Policija v dijaških domovih v Postojni in Novi gorici zaradi nasilja mladoletnih migrantov
Pri tem vprasanju je narod enoten in sploh ni vazno, kdo je organizator protestov. Vazna je udelezba in ta je bila zelo velika. To je eno redkih vprasanj, kjer se je slovenski narod zdruzil, razen seveda redkih ekstremistk kot si sama.[/quote]
Ni enoten. He he, še na madžarskem so tvoji somišljeniki v manjšini.[/quote]
O pa se kako je enoten, razen seveda kot ze prej receno redkih ekstremistk tvoje vrste. In pocasi bi bil ze cas, da prenehate strasiti in razdvajati narod, ki ima ze brez tega dovolj svojih problemov.
kako si prišla sedaj na pozitivne izkušnje..a bi odgovorila prosim na katero od vprašanj? aja v prazno pišem…ti se dalaš noro ali pa nora si..po moje prvo..muslimanska propaganda[/quote]
Zgoraj je ena opisala izkušnje iz dijaškega doma, ki je predmet obravnave v tej temi. In te izkušnje so pozitivne. In takoj nato se je vsul plaz usajanja na njen post. in to sem danes komentirala. In nato se je začela tale današnja debata. Evo, tako je to bilo.[/quote]
Tista ena naj kar svoje pozitivne izkušnje opisuje, mi bi pa od tebe radi izvedeli, kako se financira tole tvoje podpiranje migrantov? S tvojim denarjem! Ves čas provociraš, odgovorov pa ni. Ker jih seveda nimaš. Ali si nora kar tako ali pa samo kot nora starka pisariš in izzivaš. Ker vedenja in znanja o migrantih nimaš!
Za dekliča pa:”Upam da boš javno nastopila s svojo pozitivno izkušnjo.” Pa še dodaten nasvet za Taro- svetuj dekliču dobrega ginekologa. S poudarkom na dobrega. Mogoče takega z ugovorom vesti, bo še za dekle bolje.
Poziv? Kdaj smo pa se dobili poziv. Oni nic ne pozivajo. Samo ukazejo in hop davki so visji. Videno ze tisockrat.
Pa bom zastavila drugace zakaj jih bogate arabske drzave ne vzamejo,saj bi jih morale so bratje po bogu. Oni bi jim morali prvi vrata odpret. Cemu hodijo iz nevojnih obmocij sem? Pred cem tako masovno bezijo? Pred vojno ne ker je ni,bos rekla pred revscino. Ej tudi evropa ima svojo revscino ki je ne zna ali ne zmore omejiti. Zakaj je vecina moskih mar njihove zenske niso v strahu in revne?
Moje mnenje, ne bezijo ampak prihajajo s tocno dolocenim namenom povezanim z sirjenjem vere.[/quote]
Pa ne že spet ta mantra… Ali res ne znate poiskati odgovorov? Džizs.[/quote]
To ni mantra ampak dejstvo. Vec jih bo vecje so moznosti za dosego cilja.
Se enkrat sprasujem mar njihovih zensk ni strah in niso revne?
kako si prišla sedaj na pozitivne izkušnje..a bi odgovorila prosim na katero od vprašanj? aja v prazno pišem…ti se dalaš noro ali pa nora si..po moje prvo..muslimanska propaganda[/quote]
Zgoraj je ena opisala izkušnje iz dijaškega doma, ki je predmet obravnave v tej temi. In te izkušnje so pozitivne. In takoj nato se je vsul plaz usajanja na njen post. in to sem danes komentirala. In nato se je začela tale današnja debata. Evo, tako je to bilo.[/quote]
znam brat ne rabiš mi razlagat kaj je vse pisalo…torej bi se ti rada pogovarjala samo o pozitivnih izkušnjah negativne pa zignorirala…pismo sem jezna že sama na sebe da sploh debatiram z muslimansko agitatorko ker to sploh ni debata..ohja
znam brat ne rabiš mi razlagat kaj je vse pisalo…torej bi se ti rada pogovarjala samo o pozitivnih izkušnjah negativne pa zignorirala…pismo sem jezna že sama na sebe da sploh debatiram z muslimansko agitatorko ker to sploh ni debata..ohja[/quote]
Ce je muslimanka je cist naravno da drzi s svojimi in prav je tako. Tudi mi drzimo s svojimi. Ce pa ni je pa samo neuka o islamu in bi bil cas da se malo poduci.
