Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Polivka za testenine

Polivka za testenine

Prosim če mi napišete en enostaven recept po možnosti iz tune za polivko čez makarone….polivka naj bi bila enostavna in hitro pripravljena…

Hvala lepa za vse predloge….byyy

Na malo olivnega olja popraži česen, toliko da zadiši (pazi da ne boš pražila predolgo, ker lahko česen postane grenak). Zalij s paradižnikovo omako in ko ta zavre dodaj sladko koruzo. Dodaj sol in začimbe po želji (jaz dam peteršilj in origano) in na koncu razdrobljeno tuno iz konzerve. Dobro premešaj in prelij prek testenin.

Hitra omaka: na ognju razpustiš kislo smetano, vmešaš odcejeno tuno in začiniš. Hitro in preprosto – seveda tudi okusno.

Na olivnem olju prepraži čebulo narezano na tanke lističe, ter podinstaj da se čebula stopi (dolivaj vodo) dodaj česen in 1 dcl šalše (najboljša je doma narejena)
ter tuno (rio omare je zame zakon) malo poduši in omaka je narejena.
Mi doma jo vsi obožujemo, je pa stvar okusa.

se opravičujem za nevednost, mi lahko prosim poveš kaj je to šalša

Odpreš konzervo, jo streseš v kozico, malo popražiš, priliješ sladko smetano, dodaš malo bazilike in origana, pososliš in po želji popopraš.

Mi pa delamo tako. Zmiksam eno čebulo, ker imamo vsi raje, da je omaka malo slajša (če je narezana na koleščke ni takega efekta). Pražim na olivnem olju, da se stopi in dodam nekaj vode, ker čene se rado prime. Dodam konzervo paradižnika. Ko zavre dodam tuno. Še prej začinim z baziliko. To je to.

Na enak način naredim tudi z morkimi sadeži. Namesto tune dodam morske sadeže. Nam je najbolj všeč omaka s kozicami polita po špagetih. Njam!

Šalša je paradižnikova omaka. Sem s primorske se opravičujem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close