poletna grčija-krf
Premlevam kam letos na dopust in sem naletela na collegiumovo ponudbo za Krf(skupinsko letovanje). Zdaj pa me zanima vse o tme otočku-cene, hrana, plaže(ipsos), še posebej pa me zanimajo poletne temperature in kateri čas je temperaturno gledano najbolj ugoden.
Pa še eno vprašanje za samostojne popotnike-kakšne so možnosti prenočitev v Grčiji, če ne potuješ z agencijami-ali se da dobiti kakšne privat sobe oz. ali je kaj hostlov?
pa hvala za odgovore
Sedaj je odvisno, kaj pričakuješ. Če greš v Grčijo tudi žurat je meni osebno najboljši kraj Gouvia, kjer imaš vse na enem mestu. Plaža ni bogve kaj, ampak tako ali tako smo se vedno hodili kopat drugam. Vem pa da so ostali, ki so bili npr. v Ipsosu ali pa v drugih krajih vedno zvečer hodili v Gouvio. Letos grem že tretjič in seveda v isto mesto. Sem šla pa vedno preko angencije, tako da ti ne vem povedat kako je z zasedenostjo če greš v lastni izvedbi. Je pa najbolje vzeti svoj avto, pride najceneje. Najverjetneje ti bo kdo rekel da so tam sami norci, ampak po lastnih izkušnjah sodeč so pri nas v Sloveniji še veliko hujši. Tako da jaz priporočam lasten avto. Cene so bile lani povprečno iste kot pri nas, vsaj kar se tiče hrane. Alkohol je bil cenejši, tudi če si šel ven. Rent-a car je bil za tri dni 100 eurov. Če te še kaj zanima pa lahko vprašaš!
Zivjo !
Lani sem bila v Grciji s Collegium-om, porazno ce mene prasas. Ne vem…sama pricakujem da za denar, ki ga placas tudi kaj dobis. Ekskurzij je bilo napovedanih malo morje, od tega nic uresnicenih. Vodici so se ga vsak vecer tako napili, da po moje sploh niso vedeli kje so. U glavnem, zurka za vodice, poraz za ljudi-navadne. Verjetno si vsak zeli videti kaksno znamenitost otoka, saj popiva lahko tudi doma. Edino kar priporocam je: grska vecerja in palaca princese sisi…drugega pa v 10 dneh nisem videla:P
Pa, lp Chila
Zdravo,
Lani smo bili v Ipsosu, z ZMT jem. Morm najprej rečt da so se zlo izkazali. Mesto je bolj za mlade, veliko možnosti za žur plaža ni lih nevem kako dobra. Je pa dol zelo zelo vroče tako da če nimaš klime v hotelu … potem, soba s pogledom na morje ni najboljša izbira.
Mi smo bili v hotelu Prigy, hotel je bolj podoben kaki podrti grški akropoli (tak je prvi utis), samo čez kakšen dan pa ugotoviš da je to edini hotel v mestu, ki ima svojo plažo in ti ni treba iti čez cesto na plažo.
Možnosti za izlete je ogromno. Lokalne agencije jih organizirajo full in so praviloma nekaj cenejše kot pri ZMT -ju.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.