Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek policijski zapisnik o nesreči

policijski zapisnik o nesreči

Živjo!
Sem oškodovanka v prometni nesreči, ki jo je zakrivil drug in je zoper njega bila podana ovadba na državno tožilstvo. Zanima me , ali lahko pri tožilcu vpogledam v spis, ker me zanima, kaj točno piše v policijskem zapisniku o nesreči. HVALA!!!!!!!!

Mislim, da ne moreš pogledati v policijski zapisnik. Lahko pa ga od policije pridobi tvoja zavarovalnica.

Če imaš odvetnika jo lahko on pridobi oz. bi jo v tvojem primeru že pod nujno rabil.

lahko vpogledas v spis, ker ima to pravico vsaka stranka postopka in ti to si… ne rabis odvetnika, lahko se zagovarjas sama in zato moras imeti dostop (tako kot odvetnik) do vseh informacij v zvezi s postopkom… itak pa ponavadi s policije poslejo, da ce kot oskodovanka zelis kaksne koli informacije v zvezi s postopkom lahko kontaktiras direktno njih….

lahko vpogledas v spis, ker ima to pravico vsaka stranka postopka in ti to si… ne rabis odvetnika, lahko se zagovarjas sama in zato moras imeti dostop (tako kot odvetnik) do vseh informacij v zvezi s postopkom… itak pa ponavadi s policije poslejo, da ce kot oskodovanka zelis kaksne koli informacije v zvezi s postopkom lahko kontaktiras direktno njih….

Če si oškodovanika, potem pri tožilcu seveda lahko vpogledaš v spis. Prej pokliči na konkretno tožilstvo, če so že dobili dokumentacijo s policije (včasih to nekaj časa traja) in se dogovori kdaj lahko vpogledaš v zadevo.

Vsak, ki je v postopku, ima pravico do vpogleda v zapisnik. V tvojem primeru, ko je bil zapisnik poslan na tožilstvo, se moraš obrniti na tožilstvo, kateremu je bil poslan zapisnik. Če zapisnik še ni bil poslan, imaš pravico do vpogleda na policijski postaji, katere policisti so obravnavali prometno nesrečo. Če pa je bil zapisnik poslan sodniku za prekrške, imaš pa pravico do vpogleda pri njemu. Razume se, da pa zapisnika ne moreš dobiti, niti ga ne fotokopirati, temveč si lahko posamezne detajle le izpišeš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close