Polivka za testenine
Na malo olivnega olja popraži česen, toliko da zadiši (pazi da ne boš pražila predolgo, ker lahko česen postane grenak). Zalij s paradižnikovo omako in ko ta zavre dodaj sladko koruzo. Dodaj sol in začimbe po želji (jaz dam peteršilj in origano) in na koncu razdrobljeno tuno iz konzerve. Dobro premešaj in prelij prek testenin.
Mi pa delamo tako. Zmiksam eno čebulo, ker imamo vsi raje, da je omaka malo slajša (če je narezana na koleščke ni takega efekta). Pražim na olivnem olju, da se stopi in dodam nekaj vode, ker čene se rado prime. Dodam konzervo paradižnika. Ko zavre dodam tuno. Še prej začinim z baziliko. To je to.
Na enak način naredim tudi z morkimi sadeži. Namesto tune dodam morske sadeže. Nam je najbolj všeč omaka s kozicami polita po špagetih. Njam!
Forum je zaprt za komentiranje.