Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek politično “oprani možgani”

politično “oprani možgani”

Imam znanca, ki pa je z leti postal politično zaslepljen. Prav je, da imamo vsi neko politično prepričanje, ampak moti me, če nekdo samo svoje hvali oziroma ne dopusti, da bi se kaj reklo proti njim, druge pa blati. Ne vem, ali se samo meni to dogaja, ali ste tudi drugi pri nekaterih svojih prijateljih/prijateljicah opazili, da jim je politika “oprala možgane”? Ali je res taka strankarska politika, da oseba, ki je član določene stranke, več ne sme reči nič proti njim?

Tudi tu na MON se opazi (sploh na Starševskem čveku), da se eni ven iz kože mečejo, ko zagovarjajo določeno politično opcijo, ali ko smešijo nasprotno politično opcijo. Vprašaš se, kaj imajo od tega? Ali to res delajo zastonj in so take ovčice, ali pa so morda celo plačani?

Sprašujem se, ali taki ljudje “igrajo” to politično pripadnost, da bi od nje imeli neko korist, ali pa so res v duši tako zaslepljeni, da drugače več ne znajo razmišljat oziroma se jim ne da poslušat nekoga, ki razmišlja drugače?

Imam kolega s katerim se poznava “ze celo zivljenje”. No preprican sem da bi se v sekundi skregala ce bi spregovorila o politiki. Verjetno to veva oba in zato o tem ne govoriva in ni nobenih tezavic.
Da pa si politiki zelijo razdeljen narod pa je jasno: Divide et impera- deli in vladaj. In ja zato je na vseh portalih zadosti placanih in neplacanih ljudi ki to potencira.
Kaj pomeni pa razlicna politicna opredelitev v partnerskem odnosu si pa ne predstvaljam. Verjetno odvisno od tega koliko te politika zanima, obremenjuje, moti ali zaposluje…

Ko si zaslepljen, potem vzorec deluje sam od sebe, pa čeprav si človek s tem škoduje saj izgubi stik s svojimi resničnimi potrebami.

Tisti, ki zagovarjajo določeno politično opcijo imajo ponavadi neko posredno ali neposredno (finančno)korist od določene politične opcije. Na primer dobro plačano službo, ki jo pogojuje politika….
Ker si drugače to ne znam razložiti, da nekdo zagovarja lopove in prevarante.

Pozabil si na VZGOJO!!!

Mene je to najbolj zmotilo v službi. Tisti, ki so imeli najbolj strupene pripombe na račun politikov iz določene politične opcije, so najbolj izpostavljali svojo strokovno usposobljenost in dejstvo, da službe niso dobili preko političnih zvez. Ko pa so kandidirali na kakšno delovno mesto, pa niso bili izbrani, so rekli, da zaradi tega, ker “taglavnim” ni všeč njihova politična barva. No, če so tako strokovni in nepolitični, kako potem, da ne štima politična barva?

To pa samo zato, ker se samo s politiko in gobezdanjem kam pride,
z delom in postenostjo pa nikamor .
Saj pravijo – tepi tistega konja ki vlece – ostale se ne splaca !
.
.

To je tudi res. 🙂

Ne vem…Zgleda, da lažejo sami sebi. 🙂

…fanatično poistovetenje z idejo, skratka, ego jim ven seka. Ni to očitno?

…fanatično poistovetenje z idejo, skratka, ego jim ven seka. Ni to očitno?[/quote]

Daj tole malo pojasni, da ugotovim, če imam enako mnenje.

politična zaslepljenost je zame nizek nivo politične kulture, ki je odvisna od vsakega posameznega človeka, ali pa od jate ljudi, ki jo ti sestavljajo.
sam mislim, da se največja zaslepljenost opaža, ko kao politična pozicija ne vidi in ne sprejema nič dobrega od opozicije, ali obratno, ruši vlado, da potem z zakasnitvijo sprejema še slabše odločitve.

skratka ni zaslepljenosti, je nizek nivo kulture, ki žal tudi vpliva na pragmatično obnašanje ljudi, ki jih ti kulturniki pošiljajo v gospodarstvo s točno določenimi nameni : krasti

…fanatično poistovetenje z idejo, skratka, ego jim ven seka. Ni to očitno?[/quote]

Daj tole malo pojasni, da ugotovim, če imam enako mnenje.[/quote]

Fanatizem je spodrsljaj ega, ki se boji neznanega in nima sposobnosti opazovanja; izhaja iz sprevržene predstave o živetem idealu, s katerim se ego sooča zaradi lastne potrebe po varnosti.
(Anne/Daniel Meurois-Givaudan)

to pa je dobra misel in točno to se dogaja.