Ni enoten. He he, še na madžarskem so tvoji somišljeniki v manjšini.[/quote]
O pa se kako je enoten, razen seveda kot ze prej receno redkih ekstremistk tvoje vrste. In pocasi bi bil ze cas, da prenehate strasiti in razdvajati narod, ki ima ze brez tega dovolj svojih problemov.[/quote]
Jaz bi rekla, da je obratno. Da vas je le nekaj zagrizenih antimigranstkih in antibegunskih aktivistov. Ki pa skušate biti glasni in s tem ustvarjati vstis, da imate veliko somišljenikov. In verjetno je odzadaj jasna politična agenda, ki naj bi vodila v politične položaje.
znam brat ne rabiš mi razlagat kaj je vse pisalo…torej bi se ti rada pogovarjala samo o pozitivnih izkušnjah negativne pa zignorirala…pismo sem jezna že sama na sebe da sploh debatiram z muslimansko agitatorko ker to sploh ni debata..ohja[/quote]
Pa ravno zdaj bi šla, ko se je debata tako lepo in umirjeno začela razvijati…. Jaz sem že skoraj celo stanovanje vmes uspela pospraviti.
O pa se kako je enoten, razen seveda kot ze prej receno redkih ekstremistk tvoje vrste. In pocasi bi bil ze cas, da prenehate strasiti in razdvajati narod, ki ima ze brez tega dovolj svojih problemov.[/quote]
Jaz bi rekla, da je obratno. Da vas je le nekaj zagrizenih antimigranstkih in antibegunskih aktivistov. Ki pa skušate biti glasni in s tem ustvarjati vstis, da imate veliko somišljenikov. In verjetno je odzadaj jasna politična agenda, ki naj bi vodila v politične položaje.[/quote]
Res, po čem pa to sklepaš? Povej no, kako se financira tvoja dobrota do migrantov?
Z mojim denarjem seveda.
Ti povem koliko dobi slovenska filantropija?
Ti povem, kaj so prav v septembru delali v migrantskem kampu na Lesbosu? Pa tako lepo vreme je bilo za izlet v Grčijo? Mogoče res november ni tako dober, se ne da kopat!
Jaz bi rekla, da je obratno. Da vas je le nekaj zagrizenih antimigranstkih in antibegunskih aktivistov. Ki pa skušate biti glasni in s tem ustvarjati vstis, da imate veliko somišljenikov. In verjetno je odzadaj jasna politična agenda, ki naj bi vodila v politične položaje.[/quote]
Res, po čem pa to sklepaš? Povej no, kako se financira tvoja dobrota do migrantov?
Z mojim denarjem seveda.
Ti povem koliko dobi slovenska filantropija?
Ti povem, kaj so prav v septembru delali v migrantskem kampu na Lesbosu? Pa tako lepo vreme je bilo za izlet v Grčijo? Mogoče res november ni tako dober, se ne da kopat![/quote]
Se pravi, da dobesedno analiziraš različna delovanja za obladovanje krize z begunci in migranti za to, da lahko delaš temu obvladovanju škodo. Brihten škrat si ti.
Pa ravno zdaj bi šla, ko se je debata tako lepo in umirjeno začela razvijati…. Jaz sem že skoraj celo stanovanje vmes uspela pospraviti.[/quote]
Dobra si. Jaz pa cakam da se femili zbudi in da jih spokam k tasci. Danes ne delam danes lenarim.
Evo tamala ze vpije. Konc lustnga za kako urco.
