Poligraf
Pozdravljeni
Bila sem zaposlena za določen čas.
Pred časom je prišlo v firmi do vloma v trezor v času, ko sem bila jaz v službi.
Ta se nahaja v zadnjih prostorih, kar sem opazila šele zvečer.
Policija trdi, da glede na razporeditev ključev (za kar jaz nisem vedela)je vmešana
notranja oz. zaposlena oseba.
Meni je med časom tega raziskovanja potekla pogodba in mi jo niso podaljšali z obrazložitvijo,
ker sem bila takrat v službi.
Poslali so nas na poligraf in tudi jaz sem prostovoljno odšla, čeprav tam več ne delam.
Ker sem ga seveda opravila, sem ponovno vložila prošnjo za delovno mesto, ker so dali ven nov razpis.In zdaj čakam odgovor.
Smatram, da bi me morali vzeti nazaj, če sem dokazala, da z vlomom nimam nič.
Kaj pravite vi na to?
Ga. Daša hvala za odgovor
Vseeno ne razumem, če v pogodbi piše da je za določen čas zaradi povečanega obsega dela, potem jo ne podaljšajo, ker ni več potrebe, potem pa čez 14 dni dajo novo potrebo.
Na zavodu so se temu začudili in mi rekli, če so mi kršene pravice naj se obrnem na inšpektorat.
Vendar jaz sem človek, ki se takih stvari ne poslužuje, saj se z vsemi preteklimi delodajalci še vedno lahko pogledam v oči.
Lujo,
to, da si opravila poligraf, še ne dokazuje, da nisi vlomila.
to, da podaljšujejo za določen čas (ko so potrebe), postaja čedalje večja praksa čedalje več podjetij. To je luknja v akonu, da lahko zaposlitve za določen čas vlečejo v nedogled, podaljšujejo pa za 1 mesec ipd. (npr. E.Leclerc, Hella-Saturnus itd.).
Na zavodu se je čudila? Ženska, a si ti res komaj vstopila na trg dela in lajfa nasploh. A ti sploh karkoli pričakujep od tiste horde nesposobnih in lenih birokratov na zavodu? Dej vsaj tolk se skuliri, da jih ne sprašuješ za nasvete.
Forum je zaprt za komentiranje.