Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Poletna frizura za punčke-pajkova mreža?

Poletna frizura za punčke-pajkova mreža?

Pozdravljeni,

že nekajkrat sem videla luštne frizurice za punčke, ki mi zgledajo kot ena pajkova mreža…lasje so lepo speti s tistimi malimi elastikami…upam, da veste o čem govorim. Lasje ne gredo na oči, meni zgleda praktično…

Zdaj pa prosim vse, ki imate izkušnje:
– je res praktično’
– koliko časa zdrži frizura
– koliko časa frizerka porabi za izdelavo
– morda veste tudi ceno?

Skratka: kako se je to obneslo pri vas ali pri vaši punčki?

Hvala za vsako informacijo in lep preostanek vikenda!

Ja poznam tako frizuro. Moja hči jo je imela pred 2 leti. Zdržala ji je cca 3 tedne, frizerka ji je delala to mrežo vsaj eno uro, ima pa tamala ful dolge lase in je zato težje delat. Za ceno pa žal ne vem ker je blo pri nas gratis. Zdrži pa običajno frizura lahko dokler elastike ne začnejo pokat in posledično potem mrežica “razpada”.

Misliš kitke??

Vzgojiteljica iz vrtca je vsem puncam naredila mrežo, ko so bili na letovanju. Zdržala je nekih 14 dni, meni je bila tamala fullll všeč, pa vse ostale punčke so bile zelo luškane. Pa parktično se mi zdi, jaz bi se pa rada to naučila, da bi ji sama to pletla, pa nobene ne poznam, ki zna to narediti.

Vzgojiteljica iz vrtca je vsem puncam naredila mrežo, ko so bili na letovanju. Zdržala je nekih 14 dni, meni je bila tamala fullll všeč, pa vse ostale punčke so bile zelo luškane. Pa praktično se mi zdi, jaz bi se pa rada to naučila, da bi ji sama to pletla, pa nobene ne poznam, ki zna to narediti.

Ja najbrž so kitke, tudi pri nas so bile. Ampak se po dveh tednih tudi naveličaš te frizurce. Za en čas je,cene pa res se ne spomnim več.

Niso kitke, ampak zgleda kot neka mreža, narejena z zelo majhnimi gumicami, kot neki mali kvadratki na glavi.

ne niso kitke. Na čelu v razmaku 2cm narediš nekaj čopkov s tamalimi elastikami. V naslednji vrsti pa vzameš pol las iz enga čopka in pol las iz drucga čopka, zraven dodaš lase ki so pod temi, pa zopet nov čopek narediš. To ponavljaš toliko časa, da prideš do vrha glave. Upam, da sem dovolj razumljivo napisala.

Niso kitke, to so čopki, ki prehajajo en v drugega.

Začneš spredaj, lase, ki gredo na čelo spneš v dva čopka. (ali štiri, če je las veliko).
POtem vsakega od teh čopkov razdeliš na pol.

V cel čopek ga spneš z delom las iz vrha glave.
Tu spneš spet štiri ali 6 čopkov.

In tako napreduješ od čela proti zatilju, spenjaš lase v križkraž mrežo ko prehajaš iz čopka v čopek.

Menjaš pisane elastike, paziš, da so čopki enako debeli in lasje ne smejo biti sveže oprani, ker je potem to veliko težje (drsi).

V bistvu je čisto enostavno, samo poskusiti moraš – pa saj ni težko, če imate dolgolaske, zelo primerno pa je tudi za lase, ki so dolgi toliko, da pokrijejo vrat.

Hvala, deluje mi zapleteno, vendar bom poskusila. Hvala za recept ;o)))

Pri nas smo to in kitke kar precej prakticirali, ampak taka frizura precej scufa lase, ker se pri spanju in kopanju (na morju) in tudi sicer lasje antegujejo, držijo jih elastike, potem pa se posamezni laski polomijo.

Smo ugotovili, da je na laseh preveč škode.

Mi smo prakticirali to mrežo ali pa kitke nekaj let za glavni poletni dopust…je bilo praktično ja. Sem si to mrežo eno leto tudi sama dala nardit za na dopust, ko sem si puščala dolge lase in sem imela ravno toliko dolge, da ni blo nobene pametne frizure…tko da ti povem iz lastnih izkušenj – delala mi je frizerka:
– traja kr eno uro (se pravi potrpežljivosti je treba kar nekaj)
– zadeva ni prav nič prijetna ko ti dela, ker če je dobro narejeno mora bit “na trdo” in kar močno cuka ko ti daje tiste elastike gor in jih špona..
– tudi ko je narejeno, par dni ni prijetno…sem si recimo umivala obraz, me je včasih tko zategnilo 🙂
– pazit je treba kakšne so elastike – jaz se ne spoznam, ampak baje ene pokajo hitreje kot druge. Meni je potem prijateljica dajala nove elastike noter, da je držalo…
– tako pri mreži kot pri kitkah je potrebno paziti glede sonca…ker če ne zna zelo opečt po teh prečkah…mi smo jih kar s kremo mazali
– meni je mreža zelo lepa ampak kitke so hitreje narejene in po mojih izkušnjah držijo dlje ker je tudi bolj praktično za popravit, če kakšna elastika poči….midve s hčero sva si obe mrežo podrle po enem tednu, ker je bila razrahljala od tega, ker so elastike pokale in potem ni bilo več lepo…
– cene se ne spomnim, vem samo da se mi je zdelo kar drago…kar glede na vložen čas niti ni tako čudno…

ne vem točno na kaj misliš. pa vendar. če misliš na kitke po celi glavi hja. pri nas vsako leto to prakticiramo, ma je treba pazit da ima pol vedno pokrivalo, kadar je na soncu, saj v kožo med kitkami sonce opeče in pol lasišče boli. ampak enkrat tedensko jih razdrem ker je treba laske dobro umit, in lasišče zmasirat. običajo s etega poslužujemo itak samo na morju.

Naša je sicer imela kitke. Poleti moraš biti previden in z zaščitno kremo namazati tiste dele glave med kitkami, ker tam je koža nežna, nevajena sonca in hitro opeče. Pri nas kakšne take frizure vedno precej hitro podremo, ker hčerko začne boleti glava, občutek, da so lasje speti, postane zoprn. Smo pa lani za kitke dali pri frizerju 30 evrov. Mislim, da taka spenjanja (tudi figica, recimo), stane okrog 30 evrov.

KJE SE PA LAHKO KUPIJO TE GUMICE ZA PAJKOVO MREZO? PROSIM ZA ODGOVOR

v dm-u milerju v vseh drogerijah to so drobne plastične elastike

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close