Evo me, kupovala potrebno iz lastnega denarja, zbirala oblačila (moja in od prijateljev) in jih vozila v center, delala v centru popolnoma zastojn, pa še kaj bi se našlo. Pa nisem edina, kar veliko nas je takih.[/quote]
Okej, samo zakaj pišeš v pretekliku? A sedaj naj pa še drugi davkoplačevalci? Welkomarce to so vaši sorodniki, tk da se kar sami zmente od čega boste živeli. Ne rabiš jih k sosedom pošiljat nčeš oni so dolžni…
Evo me, kupovala potrebno iz lastnega denarja, zbirala oblačila (moja in od prijateljev) in jih vozila v center, delala v centru popolnoma zastojn, pa še kaj bi se našlo. Pa nisem edina, kar veliko nas je takih.[/quote]
Okej, samo zakaj pišeš v pretekliku? A sedaj naj pa še drugi davkoplačevalci? Welkomarce to so vaši sorodniki, tk da se kar sami zmente od čega boste živeli. Ne rabiš jih k sosedom pošiljat nčeš oni so dolžni…[/quote]
Ker odgovarjam na vprašanje koliko ste do zdaj žrtvovali.
Te silim da to počneš tudi ti? Ne, niti pod razno. Zato tudi ti pusti mene pri miru, ok?
Okej, samo zakaj pišeš v pretekliku? A sedaj naj pa še drugi davkoplačevalci? Welkomarce to so vaši sorodniki, tk da se kar sami zmente od čega boste živeli. Ne rabiš jih k sosedom pošiljat nčeš oni so dolžni…[/quote]
Te silim da to počneš tudi ti? Ne, niti pod razno. Zato tudi ti pusti mene pri miru, ok?[/quote]
Ne ni ok. Ker s svojimi dejanji podpiraš višje rangirane parazite samooklicane demokrate, ki izsiljevalsko kradejo tudi vsem ostalim, ki tega nočejo počet in dajejo tistim, ki ste se jih nižje rangirani paraziti samooklicani karitativneži, naveličali podpirat.
V resnici ste pa oboji izdajalci slovenskega naroda, vredni izgona iz državein odvema vsakršnih državljanjskih pravic.
Lej, mate cel svet na razpolago, pa se pejte špilat demokracijo in karitativnost. Imate za kaj takega lep primer tako Opeko kakor Križnarja.
Eni pač več desetletij davkov nismo plačevali zato, da jih bo koristil nekdo, ki mu svojih domačih in svoje države ni vredno branit.
Razlika je velika.
Baričevič je bil mrtev, karkoli bi mu lahko dokazali, ga nebi mogli sodit, ker je pač mrtev.
Mučenje živali je zgolj prekršek, to še kaznivo dejanje ni. Preiskovanje nekih prekrškov katere naj bi zagrešil že umrli, je za policijo in davkoplačevalce čista izguba časa in denarja
Pri migrantih pa gre za kazniva dejanja, storilci živi, ponovitveno nevarnost velika…,[/quote]
Potemtakem bi tudi o Hitlerju ne smeli napisati ničesar, ker je mrtev in ni ponovitvene dejavnosti. [/quote]
In zakaj bi morala policija preiskovati morebitno mučenje psov? Ali zato, da bi ena politična opcija s pomočjo (beri = zlorabo) policije lahko obračunavala z drugo politično opcijo, ti pa bi zraven onanirala? Ali zato, da bi krivca spravili pred sodišče, ki bi mu v primeru krivde v najslabšem primeru napisalo položnico za par sto eurov, na katero ima po prejemu možnost pritožbe, dostavili bi jo mu pa kam? v pekel ali nebesa? Ej, za to policija ne bo zapravljala časa in denarja.
O Hitlerju seveda lahko pišeš, saj o Baričeviču tudi – pa saj si sama pisala. Bi pa lahko vedela, da Hitler na Nurmberških procesih ni bil med obtoženimi, niti med obsojenimi…..
Te silim da to počneš tudi ti? Ne, niti pod razno. Zato tudi ti pusti mene pri miru, ok?[/quote]
Ne ni ok. Ker s svojimi dejanji podpiraš višje rangirane parazite samooklicane demokrate, ki izsiljevalsko kradejo tudi vsem ostalim, ki tega nočejo počet in dajejo tistim, ki ste se jih nižje rangirani paraziti samooklicani karitativneži, naveličali podpirat.