Fanatizem je spodrsljaj ega, ki se boji neznanega in nima sposobnosti opazovanja; izhaja iz sprevržene predstave o živetem idealu, s katerim se ego sooča zaradi lastne potrebe po varnosti.
(Anne/Daniel Meurois-Givaudan)[/quote]

Super. :))

(Anne/Daniel Meurois-Givaudan)[/quote]To je lepo povedano samo bere se kot da je Ego un iz druge strenke, pač nekdo, v smislu samo, da jaz nisem nič kriv… 😉

Ljudje smo iracionalna bitja, delujemo izključno na podlagi čustev, razlika je samo v tem, da se jih nekateri zavedajo da jih imajo, drugi jih tudi za silo razumejo, tretji pa niti ne vedo, da ta “reč” obstaja….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

[/quote]Lahko pa čisto preprosto zaradi tega, ker ne pripadajo nobeni opciji, razmišljajo s svojo glavo in se niso podvrgli natolcevanjem “taglavnih” katerih politična pripadnost očitno zelo zanima.

[/quote]Lahko pa čisto preprosto zaradi tega, ker ne pripadajo nobeni opciji, razmišljajo s svojo glavo in se niso podvrgli natolcevanjem “taglavnih” katerih politična pripadnost očitno zelo zanima.[/quote]

Mislim, da sem bila dovolj jasna.

Je to tvoj problem? Do sedaj sem vedno našla somišljenike (če sem jih potrebovala) ali vsaj podobno misleče. Govoriš o zagovarjanju enega političnega prepričanja vsepovprek, na nek način brezobzirno s strani drugih. Saj to se ne dogaja le pri političnih opredelitvah, na vsakem koraku se srečujemo z ljudmi, ki veliko govorijo, a skoraj nikoli ne poslušajo, ne slišijo, nočejo slišat nobene druge razlage. Sploh me ne ganejo, tebe očitno to globoko prizadene. Potem jih začni spreminjat:). Pa srečno:).

Goldfish, se mi ne da razpravljat s tabo.

Goldfish, se mi ne da razpravljat s tabo.[/quote]

Pričakovan odgovor. S tem si pokazala točno tisto, kar te moti pri drugih. Enaka si.

Goldfish, se mi ne da razpravljat s tabo.[/quote]

Pričakovan odgovor. S tem si pokazala točno tisto, kar te moti pri drugih. Enaka si.[/quote]

Goldfish, daj pejt na chat, tam imaš svoje somišljenike. :))

Spomni nas, zakaj tebe ni več:). Nisi dopustila,, da bi drugi imeli svoje prepričanje, mnenje? Se ti ni dalo poslušati tiste, ki razmišljajo drugače? Kako hitro se lahko zgodba zasuka, a ne:).
Da ne bo pomote, nič nimam proti tebi, upam da se ne počutiš kot ogrožena vrsta:). Povem iz svoje perspektive, tisto kar vidim in dopuščam možnosti, da je lahko drugače:). Samo bi me morala prepričati:)).
Lep večer

Vidve pa sta si zelo naklonjeni 🙂

Raje se vrnimo k osnovni temi. Jaz že vem, zakaj sem odšla s chata, očitno pa je, da me tam pogrešajo. :))))

Politika vodi samo k slabi volji in prepiru. Tega pa je ze zadosti…

No, meni tisti način komunikacije ni ustrezal. Morda nekomu ustreza, ampak zapravljati ure za to, da se pogovarjam o ničemer, je škoda. Najbolj se spomnim, ko smo se 1. januarja nekaj na smrt prepirali, sicer ne vem več o čem, ampak vseeno. V življenju ne maram trošiti energije za take pogovore, raje imam konkretne teme, ki so tu na forumu. Vam, ki ste tam ostali, pa želim, da bi se še naprej dobro imeli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close