Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Polica s priporočeno literaturo?

Polica s priporočeno literaturo?

V eni od tem na temle forumu sem zasledila, da je nekdo omenjal, da v knjižnici pregleda polico z novostmi in polico s priporočeno literaturo. Ponavadi grem v knjižnico že s pripravljenim seznamom in v naglici, pa na ta način očitno precej zamujam. Ali je to splošna praksa, da obstajajo v knjižnicah police s priporočeno literaturo? Jaz je v naši, v Šiški, še nisem opazila. Obstaja en regal s ‘hitro krožečimi’ knjigami’, tistega že malo preletim včasih.

Se oproščam za ‘nevedniško’ temo.

V knjižnici Tabor v Mariboru so spredaj police s hitro krožečo literaturo, a vidim, da bi knjižničarke rade malo izboljšale naš nivo branja in kadar utegnejo, malo popravijo izbor.
Mislim, da je na teh policah oboje, saj drugače v gužvi knjižničarke niti ne morejo delat, kot pa da večino odnesejo kar na najbližjo polico.

V moji knjižnici je taka “aktualna” polica, kot jo omenjate, polica z novostmi in “tematska” polica – kjer so božične knjige pred prazniki, knjige kakšnega pisatelja ali pesnika ob smrti, kakšni obletnici,…
Kakšnih prav priporočenih pa ni. Si je niti ne znam zamislit, kaj bi tam lahko bilo. Ker priporočaš zahtevnemu bralcu nekaj, otroku nekaj drugega, za dopust nekaj tretjega,…

Med poletnimi počitnicami se najdejo poličke s knjigami, ki so namenjene poletnemu branju; torej lahkotnejše knjige. Ponavadi pa se najde tudi polica z novitetami.

New Report

Close