V resnici ste pa oboji izdajalci slovenskega naroda, vredni izgona iz državein odvema vsakršnih državljanjskih pravic.
Lej, mate cel svet na razpolago, pa se pejte špilat demokracijo in karitativnost. Imate za kaj takega lep primer tako Opeko kakor Križnarja.
Eni pač več desetletij davkov nismo plačevali zato, da jih bo koristil nekdo, ki mu svojih domačih in svoje države ni vredno branit.[/quote]
Pedro je lani ob tem času sredi migrantske krize nekaj tisoč Slovencem v Tivoliju v živo povedal, da je potrebno migrantom pomagati tukaj in zdaj.
Pedro Opeka obeguncih: Evropa je dolžna pomagati
Na včerajšnjem dobrodelnem koncertu v hali Tivoli je misijonar Pedro Opeka spregovoril tudi o pereči begunski problematiki.
“Vprašajmo se, zakaj begunci prihajajo v Evropo: iz Afrike zaradi revščine, ker se tako počasi pomaga tem revnim deželam. Ljudem, ki toliko tvegajo da pridejo v Evropo, je Evropa dolžna pomagati,” je dejal opeka Opeka in dodal, da nima recepta, kako pomagat, ampak “otrok in družin ne moremo pustiti v tem dežju in mrazu. Kot sočloveku moramo prijeti za iztegnjeno roko in mu pomagati.”
Pedro je množico zbranih spolnil še, da so tudi njegovi starši bili begunci in jih je Argentina sprejela z odprtimi rokami.
“Zato na Madagaskarju sprejmemo vse begunce, ki trkajo na naša vrata. Upam, da bo tudi Evropa pomagala beguncem, ki so prišli s čistim namenom, ki so prišli, da živijo boljše življenje, in ki se znajo prilagodit državam in kulturam, ki so jih sprejeli,” je še dodal Opeka.
V odnosu med domačini in prišelki z drugih delov sveta in kultur pa je po Opekinem mnenju ključno zgraditi zaupanje, ki ne pride samo po sebi.
“Človeku zaupaš ker ne krade, ne laže, ne goljufa. Zaupanje gradiš pri človeku, pri katerem vidiš, da je pošten, da je dober v svojih dejanjih. Zato pada zaupanje in se zato ljudje bojimo eden drugega. Bojimo se beguncev, za katere si mislimo da nas bodo ogoljufali, razočarali, okradli, zato se bojimo – ni zaupanja.”
A hvala Bogu, pravi Pedro Opeka, imamo človeka, papeža Frančiška, ki vzbuja upanje po celem svetu, ker govori resnico in se ne boji povedati, kaj misli.
Eni pač več desetletij davkov nismo plačevali zato, da jih bo koristil nekdo, ki mu svojih domačih in svoje države ni vredno branit.[/quote]
Pedro je lani ob tem času sredi migrantske krize nekaj tisoč Slovencem v Tivoliju v živo povedal, da je potrebno migrantom pomagati tukaj in zdaj.
Na včerajšnjem dobrodelnem koncertu v hali Tivoli je misijonar Pedro Opeka spregovoril tudi o pereči begunski problematiki.
“Vprašajmo se, zakaj begunci prihajajo v Evropo: iz Afrike zaradi revščine, ker se tako počasi pomaga tem revnim deželam. Ljudem, ki toliko tvegajo da pridejo v Evropo, je Evropa dolžna pomagati,” je dejal opeka Opeka in dodal, da nima recepta, kako pomagat, ampak “otrok in družin ne moremo pustiti v tem dežju in mrazu. Kot sočloveku moramo prijeti za iztegnjeno roko in mu pomagati.”
Pedro je množico zbranih spolnil še, da so tudi njegovi starši bili begunci in jih je Argentina sprejela z odprtimi rokami.
“Zato na Madagaskarju sprejmemo vse begunce, ki trkajo na naša vrata. Upam, da bo tudi Evropa pomagala beguncem, ki so prišli s čistim namenom, ki so prišli, da živijo boljše življenje, in ki se znajo prilagodit državam in kulturam, ki so jih sprejeli,” je še dodal Opeka.
