želijo prepričate nekatere naj se cepijo, ker bi imeli lahko od tega koristi (ne bi bilo drastičnih ukrepov, okužbe naj se ne bi širile…). Ne razumem pa, zakaj drugi, anticepilci prepričujejo, naj se ne cepimo. Kaj imajo od tega? Kakšno korist ima nekdo, ki me ne pozna, če se jaz cepim, oziroma kaj s tem zgubi?

verica52, 28.07.2021 ob 14:11

Ne čudim se, da cepljeni želijo prepričate nekatere naj se cepijo, ker bi imeli lahko od tega koristi (ne bi bilo drastičnih ukrepov, okužbe naj se ne bi širile…). Ne razumem pa, zakaj drugi, anticepilci prepričujejo, naj se ne cepimo. Kaj imajo od tega? Kakšno korist ima nekdo, ki me ne pozna, če se jaz cepim, oziroma kaj s tem zgubi?

Mogoče ti hoče dobro?

Izgubim še več svobode, ker cepilci podpirate zločince.

Podpirate vso to lopovščino, korupcijo, ki se dogaja v imenu covida.

Podpirate zločinsko covid ideologijo, ki nima nobene veze z nekim virusom. Ideologija je virus.

Avtorica obrni odgovor nevtralno. Tvoja odločitev, kako si se ali nisi odločila. Če te tako obe strani s tem in onim spravljajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close