V odnosu med domačini in prišelki z drugih delov sveta in kultur pa je po Opekinem mnenju ključno zgraditi zaupanje, ki ne pride samo po sebi.
“Človeku zaupaš ker ne krade, ne laže, ne goljufa. Zaupanje gradiš pri človeku, pri katerem vidiš, da je pošten, da je dober v svojih dejanjih. Zato pada zaupanje in se zato ljudje bojimo eden drugega. Bojimo se beguncev, za katere si mislimo da nas bodo ogoljufali, razočarali, okradli, zato se bojimo – ni zaupanja.”
A hvala Bogu, pravi Pedro Opeka, imamo človeka, papeža Frančiška, ki vzbuja upanje po celem svetu, ker govori resnico in se ne boji povedati, kaj misli.[/quote]
Pedro Opeka lahko govori le v imenu svojih zvodnikov. Med katere nenazadnje spadate tudi najnižje rangirani opranoglavci ki niste sposobni doumet niti tega kar vam trenutno počne Zore.
Sicer sem osebno prisostvovala nekemu kosilu kjer se taka mafija zbira, osebno pa sem spoznala tudi laičnega misionarja Jožeta Letonjo, ki nikomur nikdar v življenju ni pridigal kaj morajo drugi početi, temveč je sam to počel na svoje stroške in za to tudi umrl. Pa bi ga tabela ali tardečamafija prav komot rešila…
Zapelji se malo v Žetale in povprašaj “zarukane” domačine kako svet pelje…
A hvala Bogu, pravi Pedro Opeka, imamo človeka, papeža Frančiška, ki vzbuja upanje po celem svetu, ker govori resnico in se ne boji povedati, kaj misli.[/quote]
Pedro Opeka lahko govori le v imenu svojih zvodnikov. Med katere nenazadnje spadate tudi najnižje rangirani opranoglavci ki niste sposobni doumet niti tega kar vam trenutno počne Zore.
Sicer sem osebno prisostvovala nekemu kosilu kjer se taka mafija zbira, osebno pa sem spoznala tudi laičnega misionarja Jožeta Letonjo, ki nikomur nikdar v življenju ni pridigal kaj morajo drugi početi, temveč je sam to počel na svoje stroške in za to tudi umrl. Pa bi ga tabela ali tardečamafija prav komot rešila…
Zapelji se malo v Žetale in povprašaj “zarukane” domačine kako svet pelje…[/quote]
Zakaj ga pa potem omenjaš, če ti ne paše njegova resnica?
In kaj je z Žetalami?
Še dobro da ste vse pomešali, begunce na Madagaskarju in migrante v Evropi. Me prav zanima, koliko beguncev pride na Madagaskar ( ena najrevnejših držav na svetu) in tam tudi ostane. Za Evropo pa točno vemo, več kot 2 milijona že sedaj, pred vrati so pa še nadaljnji 3,4, 5 neskončno. In ker Pedro misli, da smo mi v Evropi kaj dolžni, potem misli narobe. Ve, ki ste humanitarke in kao žrtvujete svoje cunje zanje ( zbiranje cunj je ena od najbolj negravžnih humanitarnih dejanj), raje namesto tega žrtvujte svoj denar in jim kupite nove stvari. Sedaj je tekstil tako poceni, da je podcenjevalno dajati stare cunje. Saj to dajete, a ne? Vaš čas pa je kot prostovoljstvo plačan, če ne drugega vam pokrijejo stroške. In še vedno čakam odgovor zakaj ste humanitarke potovale na Lesbos kao z ogledi nastanitev za migrante v mesecu septembru? Ko je morje še primerno za kopanje, a ne? Zakaj ne novembra ali decembra, ko bi bila vaša pomoč bolj dobrodošla.
Uf, sem najprej še hotela preštevati ure in novce, pa vidim, da nima smisla.
Jaz recimo nimam nobene zveze s SF, razen da smo del zbranih oblačil in obutve preusmerili k njim, ko je bilo pomoč možno oddati samo še kot prostovoljec z njihovo izkaznico oz. registracijo preko RK ali Adre.
Sem pred časom omenila neke umazane igre? No, področje delovanja, ki ga je prevzela (ali ji je bilo dodeljeno) SF, je samo en del tega. Drobci kapljajo ven, ampak jim ne verjamete. Pardon, nočete verjeti. Tudi prav, meni se ne da prepričevati prepričanih.
Skratka, če se SF in RK smatra za humanitarce, potem to jaz nisem, in želim si, da nikoli ne bom prišla v situacijo, v kateri bi bila moja dobrobit odvisna od takega profila ljudi.
jaz nisem imela nič proti ko je slovenija sprejemala bosanske begunce..ni jih sploh bilo opaziti
a lahko razložiš zakaj je vojna na bv skupni problem bližnjega vzhoda in evrope in zakaj to ni problem bogatih arabskih držav in preostalega sveta….[/quote]
jah…nisem si jaz izmislila globalizacije…. Begunci na naših mejah in preko njih pa so jasen skupni problem, kajne. V reševanju tega problema imamo očitno deljena mnenja. Ampak ker smo v civilizirani Evropi, je treba pri tem problemu ravnati po vrednotah in zakonih te Evrope. Se strinjava?[/quote]
Ja! Jaz se strinjam, z veseljem. Škoda, da so pri tej krizi zakone popolnoma ignorirali.
jah…nisem si jaz izmislila globalizacije…. Begunci na naših mejah in preko njih pa so jasen skupni problem, kajne. V reševanju tega problema imamo očitno deljena mnenja. Ampak ker smo v civilizirani Evropi, je treba pri tem problemu ravnati po vrednotah in zakonih te Evrope. Se strinjava?[/quote]
Ja! Jaz se strinjam, z veseljem. Škoda, da so pri tej krizi zakone popolnoma ignorirali.[/quote]
Če so na naših mejah, še ne pomeni da jih moramo spustiti v Evropo oz da smo jih morali spustiti v Evropo, ker to ni skupen problem Evrope in bližnjega vzhoda, ker ta vojna niti na našem kontinentu ne, kaj šele da bi to bile naše sosede, v katerih bi divjala vojna.
Evropske vrednote so nuditi pomoč vojnim beguncem, verjetno se tako deklarirajo vse države tega sveta. Evropske vrednote so še marsikaj drugega in tiste imajo prioriteto. Npr. pravica do dela in s tem do življenja Evropejcev samih. Obstajajo mogoče kaki programi, kjer dobi človek pravico do strehe nad glavo, hrane, prevoza, ko je brezposeln in si išče službo? Ne. Obstaja socialna pomoč, ki bo po novem letu zgleda 100 eurov in 5 eurov za vsakega otroka. Že sedanja, ki je pod 300 eurov, ti ne pokrije osnovnih fizičnih potreb kamoli da bi pokrivala še iskanje službe na območju Evrope.
Ko bo Evropa poskrbela za Evropejce, ko bodo humanitarke hodile kuhat, čistit, po nakupe in umivat starejše ljudi, ki si plačljive pomoči ne morejo privoščiti, ker še za kurjavo nimajo..ko bo imela država denar, da bo s subvencijami pomagala zaposlovati nezaposljive ljudi, dolgotrajno brezposelne, … pa ne mi zdaj prosim začet z javnimi deli ki so za eno leto plačano pa dobiš 500 eurov ali koliko in 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sofinanciranjem prispevkov, kjer ima delodajalec več dela kot koristi, kaka uradnica ali dve s po zvezah dobljeno službo pa tako kritje za lepo plačo… .. šele takrat se bo lahko razglasila za kontinent leta.
In še nekaj, če je vrednota Evrope pomagati vsem ljudem sveta, zakaj morajo uporabljati ilegalne poti, ilegalno prestopiti mejo z begunskim valom itd…nimaš odgovorov…grem delat..vseeno lahko zvečer še kako rečeva na to temo:-)
Forum je zaprt za komentiranje.